_jw23 Napisano 6 marca 2023 Udostępnij Napisano 6 marca 2023 (edytowany) Witam wszystkich. Padła mi ostatnio wieża AIWA NSX-S90 (serwis stwierdził nie do naprawy), ostatnie lata służyła do słuchania radia internetowego z telefonu i stron VOD z laptopa i tv, czasami muzyka (Flac). W piątek byłem już gotowy kupić Panasonic SC-PMX90, ale pomyślałem czy można wykorzystać głośniki które zostały? Miejsce jest ograniczone i nie ma opcji na normalne kolumny. Jakiś wzmacniacz (używany) i adapter Bluetooth ?? Ma to sens? Budżet max 1200. Zależy mi na przyzwoitym dźwięku, ale cudów nie oczekuję. Tak to wygląda 1999 rok, o ile dobrze pamiętam🤔 Edytowano 6 marca 2023 przez _jw23 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 marca 2023 Udostępnij Napisano 7 marca 2023 Loxjie A30 czy inny SMSL tego typu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 marca 2023 Udostępnij Napisano 7 marca 2023 Wykorzystać możesz, jeżeli miejsca jest mało, to możesz jeszcze spojrzeć w kierunku Topping MX5. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_jw23 Napisano 7 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2023 Nad Loxjie A30 właśnie myślałem, ale w Polsce brak. Dostępny jedynie na Amazonie za 899zł, tylko z opinii wygląda, że w ostatnich miesiącach jakość poszła w dół. Obawiam się o awaryjność. Nie wiem jak jest z gwarancją, dotychczas kupowałem tam książki na kindla. Topping MX5 wygląda najsolidniej, i chyba go wybiorę . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Masz jeszcze TAGĘ ....ma bardzo dobre opinie jeśli chodzi o jakość brzmienia w tym przedziale cenowym. Popytaj chłopaków z @Q21 https://www.q21.pl/taga-harmony-hta-25b-2021-czarny.html?hash=6967be4a6b36b5c524a9260c7607c0ff&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=dbd7c05c-b0cb-912d-b51a-29c0bb896346 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Ja ze swojej strony mogę polecić tage ale hta 700b v2 bo posiadam i gra na prawdę świetnie. Nie sądziłem że takie malutkie coś może tak czyściutko grać. Nie wiem jak gra na oryginalnych lampach bo kupiłem od razu z lampami psvane art. Czuć te lampki i do tego jest detal a obawiałem się że w hybrydzie może być za mało góry czy zlana średnica. Nic z tych rzeczy. Przed zakupem tagi odsłuchiwałem jeszcze mr780 i wg mnie w magnacie było za dużo dołu i mniej góry względem tagi. Oczywiście w moim odczuciu i z moimi kolumnami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Sorki mam Tage hta-700b v3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Laszenko Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Ja właśnie kupiłem Tage HTA-25 do Audiosymptom i8 bo mój NAd 326 zaczął się psuć nie widzę żadnej przepaści. Taga zagrała porównywalnie albo nawet lepiej według mnie co duże grono twierdziło że sobie nie poradzi z tymi kolumnami i ja mi odradzali. Brawo Taga... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Ja też się zdziwiłem jak odsłuchałem ae120 z Tagą. Wcześniej byłem przekonany że wybiorę Magnata. Miałem nada 326 i to bardzo fajny wzmacniacz do jasnych kolumn. Uwypukla średnicę i łagodzi górę. Bardzo mnie ciekawi bezpośrednie porównanie hta 25 z hta 700. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Laszenko Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 No HTA 700 używka w tej samej cenie co 25 nowy. A z czym u ciebie grał ten nad 326 Jawłaśnie kupiłem Tage HTA-25 do Audiosymptom i8 bo mój NAd 326 zaczął się psuć nie widzę żadnej przepaści. Taga zagrała porównywalnie albo nawet lepiej według mnie co duże grono twierdziło że sobie nie poradzi z tymi kolumnami i ja mi odradzali. Brawo Taga... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Nada miałem z stx electrino 150, MA BR6, quadral rhodium i teufel ultima 40. Ja przez ostatni rok miałem z 6 par kolumn. Poszukiwałem swojego dźwięku 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_jw23 Napisano 8 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Taga HTA-25 nie ma optyki więc odpada😒, H700b nowy przekracza budżet niestety. Wypatrzyłem za to TAGA Harmony HTA-600B w dobrej cenie 1199,- ,tylko muszę się o nim trochę dowiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_jw23 Napisano 9 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2023 Taga HTA-600B zamówiona 😀, ciekawe jak to razem zagra🤔😀. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 Dnia 7.03.2023 o 22:34, _jw23 napisał: Nad Loxjie A30 właśnie myślałem, ale w Polsce brak. Dostępny jedynie na Amazonie za 899zł, tylko z opinii wygląda, że w ostatnich miesiącach jakość poszła w dół. Obawiam się o awaryjność. Nie wiem jak jest z gwarancją, dotychczas kupowałem tam książki na kindla. Topping MX5 wygląda najsolidniej, i chyba go wybiorę . No niesyety to jest chińczyk raz robiony w jednej fabryce raz w drugiej. I moga też zmieniać podzespoły bo czemu nie? 6 godzin temu, _jw23 napisał: Taga HTA-600B zamówiona 😀, ciekawe jak to razem zagra🤔😀. No to dawaj znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_jw23 Napisano 9 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2023 (edytowany) Jutro przyjdzie, po weekendzie dam znać😀. Pewnie za jakiś czas , trzeba będzie zmienić głośniki 😁 Edytowano 9 marca 2023 przez _jw23 korekta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 Oj to zdecydowanie ale nie od razu Rzym zbudowano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_jw23 Napisano 14 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2023 Pierwsze wrażenia😀.Na razie testowałem tylko po BT, ale różnica jest na plus. Muzyka to Jarre, Haley Reinhart, Yello i Cohen (głównie FLAC). Używałem 2 laptopów (Win 11 i HP G3 z Win 10) i HP z Win 10 grał lepiej🤔🤔. Wzmacniacz jeszcze potrzebuje czasu na wygrzanie ( na razie ok.7h), ale jest fajnie. Jest wyraźniejsza i bardziej szczegółowa góra, bas miększy, przyjemniejszy dla ucha. Ogólnie, całkiem inne głośniki😀. Zdaję sobie sprawę, że nie wyciągam wszystkiego z wzmacniacza, ale przy ograniczonym budżecie jestem bardzo zadowolony😁. Mała porażka to pilot😒, a konkretnie przyciski. Żeby chociaż krawędzie były zaokrąglone😒 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts