Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam wszystkich. Padła mi ostatnio wieża AIWA NSX-S90 (serwis stwierdził nie do naprawy), ostatnie lata służyła do słuchania radia internetowego z telefonu i  stron VOD z laptopa i tv, czasami muzyka (Flac).  W piątek byłem już gotowy kupić Panasonic SC-PMX90, ale pomyślałem czy można wykorzystać głośniki które zostały? Miejsce jest ograniczone i nie ma opcji na normalne kolumny.

Jakiś wzmacniacz (używany) i adapter Bluetooth  ?? Ma to sens? Budżet max 1200.

Zależy mi  na przyzwoitym dźwięku, ale cudów nie oczekuję.

Tak to wygląda 1999 rok, o ile dobrze pamiętam🤔

IMG20230303194806a.jpg

IMG20230303194839a.jpg

IMG20230304220801a.jpg

Edytowano przez _jw23
Napisano

Nad Loxjie A30 właśnie myślałem, ale w Polsce brak. Dostępny jedynie na Amazonie za 899zł, tylko z opinii wygląda, że w ostatnich miesiącach jakość poszła w dół. Obawiam się o awaryjność. Nie wiem jak jest z gwarancją, dotychczas kupowałem tam książki na kindla.   Topping MX5 wygląda najsolidniej, i chyba go wybiorę .

Napisano

Ja ze swojej strony mogę polecić tage ale hta 700b v2 bo posiadam i gra na prawdę świetnie. Nie sądziłem że takie malutkie coś może tak czyściutko grać. Nie wiem jak gra na oryginalnych lampach bo kupiłem od razu z lampami psvane art. Czuć te lampki i do tego jest detal a obawiałem się że w hybrydzie może być za mało góry czy zlana średnica. Nic z tych rzeczy. Przed zakupem tagi odsłuchiwałem jeszcze mr780 i wg mnie w magnacie było za dużo dołu i mniej góry względem tagi. Oczywiście w moim odczuciu i z moimi kolumnami.

Napisano

Ja właśnie kupiłem Tage HTA-25 do Audiosymptom i8 bo mój NAd 326 zaczął się psuć nie widzę żadnej przepaści.

Taga zagrała porównywalnie albo nawet lepiej według mnie co duże grono twierdziło że sobie nie poradzi z tymi kolumnami i ja mi odradzali.

Brawo Taga...

Napisano

Ja też się zdziwiłem jak odsłuchałem ae120 z Tagą. Wcześniej byłem przekonany że wybiorę Magnata. Miałem nada 326 i to bardzo fajny wzmacniacz do jasnych kolumn. Uwypukla średnicę i łagodzi górę. Bardzo mnie ciekawi bezpośrednie porównanie hta 25 z hta 700. 

Napisano

No HTA 700 używka w tej samej cenie co 25 nowy.

A z czym u ciebie grał ten nad 326

Jawłaśnie kupiłem Tage HTA-25 do Audiosymptom i8 bo mój NAd 326 zaczął się psuć nie widzę żadnej przepaści.

Taga zagrała porównywalnie albo nawet lepiej według mnie co duże grono twierdziło że sobie nie poradzi z tymi kolumnami i ja mi odradzali.

Brawo Taga...

Napisano

Taga HTA-25 nie ma optyki więc odpada😒, H700b nowy przekracza budżet niestety.  Wypatrzyłem za to TAGA Harmony HTA-600B w dobrej cenie 1199,- ,tylko muszę się o nim trochę dowiedzieć.

Napisano
Dnia 7.03.2023 o 22:34, _jw23 napisał:

Nad Loxjie A30 właśnie myślałem, ale w Polsce brak. Dostępny jedynie na Amazonie za 899zł, tylko z opinii wygląda, że w ostatnich miesiącach jakość poszła w dół. Obawiam się o awaryjność. Nie wiem jak jest z gwarancją, dotychczas kupowałem tam książki na kindla.   Topping MX5 wygląda najsolidniej, i chyba go wybiorę .

No niesyety to jest chińczyk raz robiony w jednej fabryce raz w drugiej. I moga też zmieniać podzespoły bo czemu nie?

6 godzin temu, _jw23 napisał:

Taga HTA-600B zamówiona 😀, ciekawe jak to razem zagra🤔😀.

No to dawaj znać.

Napisano

Pierwsze wrażenia😀.Na razie testowałem tylko po BT, ale różnica jest na plus. Muzyka to Jarre, Haley Reinhart, Yello i Cohen (głównie FLAC). Używałem 2 laptopów (Win 11 i HP G3 z Win 10) i HP z Win 10 grał lepiej🤔🤔.  Wzmacniacz jeszcze potrzebuje czasu na wygrzanie ( na razie ok.7h), ale jest fajnie.  Jest wyraźniejsza i bardziej szczegółowa góra, bas  miększy, przyjemniejszy dla ucha. Ogólnie, całkiem inne głośniki😀. Zdaję sobie sprawę, że nie wyciągam wszystkiego z wzmacniacza, ale przy ograniczonym budżecie jestem bardzo zadowolony😁. Mała porażka to pilot😒, a konkretnie przyciski. Żeby chociaż krawędzie były zaokrąglone😒