ProjectPi Napisano 16 maja 2023 Udostępnij Napisano 16 maja 2023 Dnia 14.05.2023 o 22:08, Patryk89_896 napisał: Chora 826 także bez szału Tyle ile wyczytałem przez parę ostatnich tygodni to że czułość wzmacniacza powinna być wyższa od źródła , w odwrotnym wypadku są większe zniekształcenia. I jeśli kolumny mają niską impedancję to też , a moje chory w teście audio impedancja wyszła 3. Z reguly czulosc podaje sie dla hipotetycznych 8 omow, przy takich warunkach wejsciowy poziom sygnalu nie powinien jej przekraczac zeby uniknac przesterowan. Kolumny to nie rezystory, nie maja stalej, okreslonej impedancji. Impedancja zmienia sie wraz ze zmianami czestotliwosci sygnalu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 maja 2023 Udostępnij Napisano 17 maja 2023 22 godziny temu, Patryk89_896 napisał: Buczało z kolumn nie z trafa. A teraz szum z kolumn Prze dziwne. Nie imałem tego na obu urządzeniach. Chory mają niską impedancję w całym paśmie. Owszem nie jest ona przez całe pasmo równa 4, ale jednak sa to 4 omowe kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts