Ressx Napisano 30 marca 2023 Udostępnij Napisano 30 marca 2023 Witam mam pewien problem jak dam tryb exclusive w tidalu to od razu mam głośność na 100%, jak ustawić żeby było jak ja chce? Prawie słuchawek nie spaliłem :( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 30 marca 2023 Udostępnij Napisano 30 marca 2023 Jak chcesz inna niz maksymalna glosnosc, to nie mozesz uzywac exclusive wasapi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ressx Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Przecież na maksymalnej nie da się słuchać,nie można tego kontrolować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 (edytowany) Kolego ale masz odpowiedź. 7 godzin temu, Mariusz Kopacki napisał: Jak chcesz inna niz maksymalna glosnosc, to nie mozesz uzywac exclusive wasapi. Piotrek Edytowano 31 marca 2023 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ressx Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Nie rozumiem tej odpowiedzi,mam słuchawki + dac che użyć trybu exclusive w tidslu bo podobno lepiej gra ale jak ga włącze to mam głośność 100 procent i nie idzie tego zmienić,to w takim razie po co ten tryb jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Może trzeba mieć dac z regulacją głośności żeby z niego korzystać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 1 godzinę temu, Ressx napisał: Nie rozumiem tej odpowiedzi,mam słuchawki + dac che użyć trybu exclusive w tidslu bo podobno lepiej gra ale jak ga włącze to mam głośność 100 procent i nie idzie tego zmienić,to w takim razie po co ten tryb jest? Tak, jak juz sugerowaly odpowiedzi - zeby miec nietkniety przez komputer stream audio i regulacje glosnosci na urzadzeniach zewnetrznych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ressx Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 (edytowany) Ok dzięki trochę liche rozwiązanie ,ale rozwiązanie! Potencjometr za miesiąc do wymiany! Edytowano 31 marca 2023 przez Ressx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ressx Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 ja myślałem ze będę mógł tidalem sterować głośnością urządzenia, nie ma na to jakiś myków? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Mozesz, ale nie w trybie exclusive. Exclusive wylacza wszelkie modyfikatory dzwieku, glosnosci rowniez. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ressx Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 (edytowany) a jak jest z różnica jakości w trybie exclusive ? posiadam sluchawki technics eah 800 plus dac fiio e10k-tc w pana mniemaniu ? Bo już mqa plikach mogę zapomnieć z tym dac? Edytowano 31 marca 2023 przez Ressx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PorkOne Napisano 1 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2023 Albo słyszalna albo niesłyszalna, zależy kto słucha Ten DAC nie dekoduje MQA więc musisz zdekodować programowo (przez odtwarzacz) co wyklucza tryb exclusive. Ale nie ma co płakać, niewiele tracisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 1 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, PorkOne napisał: Ten DAC nie dekoduje MQA więc musisz zdekodować programowo (przez odtwarzacz) co wyklucza tryb exclusive. Nie wyklucza. Exclusive dotyczy operacji na zdekodowanej zawartosci. Edytowano 1 kwietnia 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ressx Napisano 1 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2023 No raczej nie są słyszalne więc exclusive nie potrzebny 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PorkOne Napisano 2 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2023 13 godzin temu, Mariusz Kopacki napisał: Nie wyklucza. Exclusive dotyczy operacji na zdekodowanej zawartosci. Masz rację, w exclusive możesz wysłać zdekodowany (programowo) lub niezdekodowany (passthrough) i zrzucasz dekodowanie na dac-a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts