Tomasz Kluczynski Napisano 29 września 2024 Napisano 29 września 2024 14 godzin temu, Chmarski napisał: Pierwsze uruchomienie po 15 latach leżenia na półce. Serwis będzie potrzebny, bo czasami pojawiają się jakieś trzaski w jednym kanale, potencjometr głośności raczej do wymiany i pewnie wiele innych. Swobodnie napędza Quadrale i nawet DAC z DVD pokazuje, że może być genialnie. 20240929_001844.mp4 54.75 MB · 0 downloads Na pewno warto zrobić ten serwis, bo nawet puszczane z fona to brzmi świetnie. A co to dokładnie za kawałek, bo próbuję odnaleźć w czeluści mojej pamięci i mam problem, a Shazam też mi nie pomaga, a to jest właśnie taka muza jakiej najlepiej lubię słuchać. Próbowałem znależć, słuchałem Gary Moore i Dire Straits i nie mogę znaleźć, a zżera mnie ciekawość. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 29 września 2024 Autor Napisano 29 września 2024 3 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: A co to dokładnie za kawałek, bo próbuję odnaleźć w czeluści mojej pamięci i mam problem, a Shazam też mi nie pomaga, a to jest właśnie taka muza jakiej najlepiej lubię słuchać. Próbowałem znależć, słuchałem Gary Moore i Dire Straits i nie mogę znaleźć, a zżera mnie ciekawość. Na AVS jak mi pozwolili w zeszłym roku gdzieś puścić to widziałem jak ludzie szukają co to jest i nie mogli znaleźć. Nie ma tego na streamingach Szukałeś za daleko. To nasze lokalne. Harlem - "Blues o zdradzie" z płyty "Lustra". 3 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: Na pewno warto zrobić ten serwis, bo nawet puszczane z fona to brzmi świetnie. Będzie lepiej, bo to jeszcze nie jest to. Nie wiem jeszcze kiedy, ale gramofon i wzmacniacz ten serwis dostaną. Ja w każdym razie wzmacniacza do Quadrali już nie szukam 1 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 19 października 2024 Autor Napisano 19 października 2024 Otworzyłem. Trochę tych lamp w środku jest. Z opisu ołówkiem na obudowie wynika, że jedno wejście ma wbudowany preamp gramofonowy MM, za który odpowiada 1 lub 3 lampy patrząc po usadowieniu. Pod spodem trochę zagmatwana kablologia i nie podejmuje się na pierwszy rzut oka nic więcej powiedzieć. W każdym razie mamy zestaw w sumie 11 lamp. 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 19 października 2024 Napisano 19 października 2024 No trochę roboty z serwisem będzie miał ten gościu, który go składał, o ile to on się tego podejmie. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 21 października 2024 Autor Napisano 21 października 2024 Jak trochę luzu finansowego złapię to w pierwszej kolejności gramofon. Wzmacniacz raczej tanio nie wyjdzie, ale będę z twórcą rozmawiał. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 9 grudnia 2024 Autor Napisano 9 grudnia 2024 Wpadły na przechowanie z pozwoleniem posłuchania. Ten dysk to nie miał kiedy wypaść? 1 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 9 grudnia 2024 Napisano 9 grudnia 2024 I walizka już spakowana, widzę 🫣 2 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 9 grudnia 2024 Autor Napisano 9 grudnia 2024 Tam od razu spakowana. Ja mam ten spokój, że musiałbym się sam spakować i wygonić za wszelkie wariactwa. Mogę sobie strzelić najbrzydszy możliwy sprzęt i nikt mnie nie pogoni 😎 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 24 grudnia 2024 Autor Napisano 24 grudnia 2024 Znalazłem dzisiaj u rodziców zdjęcie z kolumnami, na których się wychowałem. Kolumny miały zdublowane głośniki na boku, poza niskotonowym. Widać też za kaseciakiem tego wzmaka lampowego, który jest napędzał i który będę się starał reanimować. Kilka postów wcześniej nagranie jak gra w tej chwili. P.S. To nie było ich miejsce odsłuchowe. Zdjęcie z czasów przed przeprowadzką, gdy pojawił się już nowy sprzęt do domu. 4 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 1 lutego Autor Napisano 1 lutego (edytowany) Pacjent żyje. Wymieniona wkładka. Jeszcze testy czy zostać przy tym preampie, czy jednak ten drugi wzięty na test. Oryginalny DIY jednak po latach już nie daje rady z siłą. Na razie na tym MF jest bardzo dobrze. Edytowano 1 lutego przez Chmarski 1 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 3 marca Autor Napisano 3 marca Nie wiem czy kogoś interesuje jeszcze ten wątek, ale prawdopodobnie to ostatni update tutaj. Ostatnio do zestawu doszedł DAC i zasilanie liniowe od Nostromo Project do niego i preampa gramofonowego. Z czasem pewnie pomyślę o remoncie lampy DIY lub zakupie jakiegoś innego wzmacniacza lampowego, no i ewentualny kolejny krok to zmiana streamera na coś lepszego. W każdym razie to by było na tyle. Aktualnie sprzęt grający to kolumny Quadarl Platinum+ Seven, wzmacniacz Quadral Aurum A9, gramofon DIY z Ortofonem 2M Blue, przedwzmacniacz gramofonowy MF LX2_LPS z 24V zasilaniem liniowym, BS Node N130, CD Taga Harmony TCD-50 oraz MF MX DAC z zasilaniem liniowym. Wszystkim życzę radości ze słuchania muzyki. 2 3 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 3 marca Napisano 3 marca 1 godzinę temu, Chmarski napisał: Nie wiem czy kogoś interesuje jeszcze ten wątek, ale prawdopodobnie to ostatni update tutaj. Nie napisałeś nic o Wilsonach 1 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 3 marca Autor Napisano 3 marca (edytowany) @marcinmarcin, no wnerwiłeś mnie mocno teraz Zapomniałem, że stoją w pokoju obok bez kolców. Biłem się z myślami czy kupić do Quadrali IsoAcuoustics Gaia II i wykorzystać je na początku do testów tych Wilsonów. No i zamówiłem przed chwilą..., ale nie wiem czy coś tu na ich temat napiszę jak mi wnerw nie przejdzie. Specjalnie dla Ciebie załączam różne wyrazy 😜 Edytowano 3 marca przez Chmarski Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 6 marca Autor Napisano 6 marca Wilsony popsułem Za to IsoAcoustic Gaia II robią robotę jakiej się nie spodziewałem. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts