Nitrooooo Napisano 19 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Jeśli nie odpinasz tego często to nie stosuj żadnych końcówek. Po prostu przykręć kabel. Rozumiem że żadnych końcówek jak wtykam do gniazdka zaciskowego w ścianie.....a amplituner denon 3700? Sub sb 2000 pro? Glośniki klipsch rp-240d ? Też mam wepchać goły kabel? Łyknie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 Do subwoofera kupujesz kabel RCA. Resztę głośników możesz podpiąć bez żadnych wtyczek (zaciski albo zakręcane terminale). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 1 godzinę temu, Nitrooooo napisał: Rozumiem że żadnych końcówek jak wtykam do gniazdka zaciskowego w ścianie.....a amplituner denon 3700? Sub sb 2000 pro? Glośniki klipsch rp-240d ? Też mam wepchać goły kabel? Łyknie? Nie są konieczne, grunt by się ze sobą nie stykały. Zwróć na to uwagę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 (edytowany) Dnia 13.04.2023 o 07:27, Piotr Sonido napisał: No ja bym się chętnie dowiedział gdzie i kto tak mówi/piszę. Na przykład na AVS, z tym, że piszą bardziej o LCR, że najwięcej dźwięku pochodzi z przodu, to trochę co innego. Edytowano 19 kwietnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2023 Dnia 19.04.2023 o 10:18, Nitrooooo napisał: Rozumiem że żadnych końcówek jak wtykam do gniazdka zaciskowego w ścianie.....a amplituner denon 3700? Sub sb 2000 pro? Glośniki klipsch rp-240d ? Też mam wepchać goły kabel? Łyknie? Tak. Z tym że do suba masz końcówkę RCA a kabel nie jest głośnikowy. Taki Ci dali w ścianie? Dnia 19.04.2023 o 12:36, Adi777 napisał: Na przykład na AVS, z tym, że piszą bardziej o LCR, że najwięcej dźwięku pochodzi z przodu, to trochę co innego. Audio Video Show? Ale w sensie jak się z kimś gada? Ja już kilka razy mówiłem. Zdarzyło mi się oglądać cały sezon bez frontów. Ale sub, centralny i surroundy być musza. nie chciało mi się przepinać :D:P Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2023 20 minut temu, Piotr Sonido napisał: Audio Video Show? Ale w sensie jak się z kimś gada? Nie 😄 AVS Forum. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2023 44 minuty temu, Adi777 napisał: Nie 😄 AVS Forum. Wybacz. Kiedyś jeszcze przeglądałem. Ale teraz staram się odnaleźć radość także w innych dziedzinach życia niż audio. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 Zobacz sobie na serie XTZ Spirit, np. wszystkie kolumny Spirit 8 i do tego 2 subwoofery (dla wyrowania basu, nie dla mocy) to by wyszlo jakies (168*5)+(300*2)=1440 euro netto. Dolicz transport (pewnie ze 200 euro, moze mniej) i VAT PL (jesli placisz) i wychodzi 1,23*1640*4,6=9270 PLN. Zostaje na kable i pierdoly. Te ceny sa promocyjne, jeszcze pare tygodni beda takie. Mozna do nich zadzwonic (do producenta w Szwecji) i sobie pogadac, mi odebral jakis chlop i gadalismy sobie z 30 minut i mysle ze mial pojecie. Kolory sa biale i czarne, ja bym dal biale w maskownicach i powiesil na scianie. Mozesz tez dac np. Spirit 2 na boki i Spirit 6 na L/C/R, wyjdzie troche taniej i moze latwiej bedzie je wszystkie zmiescic. Maja 30 dni na zwrot w EU. Ja czekam na Spirit 4. Edit: tylko ze spirit 8 to 21 cm szerokosci, wiec moga byc za duze - wtedy spirit 6. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 7 godzin temu, Tenfilip napisał: VAT PL (jesli placisz) W sensie jeśli jesteś odbiorca końcowym? 7 godzin temu, Tenfilip napisał: Zobacz sobie na serie XTZ Spirit, np. wszystkie kolumny Spirit 8 Masz je? 7 godzin temu, Tenfilip napisał: Maja 30 dni na zwrot w EU. Ja czekam na Spirit 4. ok A jak to się ma do wspomnianych Ambient 44, Radius ONE czy Kliosch 240D? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 Porównaj ceny 1x Klipsch 240 , to 1399 PLN , za komplet Spirit 2 , blisko 1280 PLN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 A spirit 6 - 900 zł. Gdzieś widziałem 240D za 999. Ambient 44 - 1300 Ambient 22 - 990 zł. Dlatego pytam jaka różnica? XTZ oprócz subwooferów nie nalezą do popularnych kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: W sensie jeśli jesteś odbiorca końcowym? Masz je? ok A jak to się ma do wspomnianych Ambient 44, Radius ONE czy Kliosch 240D? VAT moze byc z innego kraju albo w ogole, zalezy jaka kto ma sytuacje. Czekam na Spirit 4, jutro maja przyjsc. Mnie przekonaly pozytywne opinie, i kupno od producenta z pominięciem marzy posrednikow. Po prostu wiecej z calosci kwoty poszlo na sprzet. 30 dniowe testy to tez plus, choc oczywiscie dochodza koszty przesylki (i tylko w EU). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 Dnia 25.04.2023 o 16:12, Tenfilip napisał: VAT moze byc z innego kraju albo w ogole, zalezy jaka kto ma sytuacje. Czekam na Spirit 4, jutro maja przyjsc. Mnie przekonaly pozytywne opinie, i kupno od producenta z pominięciem marzy posrednikow. Po prostu wiecej z calosci kwoty poszlo na sprzet. 30 dniowe testy to tez plus, choc oczywiscie dochodza koszty przesylki (i tylko w EU). Na czym polegają te testy? W sensie rozumiem że sprawdzasz, ale jak jest ewentualnie z odsyłką? Sam je ogarniasz za granicą? Wówczas wzrot kasy jest bez kosztów transportu w obie strony? Pytam bo miałem do czynienia z subami XTZ ale to nie ja je sprowadzałem. Doszły? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 Hej, nie wiem jak jest ze zwrotem kosztow - ale chyba po prostu placisz w obie strony, przynajmniej od jakiegos czasu. Testy to po prostu uzywanie w domu. Kolumny doszly, naprawde dosc spore, graja spoko ale dopiero zaczynam testy. Moglyby byc przetowniki biale, to by nie przebijaly czernia przez maskownice. Przez to, ze jest na kolkach, nie przylega tak ladnie jak taka na magnesach, ale dziecko przynajmniej tak latwo nie zdejmie:) My wyszlo to co na stronie plus 100 euro oplat (czyli przesylka, clo, vat 7,8%, cos tam dla urzedu) ale to do CH, do PL moze byc inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 No Szwajcarzy tego pilnują. Też tam wysyłałem kiedyś pare rzeczy. Zapodaj fotki na spokojnie po weekendzie jak to wygląda w realu Powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 Dnia 28.04.2023 o 07:53, Piotr Sonido napisał: No Szwajcarzy tego pilnują. Też tam wysyłałem kiedyś pare rzeczy. Zapodaj fotki na spokojnie po weekendzie jak to wygląda w realu Powodzenia. Wyglada jak na stronie w sumie. Troszke ta maskownica nie jest idealnie zrobiona, w Tannoy XT bardzo ladnie zlewa sie z obudowa. Poza tym trudno sie przyczepic. Nie ma tez opcji na biamping. Na plus jest to, ze Logo nie jest przyczepione fabrycznie - to pomaga zachowac spojonosc z kolumnami innego producenta (mi tak pasuje, lubie jak w kinie domowym sprzet "znika). Ze wzgledu na dzwinote mojego pomieszeczenia, mialem strasznie przytlumione wysokie, jak sie okazalo, na wszystkich kanalach (nie tylko na spirit). Dodalem recznie pare db i teraz jest gitara. Jak bede mial czas i checi (a z czasem ciezko), to przetargam je do duzego salonu, podepne do Crowna i bede mial porownanie z tannoyami. Teraz moge tylko powiedziec ze sa duze i jestem zadowolony. Acha, i faktycznie widac ta mniejsza efektywnosc w pomiarach Denona - jest ladnych pare db wieksze podbicie dzwieku dla nich wzgledem Tannoy XT C, centralnego, ktory ma wyzsza deklarowna skutecznosc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 Sprzęt w kinie znika przez setup To jak gra a nie logo Dnia 1.05.2023 o 17:55, Tenfilip napisał: Acha, i faktycznie widac ta mniejsza efektywnosc w pomiarach Denona - jest ladnych pare db wieksze podbicie dzwieku dla nich wzgledem Tannoy XT C, centralnego, ktory ma wyzsza deklarowna skutecznosc. nie rozumiem? To mówisz o efektywności kolumn nie amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 38 minut temu, Piotr Sonido napisał: Sprzęt w kinie znika przez setup To jak gra a nie logo nie rozumiem? To mówisz o efektywności kolumn nie amplitunera. Chodzi o to, ze kolumny bardziej zlewaja sie optycznie z meblami. I tak, oczywiscie mowie o skutecznosci/efektywnosci kolumn. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 No to ok teraz wiemy o co chodzi 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts