tshapa Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Witam wszystkich dalej walczę że sobą i wyborem amplitunera waham się między tymi dwoma aktualnie zależy mi bardziej na filmach niż muzyce stąd lekka przewaga onkyo w moim mniemaniu bo obsługuje choćby dolby atmos i dolby Vision będę wdzięczny za jakaś podpowiedź z góry dzięki 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tshapa Napisano 10 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 Dnia 8.04.2023 o 19:58, tshapa napisał: Witam wszystkich dalej walczę że sobą i wyborem amplitunera waham się między tymi dwoma aktualnie zależy mi bardziej na filmach niż muzyce stąd lekka przewaga onkyo w moim mniemaniu bo obsługuje choćby dolby atmos i dolby Vision będę wdzięczny za jakaś podpowiedź z góry dzięki 😉 Jeszcze wynalazlem onkyo TX-NR656 w zasadzie też się mieści w moim budżecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 Cześć, jakie masz kolumny? Zestaw 5.1, czy coś więcej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tshapa Napisano 11 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 5.1 Na obecną chwilę stary zestaw głośniki będę wymieniał w późniejszym terminie ale na pewno przynajmniej 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 (edytowany) @tshapa z tych trzech: Yamaha 481 - najnowszy sprzęt z tej trójki ale nie ma Atmosa. Szukaj modelu 68x czyli np 681, 683, 685 jak możesz. TX-SR393 - najsłabszy sprzęt TX-NR656 ma Atmosa ale jest starszy niż 481 i pod pewnymi względami oferuje mniej niż 481. Poza tym to bardziej odpowiednik modeli 68x u yamahy. p.s. Atmosa potrzebujesz tylko gdy będziesz miał dodatkowe głośniki. Jeżeli planujesz pozostać przy 5.1 to nie musisz sobie nim głowy zawracać. Edytowano 11 kwietnia 2023 przez lolekdrugi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tshapa Napisano 11 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 No myślę o atmosie bo jestem w trakcie budowy domu i mam zaplanowane głośniki pod ten system aktualnie mam Sony STR DH550 i gra ogólnie średnio podłączyłem na chwilie Pioneer VSE 830 i nawet on grał dużo ciekawiej stąd decyzja o zmianie 😁 Jeszcze znalazłem ciekawy w mojej opini Denon avr-x1200 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 No to minimum 7 kanałowy. Czyli te z tematu odpadają. Kiedy kończy się budowa? Kable puść z zakupem poczekaj. Coś się zaczyna poprawiać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tshapa Napisano 11 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 Jeszcze znalazłem ciekawy w mojej opini Denon avr-x1200 O w zasadzie dopiero początek budowy z tymi cenami co mamy to jeszcze z 1.5 roku 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2023 To zdecydowanie poczekaj. Jest szansa że będzie lepiej. Nie taniej. Ale wiekszy wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts