Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich dalej walczę że sobą i wyborem amplitunera waham się między tymi dwoma aktualnie zależy mi bardziej na filmach niż muzyce stąd lekka przewaga onkyo w moim mniemaniu bo obsługuje choćby dolby atmos i dolby Vision będę wdzięczny za jakaś podpowiedź z góry dzięki 😉

Napisano
Dnia 8.04.2023 o 19:58, tshapa napisał:

Witam wszystkich dalej walczę że sobą i wyborem amplitunera waham się między tymi dwoma aktualnie zależy mi bardziej na filmach niż muzyce stąd lekka przewaga onkyo w moim mniemaniu bo obsługuje choćby dolby atmos i dolby Vision będę wdzięczny za jakaś podpowiedź z góry dzięki 😉

Jeszcze wynalazlem onkyo TX-NR656 w zasadzie też się mieści w moim budżecie  

Napisano (edytowany)

@tshapa z tych trzech:

Yamaha 481 - najnowszy sprzęt z tej trójki ale nie ma Atmosa. Szukaj modelu 68x czyli np 681, 683, 685 jak możesz.

TX-SR393 - najsłabszy sprzęt

TX-NR656 ma Atmosa ale jest starszy niż 481 i pod pewnymi względami oferuje mniej niż 481. Poza tym to bardziej odpowiednik modeli 68x u yamahy.

p.s. Atmosa potrzebujesz tylko gdy będziesz miał dodatkowe głośniki. Jeżeli planujesz pozostać przy 5.1 to nie musisz sobie nim głowy zawracać.

Edytowano przez lolekdrugi
Napisano

No myślę o atmosie bo jestem w trakcie budowy domu i mam zaplanowane głośniki pod ten system aktualnie mam Sony STR DH550 i gra ogólnie średnio podłączyłem na chwilie Pioneer VSE 830 i nawet on grał dużo ciekawiej stąd decyzja o zmianie 😁

Jeszcze znalazłem ciekawy w mojej opini Denon avr-x1200