PoJohnDny Napisano 20 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 6 godzin temu, Dedal75 napisał: Tego Primare używasz jako dac czy streamer a może wykorzystujesz wszystkie jego możliwości .? Używam również jako DAC, póki co nie mam ochoty sprawdzać, czy zewnętrzny dałby mi jakiś dodatkowy efekt, dlatego nie pomogę w kwestii tego czy jest dobry, czy nie. Na pewno za sprawą Primare dźwięk zyskał na szczegółowości, scenie i kontroli basu, a czy to jest zasługa transportu czy przetwornika to nie mam pojęcia Poza tym wpięty w niego jest telewizor, ale niestety ten sygnał jakością nie grzeszy, ale zawsze przyjemniej coś obejrzeć na kolumnach niż przy suchym dźwięku telewizora. W przyszłości może jeszcze wepnę konsolę. A tak to nie mam pojęcia po co w tym ustrojstwie aż tyle wejść, da się to w ogóle jakoś wykorzystać? 6 godzin temu, Artur Brol napisał: Kiedyś myślałem o ich transporcie dd15 ale zostałem jednak z CXC v2. CA też wygląda na fajnie wykonany sprzęt, no i ma wyświetlacz Ale teraz organizując sobie cichutkie nocne odsłuchy to cieszę się, że zostałem z Primare, który w ciemności nie wali światłem po oczach A tutaj sekcja fotograficzna. Zdjęcie nocne mocno zakłamane, aż tak to niestety te lampki nie świecą Ciekawostką jest pilot, który wykonany jest z aluminium i... z drewna! Szkoda, że jego funkcjonalność ogranicza się do tego, że leży i zbiera kurz. Proszę nie zwracać uwagi na ,,audiofilskie" specjalnie zaprojektowane pod te kolumny materiałowe podstawki, czekam na granity żeby wkręcić kolce i tym samym podnieść kolumny bardziej na wysokość uszu. 4 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 (edytowany) 7 minut temu, PoJohnDny napisał: Używam również jako DAC, póki co nie mam ochoty sprawdzać, czy zewnętrzny dałby mi jakiś dodatkowy efekt, dlatego nie pomogę w kwestii tego czy jest dobry, czy nie. Na pewno za sprawą Primare dźwięk zyskał na szczegółowości, scenie i kontroli basu, a czy to jest zasługa transportu czy przetwornika to nie mam pojęcia Poza tym wpięty w niego jest telewizor, ale niestety ten sygnał jakością nie grzeszy, ale zawsze przyjemniej coś obejrzeć na kolumnach niż przy suchym dźwięku telewizora. W przyszłości może jeszcze wepnę konsolę. A tak to nie mam pojęcia po co w tym ustrojstwie aż tyle wejść, da się to w ogóle jakoś wykorzystać? CA też wygląda na fajnie wykonany sprzęt, no i ma wyświetlacz Ale teraz organizując sobie cichutkie nocne odsłuchy to cieszę się, że zostałem z Primare, który w ciemności nie wali światłem po oczach A tutaj sekcja fotograficzna. Zdjęcie nocne mocno zakłamane, aż tak to niestety te lampki nie świecą Ciekawostką jest pilot, który wykonany jest z aluminium i... z drewna! Szkoda, że jego funkcjonalność ogranicza się do tego, że leży i zbiera kurz. Proszę nie zwracać uwagi na ,,audiofilskie" specjalnie zaprojektowane pod te kolumny materiałowe podstawki, czekam na granity żeby wkręcić kolce i tym samym podnieść kolumny bardziej na wysokość uszu. Ładnie, ładnie i to pierwszy zestaw. Gratuluję. 👍 Cxc wyświetlacz ma ale chyba najgorszy na świecie ☠️ poprostu nic na nim nie widac. Trzeba sie zbliżyć. Ale dźwięk nie odstaje od kilka razy droższych transportów. Tak że tyle dobrze. Edytowano 20 sierpnia 2023 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Może chodzi o CXN ? I dla ścisłości można w nim wyłączyć wyświetlacz . A i cofam , moje kolumny trochę ładniejsze 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: Może chodzi o CXN ? I dla ścisłości można w nim wyłączyć wyświetlacz . A i cofam , moje kolumny trochę ładniejsze 😉 O CXC mi chodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Nie musisz mnie cytować jak odp. pod moim postem 🤨 No i to chyba nie Kolegi 1 zestaw jeśli dał do porownania rotela.na zdj. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoJohnDny Napisano 20 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Można to sprowadzić do tego, że to mój pierwszy poważny i świadomie dobrany zestaw. Wcześniejszy był kupiony po jednym odsłuchu, w jednym salonie i tak na prawdę nic innego nie było porównywane, takie tam młodzieńcze decyzję za pierwsze większe pieniążki, które miało się w rękach 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masato Napisano 12 września 2023 Udostępnij Napisano 12 września 2023 (edytowany) Dnia 20.08.2023 o 22:30, PoJohnDny napisał: Używam również jako DAC, póki co nie mam ochoty sprawdzać, czy zewnętrzny dałby mi jakiś dodatkowy efekt, dlatego nie pomogę w kwestii tego czy jest dobry, czy nie. Na pewno za sprawą Primare dźwięk zyskał na szczegółowości, scenie i kontroli basu, a czy to jest zasługa transportu czy przetwornika to nie mam pojęcia Poza tym wpięty w niego jest telewizor, ale niestety ten sygnał jakością nie grzeszy, ale zawsze przyjemniej coś obejrzeć na kolumnach niż przy suchym dźwięku telewizora. W przyszłości może jeszcze wepnę konsolę. A tak to nie mam pojęcia po co w tym ustrojstwie aż tyle wejść, da się to w ogóle jakoś wykorzystać? CA też wygląda na fajnie wykonany sprzęt, no i ma wyświetlacz Ale teraz organizując sobie cichutkie nocne odsłuchy to cieszę się, że zostałem z Primare, który w ciemności nie wali światłem po oczach A tutaj sekcja fotograficzna. Zdjęcie nocne mocno zakłamane, aż tak to niestety te lampki nie świecą Ciekawostką jest pilot, który wykonany jest z aluminium i... z drewna! Szkoda, że jego funkcjonalność ogranicza się do tego, że leży i zbiera kurz. Proszę nie zwracać uwagi na ,,audiofilskie" specjalnie zaprojektowane pod te kolumny materiałowe podstawki, czekam na granity żeby wkręcić kolce i tym samym podnieść kolumny bardziej na wysokość uszu. Można prosić o jakiś namiar na salon gdzie odsłuchałeś i finalnie kupiłeś sprzęt? Może być na PW. Też myślę o triode 25, na chwilę obecną mam Lavardina IT. Edytowano 12 września 2023 przez Masato Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts