Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 5 weeks later...
Napisano

Przepraszam jesli powtórzę problem, ale nie trafiłem w wątku: czy ktoś instalował z powodzeniem aplikację YouTube na dmp-a6? Jeśli tak, to skąd braliście plik z instalką? Bo po wpisaniu w google i pobraniu z kilku pierwszych w kolejności linkow, pobrana aplikacja po zainstalowaniu wyrzuca błąd kompatybilności.

Napisano

W kwestii wyjasnienia, oto kilka moich powodow, dla ktorych myslalem sprobowac taki manewr od pewnego czasu:

1.  Jest co najmniej kilka albumów, ktorych prozno szukac na platformach streamingowych. Zeby nie byc goloslownym - pierwsza plyta Kazika, Voo Voo Zaplacono, Ewa Demarczyk (cokolwiek). Wierzcie, moglbym tak dosc dlugo wymieniac 😉. Z radoscia stwierdzam, ze ostatnio na Tidalu pojawila sie moja ulubiona plyta O.N.A. Mrok, ktorej jeszcze 2 miesiace temu temu wlasnie tylko na youtube moglem posluchac. Nie mowimy oczywiscie o zadnym Hi-Res audio, ale o wspomnieniach, ktore wystarczy, ze brzmia.

2. Laczy sie troche z powyzszym powodem - jak juz puszczam sobie cos z youtube, z telefonu i przesylam na wzmacniacz, albo na dmp-a6, wkurza mnie fakt, ze nie moge w tym czasie zrobic nic innego z telefonem. Po prostu kazda czynnosc wykonana w tym czasie na telefonie konczy odsluch. Niby mam tablet do tego przeznaczony, ale jakos telefon mam czesciej pod reka.

3. Juz ktorys raz po wizycie znajomych i ich korzystaniu z Tidala mam taki smietnik w propozycjach/sugestiach aplikacji, ze w koncu po ktoryms razie sie poddalem i postanowilem, ze nastepnym razem dam im youtube i niech puszczaja co tam sobie chca.

Ja tego youtube'a odpalam  raz na jakis czas, ale jak juz mnie najdzie, to wlasnie z powyzszymi problemami sie borykam. 

Ale tak bylo jakby do teraz, bo od teraz (wlasnie zaistalowalem to cos z linka powyzej) dziala mi youtube na dmp_a6.

Tym bardziej dzieki.

Napisano
15 minut temu, Amarok napisał:

YouTube Premium pozwala słuchać muzyki w tle. 

Wlasnie, zapomnialem dodac, ze nie zamierzam placic za premium, bo poki co nadal uwazam Tidala za swoje glowne zrodlo muzyki, ktoremu po prostu czasem potrzebuje pomoc youtubem.

Zeby słuchać w tle tresci youtube'a nie trzeba wcale placic za premium. Wystarczy zamiast w aplikacji odtwarzac przez strone youtube.com na Firefoxie z wlaczonym rozszerzeniem Video Background Play Fix. No, ale to rozwiazanie sprawdza sie np na telefonie sluchajac przez sluchawki. Z firefoxem na dmp_a6 raczej sie nie pojedzie.

Napisano
22 minuty temu, Amarok napisał:

YouTube Premium pozwala słuchać muzyki w tle. 

Dokładnie to samo miałem napisać ,a jeśli dobrze pamiętam to 23,99zł/m-c za yt bez reklam z opcją słuchania w tle, z możliwością pobierania nagrań aby następnie móc je odtwarzać offline to mniej zachodu niż instalowanie dodatkowej aplikacji biorąc dodatkowo pod uwagę, że z yt nie słucha się tylko muzyki, ale ogląda wiele rzeczy (bez irytujących reklam).