MariuszR Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 Proszę o pomoc Mam amplituner Yamaha RX V685 Amplituner jest podłączony kablem hdmi wejściem arc z amplitunera do wejścia arc tv marki LG Oled 65 cali. Do amplitunera mam również podłączoną cyfrę+ model z 4K. Problem następuje przy przełączaniu jak chce obejrzeć film z dysku wirtualnego po Wifi, nie przełącza źródła dźwięku audio i nie słuchać głosu. Jak przełączam na Netflixa lub YouTube sam amplituner z automatu przełącza na audio i dźwięk jest, a jak chce przełączyć na dysk wirtualny nie przełącza z hdmi na audio ? Podłączyłem nawet kabel optyczny i też to nic nie daje, amplituner sam z automatu przełącza na hdmi1 na cyfrę+ , nie wiem o co chodzi i już zgłuiałem, czemu nie ma tego dźwięku podczas oglądania filmu z dysku wirtualnego, o co chodzi? Proszę o pomoc ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 Dysk wirtualny? Korzystasz z jakiejś apki na TV do tego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszR Napisano 19 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 to znaczy nie wiem o jaką apkę chodzi ?, proszę o wyjaśnienie ? Mam dysk WD wirtualny, na TV wyświetla się DESKOP - Odtwarzacz multimedialny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 Czy masz dźwięk, gdy używasz głośników wbudowanych w TV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszR Napisano 19 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 mam czy może ktoś pomóc ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszR Napisano 20 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2023 może ktoś pomóc ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 20 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2023 Netflix czy You Tune włączasz z aplikacji zainstalowanych w telewizorze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszR Napisano 20 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2023 Tak Może to wina kabla HDMI ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszR Napisano 20 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2023 Czy może mi ktoś pomóc ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 20 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2023 (edytowany) @MariuszR dysk "wirtualny" - z tego co czytam i rozumiem to masz podpięty pod TV dysk zewnętrzny WD przez USB - tak? Może trzeba w TV w ustawieniach dla dźwięku wybrać opcję dźwięku bezpośredniego czyli bitstream, może być też tak że TV nie obsługuje formatu dźwięku materiału na dysku (chociaż nie do końca - pisałeś że w głośnikach TV dźwięk masz). Istnieje też taka możliwość że TV "nie przepuszcza" wszystkich formatów dźwięku na HDMI (np. DTS). Obecnie producenci TV wpadają na przedziwne pomysły (żeby nie płacić licencji) w kwestii dekoderów i przepuszczania czystego strumienia - podaj dokładnie model TV bo LG OLED 65'' niewiele mówi. Masz inne urządzenie np. odtwarzacz Blue Ray do którego możesz podpiąć dysk i sprawdzić czy jest to samo? Edytowano 20 kwietnia 2023 przez tomek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszR Napisano 20 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2023 Dysk wirtualny mam po wi fi nie pod USB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 20 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2023 Czyli transmisja DLNA, sprawdź ustawienia w TV, skoro jest dźwięk na głośnikach TV to powinien również być przesyłany do urządzenia HDMI, kabla bym nie podejrzewał skoro ARC przesyła dźwięk z serwisów streamingowych (Netflix, YouTube itd.) wydaje mi się że problem tkwi w ustawieniach dźwięku TV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seph Napisano 20 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2023 Może też być tak ze "odtwarzacz" który uruchamia to video ma swoje własne ustawienia i tam trzeba to zmienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszR Napisano 21 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2023 Odtwarzacz jest multimedialnym dyskiem wirtualnym i tutaj nic się nie ustawia, jego albo widać na tv w chmurze albo go nie widać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seph Napisano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2023 3 godziny temu, MariuszR napisał: Odtwarzacz jest multimedialnym dyskiem wirtualnym i tutaj nic się nie ustawia, jego albo widać na tv w chmurze albo go nie widać Przez odtwarzacz mam na mysli aplikacje ktora odpala Video na telewizorze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2023 To jest kwestia tej apki do odtwarzania plików z sieci. Spróbować warto Kodi albo Plex do tego. Ale to wina apki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts