tomek4446 Napisano Piątek o 18:34 Napisano Piątek o 18:34 Dnia 15.10.2025 o 13:23, il Dottore napisał: Tak - Chiny zapowiedziały, że Rosja nie może przegrać tej wojny. Na razie pomoc chińska nie ejst bezpośrednio militarna ale w razie włączenia się NATO bezpośrednio w akcję na UKR jestem pewien że broń z Chin popłynie do Rosji szerokim strumieniem. Dobrze rozumiem , że swoim marketingiem chińszczyzny wspierasz napaść Rosji na Ukrainę ? A idąc dalej , zagrożenie jakie płynie z tej napaści dla Polski ? Bo jak połączyłem kropki to tak mi wyszło. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Sobota o 19:10 Napisano Sobota o 19:10 Dnia 17.10.2025 o 19:34, tomek4446 napisał: Dobrze rozumiem , że swoim marketingiem chińszczyzny wspierasz napaść Rosji na Ukrainę ? Dobrze rozumiesz. Oczywiście nieświadomie, ale tak samo można powiedzieć, że każdy Polak wspiera w ten sposób rosyjską inwazję Ukrainy kupując trampki, kredki, koszulkę, komputer, mikser czy telefon. Żadna różnica. Chiny to fabryka świata i tego nie przeskoczysz. Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano Sobota o 21:26 Napisano Sobota o 21:26 2 godziny temu, il Dottore napisał: Dobrze rozumiesz. Oczywiście nieświadomie, ale tak samo można powiedzieć, że każdy Polak wspiera w ten sposób rosyjską inwazję Ukrainy kupując trampki, kredki, koszulkę, komputer, mikser czy telefon. Żadna różnica. Chiny to fabryka świata i tego nie przeskoczysz. Czyli najlepiej iść tokiem rozumowania Fico i Orbana, że nie ma co "się stawiać" tylko poddać się tym "najsilniejszym" i współpracować, bo po co robić sobie pod górkę? Czyli, jak spotkasz w ciemnej irlandzkiej uliczce agresora, to rozumiem że "dla świętego spokoju" spuścisz gaciory, bo lepiej z "silniejszym" nie zadzierać, bo i tak nie masz szans? 3 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Sobota o 21:35 Napisano Sobota o 21:35 (edytowany) 9 minut temu, Vectorinni napisał: Czyli najlepiej iść tokiem rozumowania Fico i Orbana, że nie ma co "się stawiać" tylko poddać się tym "najsilniejszym" i współpracować, bo po co robić sobie pod górkę? Wierzganie przeciw ościeniowi rzeczywiście nie jest dobrym pomysłem. Tym bardziej, że rozkład polityczny, społeczny i gospodarczy Europy widoczny jest jak na dłoni. Więc lepiej przeorientować się zawczasu. Tak oni myślą. Przypomnij sobie 1939 - po której stronie były wówczas Węgry i Słowacja? Te kraje mają długą tradycję elastycznej reakcji. Miejmy nadzieję że i tym razem przeliczą się w rachubach. A Polska? Polska dokonała wówczas jedynie słusznego moralnego wyboru. I jaki efekt poza 6 milionami ofiar i utratą 30% terytorium oraz totalną dewastacją reszty? Kto wyszedł gorzej na II Wojnie? Węgry czy Polska? Co powinno kierować polityką zagraniczną państwa? Moralna słusznośc? No, bez żartów proszę. Edytowano Sobota o 21:35 przez il Dottore Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano Sobota o 21:49 Napisano Sobota o 21:49 Czyli jak pisałem, lepiej z bólem i bez nawilżania, byle "do pszodu i tanio"... Moja ś.p babcia kiedyś mówiła, że w trudnych czasach czasem lepiej było "po poradę" udać się do felczera, bo z tymi dochtorami co to za "masło i mleko" tytuły kupili, to różnie bywało.... Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Sobota o 21:54 Napisano Sobota o 21:54 16 minut temu, il Dottore napisał: Co powinno kierować polityką zagraniczną państwa? Moralna słusznośc? No, bez żartów proszę. Dobro narodu. Idzie to chyba zawsze z moralna slusznoscia w parze. Nie sadze by podkladanie sie Chinczykom czy Putinowi, szlo w parze z dobrem narodu. Chyba ze chinskiego lub rosyjskiego. Odpisz, cytując
michaudio Napisano Sobota o 21:54 Napisano Sobota o 21:54 Jak to leciało w starym polskim filmie: "ludzie uciekajta, dochtory do wsi jado!!! 1 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano Sobota o 22:08 Napisano Sobota o 22:08 6 minut temu, Artur Brol napisał: Dobro narodu. Idzie to chyba zawsze z moralna slusznoscia w parze. Nie sadze by podkladanie sie Chinczykom czy Putinowi, szlo w parze z dobrem narodu. Chyba ze chinskiego lub rosyjskiego. Kolego, masz w stopce produkowany w Chinach CXC. To oznaka tego, że nie ma już odwrotu i musisz teraz już brać wszystko chińskie, jak Reksio szynkę. Nie ma już odwrotu. Omoda rulez, zdziercy z Audi won... Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Sobota o 22:09 Napisano Sobota o 22:09 (edytowany) 21 minut temu, Artur Brol napisał: Dobro narodu. Idzie to chyba zawsze z moralna slusznoscia w parze. Aha - czyli wykończenie 6 mln swoich obywateli w imię moralnej słuszności było dla ich dobra? A ja głupi myslałem, że państwa nie mają moralności, przyjaciół ani wrogów - tylko INTERESY. 7 minut temu, Vectorinni napisał: musisz teraz już brać wszystko chińskie, jak Reksio szynkę Jak tak dalej pójdzie, to WSZYSTKO będzie chińskie, nawet Audi. I co wówczas poczniesz? Rowerkiem? Też chiński. 21 minut temu, Artur Brol napisał: Nie sadze by podkladanie sie Chinczykom czy Putinowi, szlo w parze z dobrem narodu. No widzisz... A zdaniem Orbana bycie waflem Putlera to najlepsza recepta na bezpieczną i dostatnią przyszłość narodu węgierskiego. Czas pokaże kto ma rację. IIWŚ przegrali i nie odbudowali Wielkich Węgier sprzed Traktatu w Trianon. Ale za to nie ponieśli start nawet ułamkowychj w stosunku do tego, co poniosła Polska: przypominam - 6 milionów obywateli i 30% terytorium plus dewastacja, ruina i okradzenie całego państwa. Warto było WYGRAĆ tę wojnę? Ale, jak powiadają, do trzech razy sztuka! Edytowano Sobota o 22:16 przez il Dottore Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Sobota o 22:16 Napisano Sobota o 22:16 O jakich 6 milionach mowisz? Więc może trzeba zrobić wszystko, by tak dalej nie poszło. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Sobota o 22:21 Napisano Sobota o 22:21 4 minuty temu, Artur Brol napisał: O jakich 6 milionach mowisz? O tych co brakowało w spisach ludności po wojnie. 5 minut temu, Artur Brol napisał: Więc może trzeba zrobić wszystko, by tak dalej nie poszło. Zaczynasz dobrze kombinować. Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano Sobota o 22:31 Napisano Sobota o 22:31 16 minut temu, il Dottore napisał: No widzisz... A zdaniem Orbana bycie waflem Putlera to najlepsza recepta na bezpieczną i dostatnią przyszłość narodu węgierskiego. Yhy...A od 2014r. na Ukrainie, a od 2008 w Gruzjii widać doskonale, co znaczy nie zgadzanie się na bycie waflem... Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Sobota o 22:50 Napisano Sobota o 22:50 17 minut temu, Vectorinni napisał: A od 2014r. na Ukrainie, a od 2008 w Gruzjii widać doskonale, co znaczy nie zgadzanie się na bycie waflem... Ja nie osądzam Orbana, bo nie wiem, czyje będzie ostatecznie na wierzchu i które podejście jest słuszne. Jako Polak wyssałem rusofobię z mlekiem matki i gdybym miał być w skórze polskiego premiera czy prezydenta, to nie wiem, czy byłoby mnie stać na trzeźwą ocenę. A tu nie jest potrzebny romantyk wychowany na kulcie bezsensownych powstań i ofiar, tylko twardy cyniczny s***syn. Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano Sobota o 23:27 Napisano Sobota o 23:27 11 minut temu, il Dottore napisał: A tu nie jest potrzebny romantyk wychowany na kulcie bezsensownych powstań i ofiar, tylko twardy cyniczny s***syn. Ci Twoi idole jak Orban i Fico są tak bardzo "cynicznymi s......nami", bo nie mają zbytnio wyjścia, jeżeli chcą się utrzymać przy paśniku. Ich kraje są tak uzależnione od kacapów w kwestii surowców, że wygodniej jest być tym "mądrzejszym", który nie stawia się 2 armii świata. Pozorowanie walki z tą paskudną UE, która nota bene ideałem nie jest, jest tylko spektaklem i wygodną wymówką przeciw podjęciu prawdziwych działań. Innymi słowy, tym pseudo liderom łatwiej jest grać na "cynicznych skoorwieli", niż powiedzieć wyborcom o konieczności uniezależnienia się od największego gangusa w regionie. Przypomnij mi, Ty zdaje się ludzi leczysz, czyli jesteś wykształcony tak? 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Niedziela o 04:37 Napisano Niedziela o 04:37 (edytowany) 5 godzin temu, Vectorinni napisał: Ci Twoi idole jak Orban i Fico Oni nie są moimi idolami choć uczciwie mówię, że nie wiem, co bym zrobił na ich miejscu. Postawić się Rosji jest bardzo łatwo. Ba! W 1939 postawiliśmy się naraz Rosji i Niemcom. Z Niemcami wygraliśmy z Rosją to już nie bardzo. Okupacja trwała do 1993. Do dziś 1/3 naszego terytorium jest w rękach obcych. Także łatwo jest "się postawić" za to trudniej jest wyplątać swój kraj z takiej zadymy bez istotnych strat. Edytowano Niedziela o 04:55 przez il Dottore Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Niedziela o 06:43 Napisano Niedziela o 06:43 Ale dajmy spokój nieprzyjemnym rozważaniom. Paweł Rygas wróży rychłą AGONIĘ europejskiej motoryzacji. Opowiada o chińskich fabrykach samochodów, gdzie nawet światła nie zapalają, bo nie ma po co - ludzi tam nie ma a roboty światła nie potrzebuja. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Patrzcie jakie fake niusy rozpowszechniaja😁 1 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 6 minut temu, Artur Brol napisał: Patrzcie jakie fake niusy rozpowszechniaja😁 Co w tym fake'owego? Bąku faktycznie wyrwał kierownicę z kolumny. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu No, i podobno tak miało być.😁 1 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu To nie fejk, tu jest rolka: https://youtube.com/shorts/bFfwOnkxLsg?si=y3KBfTxuynw2WpZ8 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 3 godziny temu, Artur Brol napisał: No, i podobno tak miało być.😁 It's not a bug, it's a feature 😁 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) Jajco 5 już w wersji hybrydowej! Pierwsze testy... Filmik niestety po hebrajsku, ale jest opcja automatycznego tłumaczenia napisów na polski. Klient mówi, że wyszło mu 4 litry/100km, łączna moc układu to ponad 200 kunia. 7,9s do setki. W grudniu już w Izraelu, w Polsce zapewne początek 2026. Ciekawe jaka cena będzie. Facelift Omody 5 - upodobniła się do mniejszego modelu 4. Teraz bardziej w stylu kosmicznego myśliwca. Bardzo ładne zmiany w środku - zdecydowanie na lepsze! Wnętrze teraz nowocześniejsze. Edytowano 8 godzin temu przez il Dottore Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 14 godzin temu, Artur Brol napisał: podobno tak miało być Dokładnie tak miało być: Odpisz, cytując
Recommended Posts