Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 minutę temu, Artur Brol napisał:

Pan pewnie z Pisu lub podobnej partii. 

Dr Tomasz Sommer, o ile mi wiadomo, do żadnej partii obecnie nie należy. Jest redaktorem naczelnym "Najwyższego Czasu". 

1 minutę temu, Grzesiek202 napisał:

Nakrętka przymocowana do butelki też nie zrujnowała mojego życia

Zawsze odrywam - w imię zasad. 

Natomiast doceniam mocowane nakrętki w samochodzie, bo dzięki temu już nie gubię podczas jazdy. :) 

Ale potem odrywam. I do skupu butelka zawsze bez korka. Korek do śmieci. W imię zasad. 

Napisano
1 minutę temu, Grzesiek202 napisał:

Dobrze, że na tym świecie są jeszcze ludzie z zasadami.

Jeżeli UE, zamiast koncentrować się na zaprowadzaniu wolności gospodarczej i osobistej, zajmuje się takimi bzdetami, to przypominają się słowa, które wypowiedział premier Słowacji Robert Fico:

"Jeśli Unia Europejska będzie dalej tak postępować, to zginie. A jeśli ma zginąć, to niech ginie!"

Napisano (edytowany)
50 minut temu, Artur Brol napisał:

jesli tak naprawde te butelki do lasu trafiaja, to wina ludzi, a nie rządzących.

Oczekujesz logiki od tego pana z filmiku? Nie ten adres. Ma być krótko, dosadnie i bez kontekstu. Czyli populistycznie. A reszta... Tak, "butelki wędrują do lasu". Najpierw wychodzą sobie same z twojego kosza na śmieci, a jak się tylko ściemni, to małymi grupkami, przebierając pospieszenie swoimi plastikowymi nóżkami, biegną w stronę lasu, aby zakopać się w leśnym runie. Ale po drodze ruch oporu nakrętek, czyli ludzie z zasadami, niektórych z nich jeszcze pozbawia korka. 

21 minut temu, il Dottore napisał:

Ten kumpel Putina wygrał demokratyczne wybory. 

Widocznie cała Słowacja to kumple Putina.

Zmartwię Cię, ale pomiędzy tymi dwoma zdaniami nie ma dysonansu. 

U nas jakimś cudem Braun jest posłem. Demokracja tak działa.

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano
4 minuty temu, il Dottore napisał:

Ten kumpel Putina wygrał demokratyczne wybory. 

Widocznie cała Słowacja to kumple Putina.

To ze ktoś wybory wygrał,  nie znaczy ze to odpowiedni człowiek, by państwem rządzić. 

Więc to żaden argument😁

Nikt z kumpli Putina, nie przyzna sie do tego ze nim jest. Bo by nie został wybrany. To dopiero widac, patrząc na to co robi i co mówi.  Albo jak do Putinka z wizyta wpada, podaję mu rękę,  uśmiecha sie do niego...

Napisano

A co do segregacji śmieci, to mój sąsiad na długo przed wprowadzeniem tego obowiązku, tak sam z siebie , bez przymusu, zaczął segregować śmieci. 
Na te, które palił w dzień i na te ,które palił w nocy …..

heh , nie mogłem się powstrzymać 😀

Napisano

@terracan1929 wiele takich miejsc i somsiadów w Polsce, zwłaszcza na tych osiedlach,gdzie królują domki-kostki z czasów komuny. Jak się wybieram do teściowej wieczorem, powietrze mam jak na Śląsku za komuny. I rzadko czuć drewno lub węgiel w dymie. Ludzie tam mają ogródeczki , jabłoneczki,a dymek z komina z wilgocią do gruntu i potem babcia karmi wnusia marcheweczką...