Skocz do zawartości

Nasze samochody. Kącik miłośników motoryzacji.

Recommended Posts

Nie, trochę koni musi mieć.

Już jednak widzę że ciężko się będzie z Audi do czegoś innego przenieść. 

Siedziałem w Golfie , kurcze to nie to samo, jakby taki sztywniejszy, nie tak wygodny. Roznice w mocy pominę. 

Teraz oglądam Peugeot 208, zwykłe , ze 100 km i GT z 130 km i automatyczna skrzynia biegów.

Różnica w komforcie pomiędzy tym zwykłym i GT naprawdę duża. Jak tylko w tym GT usiadłem, poczulem sie jak u siebie.

Czekam na informacje ile mi za mojego dają. Nie spodziewam się dużo, więc chyba poprostu obniżę koszty przez zmianę ubezpieczenia.

11 minut temu, sonique napisał:

Jak Ci się T5 AWD spisywało? Jakieś słabe strony?

Bardzo dobrze. Silnikowo i napędowo nie mam do tego auta jako daily zastrzeżeń. Miałem wgrane oprogramowanie Polestar. 

13 minut temu, sonique napisał:

T8 ma 200 koni więcej od T5 ale to wciąż ta sama pojemność 2l. Przy tak stosunkowo małym silniku, moc jest ogromna. Ciekawe zatem jak z trwałością…

Silnik spalinowy ma jakies 310 KM. T8 to plugin, ma silnik elektryczny 145 KM. 

Dnia 13.10.2024 o 09:58, RLC2 napisał:

Był w rodzinie 2.0D muł straszny 🤪 ale w 100% bezawaryjny i bardzo bardzo wygodny. 

Screenshot_20241013-0953112.png.8175b33fd65b2c96978c9626892efa83.png 

No i właśnie dlatego pozostaję wierny marce :)

Obecne ośmioletnie autko spod znaku gwiazdy, przejmie mój młodszy syn, a ja czekam, już 3-ci miesiąc na zamówiony nowy samochód. Obecnym zrobiłem 177 tys km i poza akumulatorem nie wymieniałem/naprawiałem niczego innego.

Jeszcze miesiąc i będę mógł do niego wsiąść :)  Może jakiejś potężnej mocy mieć nie będzie - 204 KM (i tak wszędzie są ograniczenia do 50-ciu km/h :) ), ale powinno mi wystarczyć (mam już swoje lata i kilka wypadków za sobą). 

To będzie ostatnie auto w moim życiu. Chyba :) 

ps.Bez gwiazdy nie ma jazdy :)