PanKlor Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października Czarnucha zostawiłem w poniedziałek. Dziś pora na nowe... oby nie było nie gorsze niż to stare. 😉 W sumie nadzieja uzasadniona bo różni się nadwoziem (sedan vs kombi), paroma dodatkami i będzie miało 200KM więcej 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano Czwartek o 06:44 Udostępnij Napisano Czwartek o 06:44 16 godzin temu, PanKlor napisał: Czarnucha zostawiłem w poniedziałek. Dziś pora na nowe... oby nie było nie gorsze niż to stare. 😉 W sumie nadzieja uzasadniona bo różni się nadwoziem (sedan vs kombi), paroma dodatkami i będzie miało 200KM więcej 😉 Co miałeś i co będziesz miał? 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Czwartek o 06:52 Udostępnij Napisano Czwartek o 06:52 S60/V60. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano Czwartek o 07:34 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:34 Wersja 455 konna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Czwartek o 07:50 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:50 Tak. Wcześniej było T5 AWD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano Czwartek o 08:47 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:47 @PanKlor Gratuluję 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Czwartek o 08:51 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:51 Dziękuję. To trochę inna motoryzacja ale opróćz pewnych minusów ma też wiele zalet. Na razie się poznajemy i docieramy ale prędkie to to. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano Czwartek o 08:56 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:56 1 minutę temu, PanKlor napisał: Na razie się poznajemy i docieramy ale prędkie to to. 😉 Domyślam się, że prędkie 😉 Taka moc to już nie przelewki. Można poszaleć 😁 Mnie też korci na zmianę, a właściwie nie na zmianę, tylko drugie auto, ale to w przyszłym roku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Czwartek o 09:05 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:05 2 godziny temu, PanKlor napisał: S60/V60. Mowisz o tych nowych/obecnych modelach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Czwartek o 09:16 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:16 10 minut temu, Artur Brol napisał: Mowisz o tych nowych/obecnych modelach? Tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Czwartek o 09:18 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:18 Ooo, to gratuluję. Mnie się zawsze to s60 podobało, ale dla mnie zaporą jest cena i waga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Czwartek o 09:21 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:21 (edytowany) S60 ważyło tyle co wspolczesne auto coś koło 1700 kg. Pluginy to okolice 2000 kg. Wszystkie auta niestety urosły i przytyły. Edytowano Czwartek o 09:21 przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano Czwartek o 09:22 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:22 Zastanawiam się, czy można leasingować auto na przykład z Niemiec lub Belgii mieszkając w Holandii. Sporo tańsze auta tam mają. Przynajmniej te, które sprawdzałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Czwartek o 09:32 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:32 Trochę przytyły, to prawda. Na szczęście moje A4, powstało już kilka lat temu, to te były które odchudzano. 100 kilo mniej niż starszy model. Moje ma 1345 kg. Idealnie, kilka więcej i musiałbym większy podatek zapłacić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Czwartek o 09:54 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:54 Dobrze, że w tej naszej zacofanej PL nie wpadli na takie pomysly 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano Piątek o 07:01 Udostępnij Napisano Piątek o 07:01 (edytowany) 21 godzin temu, Artur Brol napisał: Moje ma 1345 kg. Idealnie, kilka więcej i musiałbym większy podatek zapłacić. Ale to i tak nie są jakieś duże koszty, i to na kwartał. Ciekawe ile się płaci za Dodge Rama, pewnie z 600 Euro, jak nie więcej. Edytowano Piątek o 07:03 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 10:47 Udostępnij Napisano Piątek o 10:47 Wielkie koszty to nie sa. Ale ja wlasnie chce je jeszcze bardziej zmniejszyć. Próbuję Audi sprzedać i kupić coś mniejszego. Jako w zasadzie osoba samotna , taki samochód mi już nie jest potrzebny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano Piątek o 12:04 Udostępnij Napisano Piątek o 12:04 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Próbuję Audi sprzedać i kupić coś mniejszego. Nie chcesz kupić Twingo? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 12:09 Udostępnij Napisano Piątek o 12:09 Nie, trochę koni musi mieć. Już jednak widzę że ciężko się będzie z Audi do czegoś innego przenieść. Siedziałem w Golfie , kurcze to nie to samo, jakby taki sztywniejszy, nie tak wygodny. Roznice w mocy pominę. Teraz oglądam Peugeot 208, zwykłe , ze 100 km i GT z 130 km i automatyczna skrzynia biegów. Różnica w komforcie pomiędzy tym zwykłym i GT naprawdę duża. Jak tylko w tym GT usiadłem, poczulem sie jak u siebie. Czekam na informacje ile mi za mojego dają. Nie spodziewam się dużo, więc chyba poprostu obniżę koszty przez zmianę ubezpieczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano Piątek o 12:28 Udostępnij Napisano Piątek o 12:28 Dnia 31.10.2024 o 08:50, PanKlor napisał: Tak. Wcześniej było T5 AWD. Jak Ci się T5 AWD spisywało? Jakieś słabe strony? T8 ma 200 koni więcej od T5 ale to wciąż ta sama pojemność 2l. Przy tak stosunkowo małym silniku, moc jest ogromna. Ciekawe zatem jak z trwałością… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Piątek o 12:41 Udostępnij Napisano Piątek o 12:41 11 minut temu, sonique napisał: Jak Ci się T5 AWD spisywało? Jakieś słabe strony? Bardzo dobrze. Silnikowo i napędowo nie mam do tego auta jako daily zastrzeżeń. Miałem wgrane oprogramowanie Polestar. 13 minut temu, sonique napisał: T8 ma 200 koni więcej od T5 ale to wciąż ta sama pojemność 2l. Przy tak stosunkowo małym silniku, moc jest ogromna. Ciekawe zatem jak z trwałością… Silnik spalinowy ma jakies 310 KM. T8 to plugin, ma silnik elektryczny 145 KM. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Niedziela o 20:06 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:06 Panowie i Panie. Czy ktoś z Was może ma lub miał, Peugeot 208 1.2 pure tech , że stu lub 130 konnym silnikiem? Zainteresowałem się czymś takim ostatnio. Jak to cacko się spisuje, zastanawiam się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano Niedziela o 20:27 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:27 Dnia 13.10.2024 o 09:58, RLC2 napisał: Był w rodzinie 2.0D muł straszny 🤪 ale w 100% bezawaryjny i bardzo bardzo wygodny. No i właśnie dlatego pozostaję wierny marce Obecne ośmioletnie autko spod znaku gwiazdy, przejmie mój młodszy syn, a ja czekam, już 3-ci miesiąc na zamówiony nowy samochód. Obecnym zrobiłem 177 tys km i poza akumulatorem nie wymieniałem/naprawiałem niczego innego. Jeszcze miesiąc i będę mógł do niego wsiąść Może jakiejś potężnej mocy mieć nie będzie - 204 KM (i tak wszędzie są ograniczenia do 50-ciu km/h ), ale powinno mi wystarczyć (mam już swoje lata i kilka wypadków za sobą). To będzie ostatnie auto w moim życiu. Chyba ps.Bez gwiazdy nie ma jazdy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano Niedziela o 20:27 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:27 (edytowany) Nowy Aston Martin Vantage. Szkoda, że tyłu nie zmienili praktycznie wcale. Edytowano Niedziela o 20:28 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano Niedziela o 20:29 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:29 (edytowany) Mnie podobał się DB7, a wcześniej Db5. A co do Mesia, to szwagier, wyznawca Subaru - ma 2 szt, WRX i STI, przesłał mi taki obrazek. Wprawdzie mam problem z "oponą", ale bez przesady Edytowano Niedziela o 20:37 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts