Toom Napisano 24 marca 2009 Udostępnij Napisano 24 marca 2009 Witam po raz pierwszy.Właśnie dotarł do mnie Yaqin MC10L. Czas na budowę nowego grania W drodze Pro-jet Debut III. No i schody...Jakie kolumny podłogowe? Pomieszczenie 30m.Muzyka swing i ambiet.Głęboki bas, duża scena byłoby miło.Budżet do 5000zł na kolumny.Myślałem o Epos M22i No i dalej preamp do gramofonu może coś jeszcze?Pomocy?dzięki z góry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 24 marca 2009 Udostępnij Napisano 24 marca 2009 Jaką moc ma twój wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toom Napisano 24 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2009 52 Wx2 na 8Ω Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 24 marca 2009 Udostępnij Napisano 24 marca 2009 Znalazłem aukcję w której poszedł ten wzmacniacz ,jeśli to nie ten egzemplarz można spytać się starego i nowego właściciela na jakich kolumnach grali.http://allegro.pl/item527673965_yaqin_mc_10l.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toom Napisano 24 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2009 Właśnie napisałem maila. Dzięki za pomysł. Może masz jakieś sugestie co do sprzętu? Temat dosyć trudny bo to chińczyk mało popularny ale w dobrej cenie. No i od czegoś trzeba zacząć. pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 24 marca 2009 Udostępnij Napisano 24 marca 2009 Wzmacniacz wygląda naprawdę rasowo.Jeśli tak gra masz sukces .Trochę o nim w necie można poczytać.U mnie też gra chiński (amerykański ) wzmacniacz Jolidy i jestem z niego bardzo zadowolony.Przy mocy twojego wzmacniacza właściwie nie ma ograniczeń co do skuteczności kolumn .Choć i tak nim wyższa to lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toom Napisano 24 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2009 Obyś miał rację Kiedyś już raz składałem zestaw. Zmora dla sklepów . Przesłuchałem tony sprzętu i kupiłem tylko CD (Micromega Stage 6) na resztę nie mogłem się zdecydować. Teraz najpierw pytam mądrzejszych potem będę błądził. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 24 marca 2009 Udostępnij Napisano 24 marca 2009 No tak to już wiem dlaczego w sklepie mi powiedzieli że słuchają, nic nie kupują i za odsłuch trzeba płacić Sprowadziłeś wzmacniacz bezpośrednio z Chin czy kupiłeś w kraju? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toom Napisano 25 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 marca 2009 (edytowany) Kupiony w kraju 1600 Może w tym dziale też spróbuję. Edytowano 25 marca 2009 przez RoRo Połączyłem wątki - nie należy tworzyć tego samego tematu w różnych wątkach! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 25 marca 2009 Udostępnij Napisano 25 marca 2009 Może FOCAL Chorus 816V, albo KEF IQ90?Co do preampa to Pro-Ject chyba wystarcza, a jaki masz gramofon? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 25 marca 2009 Udostępnij Napisano 25 marca 2009 Jakiej marki jest ten wzmak lampowy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 25 marca 2009 Udostępnij Napisano 25 marca 2009 A może kolumny Harpii niektóre modele mają bardzo wysoką efektywność ,więc twoja lampa będzie mogła rozwinąć skrzydła i bez problemu nagłośnić twoje dość duże pomieszczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 25 marca 2009 Udostępnij Napisano 25 marca 2009 Pomysł niezły ,ja moje Markusy przez parę dni napędzałem Manleyem Stringrayem i bez problemu "wyrabiał"W najbliższym czasie Harpia planuje podobno jakieś promocje z upustami dochodzącymi do 30%. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toom Napisano 25 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 marca 2009 Wzmak to Yaqin MC10L a gramofon Pro-jet Debut III. No i już trochę mądrzejszy jestem Co myślicie o Triangle altea ESW?Na liście do odsłuchu miałem jak dotąd EPOS M22i, KEFIQ90, MA RS8. Poczytam o Chorusach i Harpiach. THX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 26 marca 2009 Udostępnij Napisano 26 marca 2009 W ofercie Harpii masz bodaj dwa modele dla 300b.Jeśli słabowita 300b ze swoimi 9 watami je napędzi to twój wzmacniacz nagłośni z nimi dyskotekę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk-1980 Napisano 8 września 2009 Udostępnij Napisano 8 września 2009 Witam kolegow Mam pytanko!Gdzie mozna nabyc w Polsce wzmaki firmy Yaqin.Czy jest jakis oficjalny dytrybutor lub osoba ktora ma na sprzedaz owe wzmaki, jak z gwarancja tego sprzetu wrazie uszkodzenia?Czy Yaqin MC10L posiada pilota do sterowamoa czy nie.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 9 września 2009 Udostępnij Napisano 9 września 2009 Na początek skontaktuj się ze sprzedawcą z tej aukcjihttp://www.allegro.pl/item724493862_yaqin_...acz_hi_end.htmlMoże ma kolejne egzemplarze.Zdalnego sterowania nie ma - może jest w opcjach ...Wydaje mi się, że kiedyś widziałem w AudioColor taki wzmak. ale nie dam głowy...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk-1980 Napisano 9 września 2009 Udostępnij Napisano 9 września 2009 Dziekuje bardzo za odpis Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts