gienas Napisano 7 maja 2023 Udostępnij Napisano 7 maja 2023 5 minut temu, radek-trojek napisał: Problem w tym że najbliższe sklepy mam w Lublinie 120 kmi Warszawie 100 km więc w wypożyczenie jest problemowe. Blisko masz. Kurierem niewiele taniej ale niebezpieczniej niż gdybyś sam podjechał... Zamiast na kable wydaj na podróż. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 7 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2023 Ciężko z tym bardziej że i czasu mało i urlopu. Poczytamy zobaczymy wklepałem do kupy całe zestawienie Pylon Diamond 25 MA Silver 300 Dyne F501 Oberon 7 Heco revolution 7 Q Acoustics 3050I Budżet widzę wszystkich większy więc temat do przemyślenia.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 maja 2023 Udostępnij Napisano 7 maja 2023 Co do kabli to na razie weź sobie może nie najtańsze ale tez bez końcówek/ wtyków. Dasz za nie mniej. Chord Clearway, Oehlbachy czy Inakustik. Tu masz dość sporą rozpiętość co do kolumn. Zarówno pod kątem barwy jak i samej wielkości tych paczek. Daj znać po odsłuchu. No i pamiętaj że akustyka poszczególnych salonów oże miec spory wpływ. Bo watpie aby udało się je odsłuchać wszystkie w jednym miejscu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 Zawsze do monitorów możesz dokupić subwoofer Jednak do czegoś pokroju Buchardtów P300 nie będzie takiej potrzeby, one spokojnie ogarną pomieszczenia nawet do 30m2, ale to zależy też od preferencji oczywiście Listę masz fajną, chociaż w Silverach góra może być nieprzyjemna, jeśli zdecydujesz się na Marantza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 8 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2023 Ogólnie lubię troszkę basu przy spokojniejszym słuchaniu i wyraźne detale. Więc chciałbym dobrać jak najlepiej w tym budżecie. Marantz mi podpasowała obsługą o designem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 49 minut temu, radek-trojek napisał: Ogólnie lubię troszkę basu przy spokojniejszym słuchaniu i wyraźne detale. Cichszym? W takim razie szukaj ktory ma filtr loudness. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrZ Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 11 minut temu, gienas napisał: Cichszym? W takim razie szukaj ktory ma filtr loudness. No to się koledze zaczną poszukiwana na nowo. Na pewno Yamaha to ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 9 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2023 Nie nie szukam już bo nie kupię. 7000 mi się spodobał ogólnie i przeżyję ten niedostatek. Kolumny. Tu jestem na etapie poszukiwań i doborze optimum do Marantza jak i pomieszczenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrZ Napisano 9 maja 2023 Udostępnij Napisano 9 maja 2023 3 godziny temu, radek-trojek napisał: Nie nie szukam już bo nie kupię. 7000 mi się spodobał ogólnie i przeżyję ten niedostatek. Kolumny. Tu jestem na etapie poszukiwań i doborze optimum do Marantza jak i pomieszczenia Wybierz jeszcze kolumny i się pochwal co wybrałeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrZ Napisano 9 maja 2023 Udostępnij Napisano 9 maja 2023 4 godziny temu, radek-trojek napisał: Nie nie szukam już bo nie kupię. 7000 mi się spodobał ogólnie i przeżyję ten niedostatek. Kolumny. Tu jestem na etapie poszukiwań i doborze optimum do Marantza jak i pomieszczenia Jako swoistego rodzaju ciekawostkę spójrz na CA Evo75. Kto wie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 9 maja 2023 Udostępnij Napisano 9 maja 2023 Dołóż kilka złoty i do tego Marantza kup APC8. Nie będziesz żałował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 9 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2023 24 minuty temu, Kubus72 napisał: Dołóż kilka złoty i do tego Marantza kup APC8. Nie będziesz żałował. Masz na myśli audio physic classic 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 9 maja 2023 Udostępnij Napisano 9 maja 2023 13 minut temu, radek-trojek napisał: Masz na myśli audio physic classic 8 Dokładnie tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 9 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2023 39 minut temu, Kubus72 napisał: Dołóż kilka złoty i do tego Marantza kup APC8. Nie będziesz żałował. Design pasuje w bieli opinie i firma zacna ciekawe jak się PM7000 zgra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 maja 2023 Udostępnij Napisano 9 maja 2023 Powinno być to przyjemne połączenie, chociaż momentami może być lekkie w basie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 Dnia 8.05.2023 o 22:03, radek-trojek napisał: Ogólnie lubię troszkę basu przy spokojniejszym słuchaniu i wyraźne detale. No to nie buchardt a właśnie Silver. Dnia 8.05.2023 o 22:53, gienas napisał: Cichszym? W takim razie szukaj ktory ma filtr loudness. Słusznie Zgadzam się. Z Classic 8 będzie momentami łagodnie w tym zakresie. To nie są tanie kolumny. Audio Physic sobie liczy za swoje produkty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 12 godzin temu, radek-trojek napisał: Design pasuje w bieli opinie i firma zacna ciekawe jak się PM7000 zgra. Super się zgra. Mam taki zestaw. Marantz PM7000n + APC8, Chord Clearway X. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 Też uważam, że Audio Physic może być bardzo fajnym kompanem. Pomieszczenie też nie jest bardzo duże, więc raczej basu nie powinno brakować w nim, a o tyle to dobre połączenie, że w większość gatunków muzycznych wpisze się fajnie, dlatego jak szukasz optymalnego zestawu do uniwersalnego wykorzystania to da sobie to fajnie radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 12 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2023 (edytowany) Dnia 9.05.2023 o 21:39, Kubus72 napisał: Tak będzie APC8 przypadku mi do gustu. Szkoda bo mi używki w dobrej cenie sprzątneli z przed nosa. Trzeba będzie szukać lub poczekać Plan jest. Dzięki Wszystkim Edytowano 12 maja 2023 przez radek-trojek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 maja 2023 Udostępnij Napisano 12 maja 2023 1 godzinę temu, radek-trojek napisał: Tak będzie APC8 przypadku mi do gustu. Szkoda bo mi używki w dobrej cenie sprzątneli z przed nosa. Trzeba będzie szukać lub poczekać Plan jest. Dzięki Wszystkim W sensie że odsłuchałeś i to jest to? I teraz polowanie na cenę? Dobrze rozumiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 12 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2023 Nie. Tu nie tylko słuchowo ale i wizualnie ma pasować sam nie podejmuję decyzji, a pokój jest ogólno dostępny więc jakieś kompromisy muszą być. Marantza słuchałem nie z tymi tylko z F 501, ale nie u Siebie. Więc gorzej nie będzie może choć raczej pomieszczenia całkowicie odmienne odsłuchowo. Sterowanie do moich potrzeb stuknie w hesosie. Trochę będę strzelał. Mam innego też bzika, który kieszeń drenuje więc będę celował w używki lub w jakieś prom. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrZ Napisano 12 maja 2023 Udostępnij Napisano 12 maja 2023 1 godzinę temu, radek-trojek napisał: Nie. Tu nie tylko słuchowo ale i wizualnie ma pasować sam nie podejmuję decyzji, a pokój jest ogólno dostępny więc jakieś kompromisy muszą być. Marantza słuchałem nie z tymi tylko z F 501, ale nie u Siebie. Więc gorzej nie będzie może choć raczej pomieszczenia całkowicie odmienne odsłuchowo. Sterowanie do moich potrzeb stuknie w hesosie. Trochę będę strzelał. Mam innego też bzika, który kieszeń drenuje więc będę celował w używki lub w jakieś prom. W Zabrzu masz za 7,5. Obawiam się, że za 4,5 będzie Ci ciężko je wyhaczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 12 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2023 6 minut temu, PiotrZ napisał: W Zabrzu masz za 7,5. Obawiam się, że za 4,5 będzie Ci ciężko je wyhaczyć. Wiem widziałem za 6k poszło z O...a wczoraj pisałem z gościem, ale się spóźniłem. Co się odwlecze to nie uciecze... Na razie będą Rothy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 14 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 maja 2023 Przy tym ustawieniu co mam ile trzeba zostawić od ściany miejsca na bas reflex tylni? 30cm wystarczy? Ściana z tyłu kolumn jest z betonu i czy senes jest wrzucać za kolumny jakieś ekrany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 maja 2023 Udostępnij Napisano 15 maja 2023 Najlepiej będzie kręcić i sprawdzać. W moim przypadku panele tuż za kolumnami dały sporo, ale to zawsze zależy od bardzo wielu czynników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts