Piotr Sonido Napisano 17 grudnia 2023 Napisano 17 grudnia 2023 A to prawda. Faktycznie przy X4 jest wyraźny progress grania. Zagdzam się. To nie poziom anglików. Ale tak. A teraz masz końcówkę? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 17 grudnia 2023 Napisano 17 grudnia 2023 Dalej Atoll AM100. Czasami nawet rozważam odpięcie, skalibrowanie i sprawdzenie czy warto... pozbyc sie, ewentualnie zamienić na coś mniejszego typu STA9X ale to znowu kolejne PLNy. 1 Odpisz, cytując
Maykel Napisano 17 grudnia 2023 Napisano 17 grudnia 2023 Też miałem podobny dylemat. Mając Yamaha rxv6a planowałem podłączyć po pre out wzmacniacz zintegrowany pracujący w trybie końcówki żeby mieć oddzielone kino od stereo. Źródło wpięte bezpośrednio w wzmacniacz. Samej końcówki mocy nie brałem nawet pod uwagę. Po przeczytaniu kilku opinii gdzie użytkownik miał podpięta końcówkę za 3-4k i odczuwał niewielką różnicę to już wgl odpuściłem. I zmieniłem Yamahe na Arcama avr5 ze względu na dobrą cenę. I narazie wstrzymuje się z wykupieniem licencji. Odległości ustawiłem tak samo jak miałem na Yamaha. I muszę przyznać że różnica jest ogromna. Nawet pomimo braku Dirac. W stereo to przepaść względem Yamahy. Wcześniej miałem jeszcze Magnat mr780 i jak dla mnie Arcam gra lepiej. Także po dokupieniu licencji może być tylko lepiej. 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 18 grudnia 2023 Napisano 18 grudnia 2023 Dnia 16.12.2023 o 01:22, maciek069 napisał: A gdzie taki odsłuch (tych + kilku innych modeli zapewne) moglibyśmy zorganizować? No właśnie tak jest z tymi opiniami, jeden rabin powie, że grają górą, a drugi rabin powie, że góry to w nich nie uświadczysz. A jeszcze takie pytanie techniczne, dobierając pod nie wzmacniacz, czy jesteśmy w stanie wzmacniaczem uwypuklić w teorii brakujące w nich tony a wycofać te wybijające się? W zależności oczywiście od tego jako to byłby wzmacniacz. W naszym salonie w Pabianicach Zapraszam do kontaktu. Jak napisał PanKlor, Dirac sporo potrafi zmienić, a ostatecznie samo brzmienie wzmacniacza też może dać oczekiwany efekt. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 20 grudnia 2023 Napisano 20 grudnia 2023 Dnia 17.12.2023 o 19:46, Maykel napisał: Też miałem podobny dylemat. Mając Yamaha rxv6a planowałem podłączyć po pre out wzmacniacz zintegrowany pracujący w trybie końcówki żeby mieć oddzielone kino od stereo. Źródło wpięte bezpośrednio w wzmacniacz. Samej końcówki mocy nie brałem nawet pod uwagę. Po przeczytaniu kilku opinii gdzie użytkownik miał podpięta końcówkę za 3-4k i odczuwał niewielką różnicę to już wgl odpuściłem. I zmieniłem Yamahe na Arcama avr5 ze względu na dobrą cenę. I narazie wstrzymuje się z wykupieniem licencji. Odległości ustawiłem tak samo jak miałem na Yamaha. I muszę przyznać że różnica jest ogromna. Nawet pomimo braku Dirac. W stereo to przepaść względem Yamahy. Wcześniej miałem jeszcze Magnat mr780 i jak dla mnie Arcam gra lepiej. Także po dokupieniu licencji może być tylko lepiej. Bo ten model to jest dźwiękowo AVR 10/11 i na prawdę różnica jest. Odległości , głośność poszczególnych kanałów sobie wyrównasz sam. Denon czy Onkyo nawet z Diraciem no nie wejdą na ten poziom. Aczkolwiek do typowego kina to sa po prsotu tańsze i wystarczające modele. Sam bardzo lubię i w wielu watkach pisze o amplitunerach kina Yamahy. Odpisz, cytując
Maykel Napisano 20 grudnia 2023 Napisano 20 grudnia 2023 Tak Yamaha jeśli chodzi o kino gra dosyć dobrze. Ale w scenach akcji gdzie dużo się dzieje czuć że po prostu brakuje jej mocy. No i odsłuch stereo to już jest duży kompromis. Arcam gra zupełnie inaczej. Wszystkie głośniki grają mocniej z większą dynamiką. W stereo tak samo czuć że jest moc. Dla mnie gra bardzo dobrze. I mamy wszystko w jednym sprzęcie. Bez podłączania dodatkowych końcówek czy wzmacniaczy. A na tym głównie mi zależało. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 21 grudnia 2023 Napisano 21 grudnia 2023 W modelach od 1070/1080/A4A juz jej nie brakuje. Ale wciaz to nie gra jak AVR5/10/11 Najlepszego 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts