tomasz1w Napisano 17 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 lipca 2023 (edytowany) Dnia 16.07.2023 o 15:32, AudioTube napisał: Danymi z folderów reklamowych nie zawracałbym sobie głowy, papier wszystko przyjmie. 22 godziny temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Ten rel do 27m będzie za słaby. 30 hz przy -6db to wstyd dla subwoofera. Są kolumny pasywne z podobnym zejściem. I weź tu bądź mądry człowieku. Obaj koledzy pewnie mają doświadczenie, na skróty rzecz ujmując odczytałem ich rady, że bez DSP to lepiej piniądz na wódkę wydać;) Jednak pójdę pewnie drogą kup, podłącz, posłuchaj, a po 10 dniach sam zdecyduj. Jak nie przypasuje, to zwrot. Ale jednak zostawię sobie parę groszy na płyny zdrowotne;) Edytowano 17 lipca 2023 przez tomasz1w 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 17 lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 lipca 2023 6 minut temu, tomasz1w napisał: Jednak pójdę pewnie drogą kup, podłącz, posłuchaj, a po 10 dniach sam zdecyduj. Jak nie przypasuje, to zwrot. I to będzie najlepsza opcja! Daj znać w międzyczasie czy coś z tego będzie czy nie 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 17 lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 lipca 2023 Tomasz, przejrzałeś mnie😃 Termin barwy brzmienia interesuje mnie. Podobnie jeśli chodzi o barwę w fotografii. Malowanie światłem, poszukiwanie tego odpowiedniego dla mnie światła sprawia, że odpoczywam i nabieram sił do „życia” Być może stąd także fascynacja niektórymi „lampami” a raczej tym specyficznym ich brzmieniem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 lipca 2023 Dnia 16.07.2023 o 22:02, lpomis napisał: Jak dla mnie to te suby w ogóle nie nadają się do stereo. Zwłaszcza, że napisałeś, że zależy Ci przede wszystkim na: T7X nie do stereo? Why?? Właśnie do stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 lipca 2023 Wiele kawałków jest cięta 40-8000Hz , także mega dół nie jest potrzebny Inna sprawa suby mają dedykowane mocne wzmaki 150W+ rms i grają głównie poniżej 200Hz , gdzie kolumna po całości. Mam svs sb1000pro do stereo/kd spokojnie daje radę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 lipca 2023 Ja miałem chwile w stereo HT1205 ale potem poszedł do kina. W stereo grał T7x, ale też chwile bo polowałem na 9tke. Nie udało się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 9 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2023 (edytowany) Temat rzeka się zrobił;) Najnowsza opcja to SVS SB 2000 PRO. Jeszcze nie locha, ale podobno ma inne (lepsze) uderzenie, niż SB 1000 PRO, a jednocześnie potrafi być szybki i ładnie pokazać teksturę. "Trochę" też więcej, niestety, kosztuje. Ale na tą chwilę przekonuje mnie najbardziej. Niestety ze względu na brak czasu, moje subwooferowe rozważania są od pewnego czasu bardzo teoretyczne. Ale jeszcze trochę, jeszcze chwilkę;) Poza tym SVS poleca ten model do moich Elaców. Chociaż wiem, że te zestawienia na stronie SVS czy REL'a są pewnie zazwyczaj teoretyczne, zrobione na zasadzie jakiegoś algorytmu. Edytowano 9 września 2023 przez tomasz1w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 7 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2023 No jednak wybór padł na B&W ASW610. Czekam jeszcze na przesyłkę z Niemiec. Kupiłem w ciemno, za ok. 2400 z przesyłką, więc wydaje mi się, że to dość dobra oferta. Aktualna cena w Topie to 2999 zł minus stówobranie = 2899 zł, więcej niestety nie ugrałem:) Jak już przyjdzie, to najpierw będzie etap ułożenia żony (bo jeszcze nie wie o moim zakupie, a planuje już miejsce na nowy kwiat, który mocno się rozrasta...). Później trzeba to będzie wszystko jakoś ze sobą zgrać:) Będę dawał znać. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts