Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, jak najbardziej Yamaha CD-S303 to dobry wybór w tym budżecie :) 

Jeśli design nie jest aż tak istotny, to warto zainteresować się również Tagą Harmony TCD-50. Omawiamy ją w tym materiale: 

Napisano
5 godzin temu, Miras23 napisał:

Nie wiem co będzie bardziej trwałe ale Tagi bym się lekko obawiał. Skoro chłopaki z Q21 i Tophifi polecają Yamaszkę 303, to kup to i już.

To ze ktos poleca Yamahe nie znaczy przeciez ze Taga nie jest dobra,

Napisano

Na Yamaha cd s303 nie ma z tyłu nic o miejscu produkcji. Skąd wiesz ze jest w Japoni zrobiony?

Myślałem że to spojrzenie na chińskie produkty czy w Chinach wyprodukowane już się zmieniło. 

Nawet jeśli jest w Chinach wyprodukowane to nie znaczy że jest marnej jakości.

W tej chwili raczej niewiele firm produkuje u siebie a sporo w Chinach i sprzedają.

Pozatym Chinczycy mają wiele firm juz na świecie znanych które nie mają gorszej jakości a czasem lepszą. 

By powiedzieć że coś jest po kosztach musiałbyś w Taga Harmony pracować i mieć wgląd do pewnych informacji a nie sądzę byś miał. 

Nie skreślaj firmy z tak blachego powodu -  wyznacznikiem powinien być dźwięk a nie przez kogo i gdzie wyprodukowane jest.

Pewien jestem że wiele firm którymi się wielu z nas zachwyca używa też pewnie tych samych podzespołów co tańsze marki a wszyscy są zadowoleni bo nieliczni zerkają do środka. Bo I niby po co jeśli dźwięk odpowiada...

Napisano
29 minut temu, Artur Brol napisał:

Na Yamaha cd s303 nie ma z tyłu nic o miejscu produkcji. Skąd wiesz ze jest w Japoni zrobiony?

Myślałem że to spojrzenie na chińskie produkty czy w Chinach wyprodukowane już się zmieniło. 

Nawet jeśli jest w Chinach wyprodukowane to nie znaczy że jest marnej jakości.

W tej chwili raczej niewiele firm produkuje u siebie a sporo w Chinach i sprzedają.

Pozatym Chinczycy mają wiele firm juz na świecie znanych które nie mają gorszej jakości a czasem lepszą. 

By powiedzieć że coś jest po kosztach musiałbyś w Taga Harmony pracować i mieć wgląd do pewnych informacji a nie sądzę byś miał. 

Nie skreślaj firmy z tak blachego powodu -  wyznacznikiem powinien być dźwięk a nie przez kogo i gdzie wyprodukowane jest.

Pewien jestem że wiele firm którymi się wielu z nas zachwyca używa też pewnie tych samych podzespołów co tańsze marki a wszyscy są zadowoleni bo nieliczni zerkają do środka. Bo I niby po co jeśli dźwięk odpowiada...

zadam Ci jedno pytanie:

Czy znasz historię firmy TAGA? Bo jeśli nie, to powiem Ci tylko tyle:

Dwóch Panów w garniturach postanowiło, że zrobią sobie markę. Pojechali do Chin i miało być: tanio i szybko. Tak powstał "czokapik"

trochę marketingu, testy i marka gotowa. 

Chińczycy potrafią zrobić dobrze, ale trzeba za to odpowiednio zapłacić. Tutaj jest inaczej.

Napisano

Nie, nie znam.

Wychodzę z innego założenia.  Jeśli firma istnieje już trochę to chyba coś potrafią.

Jeśli cały świat potrafi odtwarzacze robić to Polacy też.

Bo to oni chyba zaprojektowali go a w Chinach produkują.

Tak w ogóle nie widzę nic złego że 2ch panów sie spotkało i  założyło firmę.

A że Chinach produkują to co.

Rynek ta jakość zweryfikuje - jest dobry to się sprzeda. 

Narzekając jednak że to albo tamto to jest jak odmówić komuś szansy.

Ja mam  Cambridge CXC który jest tylko trochę droższy a równie dobry jako transport jak cd35 czy cdd1.

Nie widzę powodu dla którego Taga miałby być gorszy. Zresztą czytałem test w polskiej prasie na jego temat i był jak najbardziej pozytywny.

Napisano
7 minut temu, Artur Brol napisał:

Nie, nie znam.

Wychodzę z innego założenia.  Jeśli firma istnieje już trochę to chyba coś potrafią.

Jeśli cały świat potrafi odtwarzacze robić to Polacy też.

Bo to oni chyba zaprojektowali go a w Chinach produkują.

Tak w ogóle nie widzę nic złego że 2ch panów sie spotkało i  założyło firmę.

A że Chinach produkują to co.

Rynek ta jakość zweryfikuje - jest dobry to się sprzeda. 

Narzekając jednak że to albo tamto to jest jak odmówić komuś szansy.

Ja mam  Cambridge CXC który jest tylko trochę droższy a równie dobry jako transport jak cd35 czy cdd1.

Nie widzę powodu dla którego Taga miałby być gorszy. Zresztą czytałem test w polskiej prasie na jego temat i był jak najbardziej pozytywny.

Mało wiesz...

Miłej nocy.

Napisano

Nie ma co kłucić się z Mirasem to jest pracownik TopHiFi albo audioklanu.

To on lat :P Wiec wiadomo że bedzie na to naciskał.

303 to fajny Cd ale też miał za uszami wiele. Mianowicie model który trafił do masowej sprzedaży a nie powinien. Był uszkodzony. Dopiero jego nowy soft naprawił dzialanie.

Wiec pamiętaj o aktualizacji softu. Inaczej będzie wadliwie odtwarzał.

Napisano
15 godzin temu, lysy napisał:

W celu przedłużenia gwarancji pewnie trzeba zarejestrować sprzęt na stronie Audio Klan.

Nr seryjny odtwarzacza CD będzie potrzebny.

Dzięki!

Podobno gwarancja na 3 lata jest też bez rejestracji. 

Napisano
3 godziny temu, WaldeMAR napisał:

Dzięki!

Podobno gwarancja na 3 lata jest też bez rejestracji. 

Spoko, i popatrz co napisał sam dystrybutor, czyli Top Hi-Fi.

Zarejestruj odtwarzacz, to nic nie kosztuje, a zajmie chwilkę.

Napisano
3 godziny temu, Michał Gałązka napisał:

to fajnie, że są tacy ludzie jak Ty, tacy co dużo wiedzą :D

Po co gościu za słówka łapiesz? Wyrywasz coś z kontekstu i myślisz, że komuś zaimponowałeś...

Napisano
1 godzinę temu, WaldeMAR napisał:

Tak sobie pomyślałem, że może i też wzmaka bym zmienił idąc za ciosem :D

Co tak do 4 tysia proponujecie? Kolumny jakie mam to Indiana Line Tesi 661.

Polecam Cambridge CXA81, przyjemne brzmienie I wcale nie za jasne.

Mozna jeszcze CXA61, tego nie slyszalem.

Musical Fidelity M2si ten to jest wzmacniacz bez przetwornika ale to masz w odtwarzaczu.

Spróbuj, może ci się któryś spodoba.