Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, mam pytanie do użytkowników cxn V2. Czy działa wam tidal connect? Mam taką sytuację że jak się połączę tidal z cxn to na wyświetlaczu cxn pokazuje się już utwór ale nie chcę ruszyć. Tylko ciągle się ładuje.

Używanie tidala bezpośrednio przez streamMagic działa dobrze. 

Oraz z niektórymi stacjami radiowymi nie było problemu się połączyć. A teraz nie działają wszystkie. 

Próbowałem już przywrócenie do danych fabrycznych. Ponowne zainstalowanie tidala i nic nie pomaga. 

Screenshot_20230722-075357__01.jpg

Napisano (edytowany)

Musze sprawdzić , przedwczoraj chyba działało 😊 , bawię się aktualnie innym gratem więc cxn nie używam . Ale sprawdzę nawet zaraz 

Wszystko gra 🤷🏿‍♂️received_235761356040577.jpeg.04708eed28e20350475144eaeb470320.jpeg

Edytowano przez Dedal75
Napisano

To nie wiem o co chodzi... Wyjechałem na kilka dni i odłączyłem elektrykę. Po powrocie coś mi nie chcę działać jak powinno i reset nie pomaga cxn i tidala. Spotify i z dysku wszystko śmiga. Tylko tidal coś kapryśny. 

Napisano
1 godzinę temu, Dedal75 napisał:

Ach te audio ,same psikusy 😊

A miałeś jakieś problemy już z cxn?

33 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Spróbuj usunąć dane aplikacji Tidal z telefonu 

I reset routera

Na dwóch telefonach próbowałem i nic. Ale z routerem jeszcze nie także spróbuję

Napisano

To co Marcin napisał i wycierałem z tyłu kurz przesunąłem suwak uziemienia przy usb audio i mi nie działało ale doszedłem. Tak to zero .

Zresztą stream magica6  miałem 4 lata i też nie 

Napisano
44 minuty temu, Dedal75 napisał:

To co Marcin napisał i wycierałem z tyłu kurz przesunąłem suwak uziemienia przy usb audio i mi nie działało ale doszedłem. Tak to zero .

Zresztą stream magica6  miałem 4 lata i też nie 

Niestety mi nic nie pomogło. Dobrze że z aplikacji chociaż tidal działa. Może za tydzień jak wrócę z urlopu to foch minie 😅

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Asia napisał:

Ktoś miał problem z Heosem i była taka pomocna rada:

Może i tu znajdzie zastosowanie?

Robiłem i niestety nic.... Tidal mi działa w streamMagic bez problemu. Spotify też normalnie. Tylko tidal connect I niektóre radia internetowe działają tak że się połączy i pokazuje na wyświetlaczu że się połączyło, a  nie chcę ruszyć odtwarzanie...

Screenshot_20230722-160348.jpg

IMG_20230722_160359.jpg

Edytowano przez Carmion
Napisano
1 godzinę temu, Asia napisał:

Ponowne logowanie w CXN?

A aktualizacja aplikacji Tidal? U mnie była parę dni temu.

Niestety nie pomogło, próbowałem nawet ze starszymi wersjami streamMagic, oraz całkowicie zrestartowanie routera, po kablu i po wi-fi. Bez różnicy. 

Na Tidal też usuwałem dane, przeinstalowałem i na dwa różne konta próbowałem. 

Nawet wyłączyłem wszystkie sprzęty na pół godziny, włącznie z routerem i nie pomogło. 

Tidal connect się łączy i wyświetla się na ekranie w cxn jak ustawie np. Losowe odtwarzanie. Lecz jak wciskam Play to po prostu stoi....

Najwidoczniej będę musiał korzystać z tidala przez streamMagic. 

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, sonique napisał:

U mnie TIDAL Connect w CXN 2 v2 również działa bez problemu. Choć wolę Stream Magic i jak wolę tak używam:)

Pozwoli się przyzwyczajam do streamMagic. Chociaż dla mnie wygodniejszy Tidal connect bo są sugerowane utwory i ogólnie przyzwyczajony jestem do Tidal connect. Jadę jutro na tydzień na urlop. Zostawię wyłączony od gniazdka cxn, cxa, router. Może jak wrócę z urlopu za tydzień to będzie śmigać. 

Edytowano przez Carmion
Napisano (edytowany)

Słuchałem lana del rey prawie jeden album z dysku zewnętrznego. Na zakończenie próba połączenia z tidal connect. No i śmiga... Ciekawe czy po powrocie będzie śmigać 😅

Edytowano przez Carmion
  • 2 months later...