Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Trafił mi się w dobrej cenie Denon x2800 i będę go miał jutro. Niestety mam teraz problem z wyborem głośników.

Potrzebuje na szybko jakiegoś zestawu 5.0 - w przyszłości dokupię sub. Obecnie mój budżet to około 3 tyś zł.

Zestawu głównie potrzebuję do muzyki i filmów, sporadycznie konsola.

Wstępnie myślałem o zestawach z Wilson Raptor 5 lub 7 czy Taga Harmony 607 lub 807

Czy to są dobre wybory czy lepiej szukać czegoś całkiem innego.

Poniżej rzut salonu.

m2.jpg

Napisano

Nie ma nic gorszego niż wpakowanie się w złe kolumny, czy cały zestaw. Żeby się nie okazało, że te zestawy po 2-3k pln to taki sam szajs jak Jamo 606... Właśnie w tej kwocie, czy nie lepiej coś kupić używanego, ale lepszego. 

Napisano

Używanych głośników się trochę boję. Nigdy nie wiadomo jak ktoś je traktował i w jakim są stanie.

Ale jak mówicie, że nie ma sensu w tym budżecie kupować zestawu 5.0 to może lepiej teraz kupić 2 główne kolumny za ~3k i za jakiś czas dokupić całą resztę zestawu?

Napisano
19 godzin temu, Tasiorsa napisał:

Zawsze się zastanawiam czy w stosunkowo niskim budżecie 2 - 2.5 tys nie polecacie używanych kolumn? Przecież używana kolumna w tym budżecie musi lepiej zagrać od nowej.

Nie prawda. Ja polecam.

Branż anie poleci bo ich nie ma. Logiczne.

9 godzin temu, tomek88 napisał:

Używanych głośników się trochę boję. Nigdy nie wiadomo jak ktoś je traktował i w jakim są stanie.

Ale jak mówicie, że nie ma sensu w tym budżecie kupować zestawu 5.0 to może lepiej teraz kupić 2 główne kolumny za ~3k i za jakiś czas dokupić całą resztę zestawu?

No to je sprawdzasz przed zakupem. Nie kupujesz z drugiej strony polski tylko gdzieś gdzie możesz podjechac.

9 godzin temu, tomek88 napisał:

W euro rtv jest promocja na Dali Oberon 5 za 3049. Czy to jest dobry pomysł na starto do przyszłej rozbudowy?

N/ie do Denona

Napisano
10 godzin temu, tomek88 napisał:

Zdecydowanie lepszy pomysł kupić 2 dobre kolumny i z czasem uzupełniać 🙂

A co do używanych kolumn. Wg mnie jak nie jest uszkodzona mechanicznie, nie są spalone cewki głośników wysoko tonowych to mogą pograć lata.

Sam ostatnio wymieniłem 20 letnie Paradigmy na 15 letnie i jestem zachwycony 🙂

Napisano

Dzięki. Niestety euro późno dostarczyło oberony do salonu i nie udało mi się ich odebrać przed wakacjami. Wiec dalej poszukuje czegoś.

Ale chyba podjadę do jakiegoś sklepu w Wwa i spróbuję odsłuchać pare zestawów.

I jak nie polecacie brać czegokolwiek w okolicy 3k to chyba pójdę w jakiś droższy zestaw +/- 6k i najwyżej na raty wezme.

Napisano

@tomek88 Zestaw do 6000 zł? Proszę: bardzo:

Fronty

https://www.olx.pl/d/oferta/dali-opticon-2-monitor-CID99-IDPoYFV.html

Surroundy

https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-podstawkowe-dali-opticon-1-czarne-para-CID99-IDWnGxh.html

Central

https://www.olx.pl/d/oferta/dali-zensor-vokal-centralna-kolumna-glosnikowa-CID99-IDKOZFC.html

Za mniej niz 5000 zł masz zestaw który rozwali na łopatki każdy nowy zestaw 5.0 w tej cenie. Opticony to klasa albo dwie wyżej niż Oberony. Wszystko możliwe z wysyłką.

• 2 weeks later...
Napisano (edytowany)

No i kupiłem zestaw Dali Oberon 5 + 1 + Vokal za niecałe 6,5k.

Jestem mega zadowolony z dźwięku no i są one małe, idealnie pasują do ustawienia u mnie w mieszkaniu.

Dziękuję bardzo Wam za pomoc, wiem mogłem kupić coś lepszego, używanego ale na początek dla mnie wystarczy :)

Edytowano przez tomek88