Daniel Dex Napisano 28 lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 lipca 2023 (edytowany) Witam, Jakie macie rady na wypoziomowanie Kolumn klipsch rp8000 Jakie Standy polecacie Przed chwilą, Daniel Dex napisał: Edytowano 28 lipca 2023 przez Daniel Dex Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 28 lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 lipca 2023 Probowalem zdjecie znalezsc ale nie ma nic. Czyli to sa podstawkowe? Powinny miec oryginalne standy do dyspozycji a te pewnie z kolcami ktore mozesz wkrecic lub wykrecic i w ten sposob wypoziomowac. Ja tak Monitor Audio podstawkowe kolumny do poziomu ustawilem - tymi kolcami w podstawkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Dex Napisano 29 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 Dnia 9.05.2023 o 22:10, Daniel Dex napisał: Kolumny podłogowe nie mają regulacji na nóżkach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 25 minut temu, Daniel Dex napisał: Kolumny podłogowe nie mają regulacji na nóżkach Masz nierówną podłogę? Kolumny się chyba że, czy jak? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 41 minut temu, Daniel Dex napisał: Kolumny podłogowe nie mają regulacji na nóżkach Te ktore maja kolce wkrecane mozesz hm powiedzmy ze wyregulowac. Mam Diamond 25 I na kolcach stoja choc wlasciwie niczego nie regulowalem. Ciekawe musze sprawdzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 Dnia 28.07.2023 o 14:46, Daniel Dex napisał: Witam, Jakie macie rady na wypoziomowanie Kolumn klipsch rp8000 Jakie Standy polecacie https://www.lbx.com.pl/pl/p/Granitowa-podstawa-pod-audio-hifi-45x35cm-z-kolcami-czarna/2733 Wykrec nozki, jesli masz nieduzy rozjazd, to filc pod podstawkami powinien to zniwelowac. Mozesz w sumie sprobowac od razu, pod fabryczne nozki ze zwyklym, meblowym filcem, pod ciezarem powinno sie „wyprostowac” Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 Moje kolumny mają dobrą przestrzeń i dźwięk dopiero jak są wypoziomowane... jak nie scena się dziwna robi. Jak stoją równo i pionowo to jest bajka... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 5 minut temu, marcinmarcin napisał: Moje kolumny mają dobrą przestrzeń i dźwięk dopiero jak są wypoziomowane... jak nie scena się dziwna robi. Jak stoją równo i pionowo to jest bajka... Mogę zapytać jak "wypoziomowałeś" ? Poziomicą budowlaną raczej nie? Zgaduję, że chyba na ucho. Odchylanie kolumn w różnych kierunkach to ciekawe eksperymenty. Ważne aby stały stabilnie. Reszta to kwestia upodobań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 2 minuty temu, Bebop napisał: Mogę zapytać jak "wypoziomowałeś" ? Poziomicą budowlaną raczej nie? Zgaduję, że chyba na ucho. Ty sie nabijasz w tym temacie, prawda? Czy tak serio? Bo zmylilo mnie juz to, ze nie umiales znalezc RP8000 i potraktowales je, jako podstawkowe. Napisz, ze to zart Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 Nie nabijam się. Niczego nie potraktowałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 Przed chwilą, Bebop napisał: Nie nabijam się. Niczego nie potraktowałem. Dnia 28.07.2023 o 18:45, Artur Brol napisał: Probowalem zdjecie znalezsc ale nie ma nic. Czyli to sa podstawkowe? Ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 Pokazaly sie tylko rp 8000f czyli ktos nie pelna nazwe wpisał. 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 1 minutę temu, Artur Brol napisał: Pokazaly sie tylko rp 8000f czyli ktos nie pelna nazwe wpisał. 🤔 hahahah, faktycznie, do tego nie ma myslnika i brakuje „Klipsch”, to przepraszam, mozna bylo nie znalezc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 33 minuty temu, Bebop napisał: Zgaduję, że chyba na ucho. Mylisz się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 (edytowany) @marcinmarcin Tajemniczy jesteś 🤔 Edytowano 29 lipca 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 6 minut temu, no_i_fajnie napisał: hahahah, faktycznie, do tego nie ma myslnika i brakuje „Klipsch”, to przepraszam, mozna bylo nie znalezc. Ok późno już Masz rację 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 (edytowany) 50 minut temu, no_i_fajnie napisał: https://www.lbx.com.pl/pl/p/Granitowa-podstawa-pod-audio-hifi-45x35cm-z-kolcami-czarna/2733 Wykrec nozki, jesli masz nieduzy rozjazd, to filc pod podstawkami powinien to zniwelowac. Mozesz w sumie sprobowac od razu, pod fabryczne nozki ze zwyklym, meblowym filcem, pod ciezarem powinno sie „wyprostowac” Te plyty granitowe nie mają regulowanych stożków chyba. A filc pod ciężarem i tak się podda i nadal będą się chybotać kolumny. Tańszym rozwiązaniem jest jednak zakup sklejki jak się da , to najgrubszej i trochę zabawy z regulowanymi kolcami pod taką "deską". Edytowano 29 lipca 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 (edytowany) 6 minut temu, DiBatonio napisał: Te plyty granitowe nie mają regulowanych stożków chyba. A filc pod ciężarem i tak się podda i nadal będą się chybotać kolumny. No wlasnie filc sie podda, ale zrobi poziom, jak nie jeden, to dwa zlaczone, pare groszy, sprobowac mozna. W knajpach podklada sie podkladke z piwa pod stol i jest git I tak sam fakt, ze ta kolumna sie komus giba, to szok Edytowano 29 lipca 2023 przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 (edytowany) Te kolumny mają być wypoziomowane do płaszczyzny podłogi pokoju, grawitacji planety, czy mają tylko stać stabilnie? Już się pogubiłem a Marcin nie chce podpowiedzieć o co kaman. Edytowano 29 lipca 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 2 minuty temu, no_i_fajnie napisał: No wlasnie filc sie podda, ale zrobi poziom, jak nie jeden, to dwa zlaczone, pare groszy, sprobowac mozna. I tak sam fakt, ze ta kolumna sie komus giba, to szok Ale, gdzie ten filc, pod granitem, czy pod te fabryczne nóżki? 4 minuty temu, Bebop napisał: Te kolumny mają być wypoziomowane do płaszczyzny podłogi pokoju, grawitacji planety, czy mają tylko stać stabilnie? Już się pogubiłem a Marcin nie chce podpowiedzieć o co kaman. Nie, no wypoziomowane , czyli do płaszczyzny, albo inaczej do poziomu. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 Przed chwilą, DiBatonio napisał: Ale, gdzie ten filc, pod granitem, czy pod te fabryczne nóżki? Pod granitem sa kolce, pod kolcami podstawki, podstawki podklejone sa filcem, jestem zdania, ze to bedzie stalo rowno pod takim ciezarem Druga opcja filc po prostu pod nozki kolumn, chocby jednej, ktora odstaje od reszty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 Do poziomu to ja się zbliżam. Lepiej się wyloguję 😆 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 (edytowany) Jak kolumny nie są wysokie, to zrobiłbym podstawki ze sklejki plus takie kolce i można się bawić. 4 minuty temu, no_i_fajnie napisał: Pod granitem sa kolce, pod kolcami podstawki, podstawki podklejone sa filcem, jestem zdania, ze to bedzie stalo rowno pod takim ciezarem Druga opcja filc po prostu pod nozki kolumn, chocby jednej, ktora odstaje od reszty. Tak, taki twardy zbity jaki jest dostępny w OBi, czy Leroyu stosowne pod taborety, fotele, stoły, mogłyby się sprawdzić. Edytowano 29 lipca 2023 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Jak kolumny nie są wysokie, to zrobiłbym podstawki ze sklejki plus takie kolce i można się bawić. ale sa wysokie, no i sztuka wazy prawie 30kg, z takim kolcem musisz bawic sie w instalacje mufy, no i zdecydowanie bedzie to wygladalo gorzej, niz na fabrycznych nozkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 9 minut temu, Bebop napisał: grawitacji planety 👍 U mnie slychac różnice, szczególnie w pochyleniu przód/tył... Kolumna która jest dobrze wypoziomowana gra ciut głośniej niż ta pochylona i scena jest przesunięta w jej kierunku... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts