Maciej Zapała Napisano 1 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 (edytowany) Witam, chciałbym kupić kolumny i wzmacniacz: https://stx.pl/electrino-200.html https://www.tagaharmony.com/pl/products/3663/wzmacniacze-hybrydowe/product/9083/hta-25b-2021 Będzie to współpracować? Edytowano 2 sierpnia 2023 przez RoRo Uzupełniłem tytuł wątku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 Po co dwa takie same wątki? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Zapała Napisano 1 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 Pierwszy coś się ścięło i nie wiem, jak usunąć, nie o to pytałem.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 Jakie pomieszczenie? Czemu 200tki a nie 250tki? Na lampy w cenie 1000 zł to bym raczej uważał ale tego konkretnego produktu nie znam. Wiem że wolał bym jednak wzmacniacz uzywany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Zapała Napisano 1 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 5 minut temu, Piotr Sonido napisał: Jakie pomieszczenie? Czemu 200tki a nie 250tki? Na lampy w cenie 1000 zł to bym raczej uważał Pomieszczenie 20m. 200 w, bo kompromisy małżeńskie... (i tak "za duże") a chodzi mi o to, czy jak to podłącze, to wg parametrów będzie to grać, czy coś się nie spali? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 nie spali się. Będzie grac. Ale czy dobrze? To już kompletnie inna sprawa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Zapała Napisano 1 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 No to się usłyszy, jak to będzie grać 🙂 Mam nadzieję, że nie gorzej, jak to https://www.euro.com.pl/soundbar-speakerbar/samsung-hw-h430.bhtml bo na tym obecnie "słucham" muzyki... Dzięki za odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 Będzie lepiej 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 1 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 3 godziny temu, Maciej Zapała napisał: Witam, chciałbym kupić kolumny i wzmacniacz: https://stx.pl/electrino-200.html https://www.tagaharmony.com/pl/products/3663/wzmacniacze-hybrydowe/product/9083/hta-25b-2021 Będzie to współpracować? W tej kwocie nie lepiej iść w sprzęty z drugiej ręki. Więcej zyskasz. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Zapała Napisano 1 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 Po co mam kupować taki sam sprzęt, tylko używany? Kolumny tylko takie wchodzą w grę... Chyba że są lepsze z takimi gabarytami. Nic lepszego nie znalazłem, a jeszcze jest na to odpowiednia pula, więc się muszę w tym zmieścić i ma to jeszcze "wyglądać" i tak cud, że ugrałem kolumny 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 1 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 18 minut temu, Maciej Zapała napisał: Po co mam kupować taki sam sprzęt, tylko używany? Nie taki sam sprzęt używany, tylko sprzęt używany a to duża różnica 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Zapała Napisano 1 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 No właśnie Duża różnica... Wolę na tym sprzęcie słuchać muzyki z żoną w sypialni, niż na jakimś lepszym, sam w salonie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 (edytowany) 2 godziny temu, Maciej Zapała napisał: No właśnie Duża różnica... Wolę na tym sprzęcie słuchać muzyki z żoną w sypialni, niż na jakimś lepszym, sam w salonie 😉 To kup cokolwiek, jak ma to być do sypialni. Może PianoCraft, albo inną mini wieże np. Denona.po co się pakować w jakieś lampowce, tylko dlatego, że ładnie będzie wyglądać przy świetle lampki nocnej w sypialni? Edytowano 1 sierpnia 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 2 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 Po co? bo w takiej cenie kupisz lepsze kolumny o podobnych gabarytach czy ładniejsze kwestia gustu, dla mnie praktycznie każdy model będzie ładniejszy ale jak mówiłem co kto lubi:) Czy będzie grać lepiej od belki? Będzie, czy da się by grało w tym budżecie sporo lepiej? oczywiście, że się da:) ale widzę, że przyszedłeś tu raczej tylko po informacje czy to można ze sobą połączyć a nie czy będzie to optymalne rozwiązanie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Zapała Napisano 2 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 13 godzin temu, DiBatonio napisał: To kup cokolwiek, jak ma to być do sypialni. Może PianoCraft, albo inną mini wieże np. Denona.po co się pakować w jakieś lampowce, tylko dlatego, że ładnie będzie wyglądać przy świetle lampki nocnej w sypialni? Sprzęt potrzebuje do salonu, tylko mam postawiony warunek, żeby kolumny pasowały do niego, jak kupię większe gabarytowo, to mnie żona wywali z sypialni i będę sobie w salonie sam słuchał tych kolumn... Żony mi one nie zastąpią 😉 jak już pisałem, trzeba iść na kompromisy 3 godziny temu, Michał Gałązka napisał: Po co? bo w takiej cenie kupisz lepsze kolumny o podobnych gabarytach czy ładniejsze kwestia gustu, dla mnie praktycznie każdy model będzie ładniejszy ale jak mówiłem co kto lubi:) Czy będzie grać lepiej od belki? Będzie, czy da się by grało w tym budżecie sporo lepiej? oczywiście, że się da:) ale widzę, że przyszedłeś tu raczej tylko po informacje czy to można ze sobą połączyć a nie czy będzie to optymalne rozwiązanie A mógłbyś mi doradzić jakieś inne kolumny o podobnych gabarytach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 Poza kolumnami i wzmacniaczem jeszcze dwie sprawy: - pytasz o kolumny podłogowe o gabarytach zbliżonych do tych STX, ale czy będziesz je mógł rozsądnie ustawić w pokoju (dać im trochę przestrzeni z tyłu i z boków)? Bo jeśli je wciśniesz w róg to nie będzie najlepiej (akustyka się kłania), warto trochę poczytać na ten temat. - a co będzie podłączone do wzmacniacza? Łącznie możesz (zamierzasz) wydać na sprzęt audio około 3,5 - 4 tysiące złotych? Pozdrawiam PS. Uzupełniłem tytuł bieżącego wątku (gdyż samo "Czy to będzie grało?" to trochę mało...) i usunąłem Twój drugi, zdublowany wątek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Zapała Napisano 2 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 Dzięki za korektę. Od bocznych ścian mam ok 70 cm miejsca, od tylnej 50 cm. Na razie muzyka będzie z tel. A może już na wiosnę gramofon i cd, ale konkretnie jeszcze nie wiem dokładnie co... I mam teraz do dyspozycji 3,5 tyś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2023 A no to będzie to lepiej grało niż Soundbar. Ale ja także stawiał bym na sprzet uzywany Dnia 2.08.2023 o 16:34, Maciej Zapała napisał: Dzięki za korektę. Od bocznych ścian mam ok 70 cm miejsca, od tylnej 50 cm. Na razie muzyka będzie z tel. A może już na wiosnę gramofon i cd, ale konkretnie jeszcze nie wiem dokładnie co... I mam teraz do dyspozycji 3,5 tyś. No to miejsce jest. A kolumny Kliosch F2, Dali 450, Tannoy M4/ F4, Mission M34 no jest tego sporo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts