WaldeMAR Napisano 7 sierpnia 2023 Napisano 7 sierpnia 2023 Czołem Panowie! Wcześniej pisałem o tym, że mam RN500 i niedawno nabyty CDS303. Miałem kupić wzmaka ale się póki co wstrzymałem z decyzją. Naszło mnie zatem na... streamer. Co polecacie do 3000 zł. Musi na pewno szybko śmigać, dobrze grać i jakoś wyglądać. Dzięki za góry za propozycje! Odpisz, cytując
Kraft Napisano 7 sierpnia 2023 Napisano 7 sierpnia 2023 A w RN500 nie masz streamera? Odpisz, cytując
WaldeMAR Napisano 7 sierpnia 2023 Autor Napisano 7 sierpnia 2023 Przed chwilą, Kraft napisał: A w RN500 nie masz streamera? Mam ale chce kupić oddzielny gdyż za jakiś czas zmienię wzmacniacz na inny Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 sierpnia 2023 Napisano 7 sierpnia 2023 Cześć To może my wyprzedzimy nie co Twoje plany i zaproponujemy Ci od razu wzmacniacz ze streamerem ale z wyższej półki a niż to co masz obecnie Bluesound Powernode. NIe tylko będziesz tam miał "wszystko" ale też zachowasz całość w jednym pudełku. Ograniczysz koszty (jedno pudełko zamiast teraz stramer + oddzielnie wzmacniacz) Pod spodem wrzuciłem Ci nasz filmik. Zerknij sobie, może Cię to przekona Pamiętaj też, że istnieje u nas opcja wypożyczenia sprzętu za kaucją do testów domu! Odpisz, cytując
WaldeMAR Napisano 7 sierpnia 2023 Autor Napisano 7 sierpnia 2023 W sumie może to i nie głupi pomysł? A jak byście porównali przykładowo takiego Powernode do mojej tej obecnej Yamaszki? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 sierpnia 2023 Napisano 7 sierpnia 2023 5 minut temu, WaldeMAR napisał: W sumie może to i nie głupi pomysł? A jak byście porównali przykładowo takiego Powernode do mojej tej obecnej Yamaszki? Bluesound reprezentuje dźwięk lekko zaokrąglony w zakresie góry, trochę wprowadza ciepełka i ogólnej neutralności. Yamaszka brzmi w dużo mniej wyrachowany sposób. Pokazuje muzykę w prosty sposób bez fajerwerek. Nie znajdziesz w niej takiej przyjemności ze słuchania, które kryje się już w Powernode. Jak zawsze proponuje wypożyczenie, możesz się przekonać w bezpośrednim starciu jakie różnice się pojawią Odpisz, cytując
WaldeMAR Napisano 7 sierpnia 2023 Autor Napisano 7 sierpnia 2023 Dzięki. A gdybyśmy jednak postawili na sam streaming do mojego zestawiku? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 sierpnia 2023 Napisano 7 sierpnia 2023 Cześć, w tej okolicy znajdzie się kilka ciekawych opcji, choć najciekawsza jest nieco wyżej NuPrime Omnia WR-2 jest fajnie grającym, cieplejszym sprzętem. Cambridge MXN10 i AXN10 (różni je tylko wielkość obudowy) z kolei grają neutralnie i bezpiecznie. Fajna opcja, gdy zależy nam na brzmieniu systemu i nie chcemy nic zmieniać bardzo popularnym wyborem jest obecnie EverSolo DMP-A6. Duży wyświetlacz, dobry DAC w zestawie. Więcej o nim znajdziesz w naszym filmie, zachęcam do obejrzenia: Gdybyś decydował się na 2w1 to warto spojrzeć na neutralnego, ale dynamicznego Cambridge Evo 75, nieco jaśniejsze i bardziej techniczne Primare i15 Prisma, NuPrime Omnia A300. Znajdzie się trochę opcji. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 8 sierpnia 2023 Napisano 8 sierpnia 2023 20 godzin temu, WaldeMAR napisał: Dzięki. A gdybyśmy jednak postawili na sam streaming do mojego zestawiku? Jeśli chciałbyś postawić na sam streaming, który wprowadziłby Cię w większe możliwości no i przede wszystkim jakość dźwięku, to sprawdziłbym na Twoim miejscu BLuesounda Noda https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-node-2021.html To jest mocarz w swojej kategorii i powinieneś się z nim zapoznać czym szybciej - szczerze Odpisz, cytując
WaldeMAR Napisano 9 sierpnia 2023 Autor Napisano 9 sierpnia 2023 Dzięki również za ten streamer. Będę chciał się przekonać jak NODE i ANX10 sprawdziłby się w moim systemie. Więc pewnie odezwę się do obu przedstawicieli tutaj na tym forum. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 10 sierpnia 2023 Napisano 10 sierpnia 2023 10 godzin temu, WaldeMAR napisał: Dzięki również za ten streamer. Będę chciał się przekonać jak NODE i ANX10 sprawdziłby się w moim systemie. Więc pewnie odezwę się do obu przedstawicieli tutaj na tym forum. Zapraszamy serdecznie. Jest bardzo ciekawe porównanie Bluesound i Cambridge Audio w magazynie What Hi-FI pod linkiem. Odpisz, cytując
Recommended Posts