Lord_Joshua Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Witam wszystkich forumowiczów, Jak w temacie, poszukuję zestawu audio za około 3 tys. zł do pokoju 20m2. Miło by było, gdyby cena była odrobinę niższa, ale jeżeli faktycznie jakość dźwięku ma być dużo lepsza to mogę wydać do 3500 zł. Sprzęt będzie wykorzystywany w większości do odtwarzania muzyki ze Spotify oraz yt - odtwarzacz płyt cd nie jest konieczny. Przeglądałem już trochę forum i zacząłem się gubić w tym wszystkim, stąd ten wątek - już miałem zamawiać Denon CEOL N11 w zestawie z głośnikami za 2399 zł, ale ktoś podpowiedział że dużo lepszą jakość dźwięku będzie miała Yamaha MCR-N470D. Problem w tym, że ten model już nie jest nigdzie dostępny... Wdzięczny będę za wszelkie podpowiedzi! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Witaj, Yamahy N470D już więcej nie będzie. Pojawią się z biegiem czasu nowe propozycje ale nic prawie o nich nie wiemy. W 20m2 można zastosować mniejsze zestawy. A czy potrzebujesz bardzo odtwarzacz CD ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord_Joshua Napisano 12 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Absolutnie nie, odtwarzacz CD jest zbędny - w 100% muzyka będzie odtwarzana ze Spotify plus YT, dlatego chciałbym aby sprzęt bezpośrednio obsługiwał platformy streamingowe. Najbardziej mi zależy na jak najlepszej scenie muzycznej, separacji dźwięków i precyzyjnym basie (oczywiście biorąc pod uwagę moje widełki cenowe) - głównie słucham różnych odmian rocka/metalu, czasami coś spokojniejszego i bardziej melodyjnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Jeśli stawiasz na możliwie najwyższa jakość dźwięku, proponowałbym zwrócić uwagę na Denon DRA-800H, Onkyo TX-8250 lub Octavio AMP. To trzy bardzo dobre dźwiękowo urządzenia z pełnym wyposażeniem sieciowym. W niższych kwotach niestety musisz liczyć się z dużymi kompromisami jakościowymi. Jako alternatywa warto spojrzeć na klasyczne nieduże wzmacniacze takie jak np. Rega Brio lub Cyrus One do których dołożymy funkcje sieciowe poprzez Wiim Mini bądź Octavio Stream. To będzie jeszcze korzystniejsza opcja dźwiękowo i zapewniająca dłuższa żywotność sprzętu w przyszłości (jak wejdą jakieś nowe standardy, platformy streamingowe itp. wymienisz tylko streamer, a wzmacniacz pozostanie). Kolumny - tutaj wybór jest uzależniony od Twoich indywidualnych preferencji. Oczywiście serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania. Zwróć uwagę na Indiana Line Nota 250X, bardzo dobrą opcją jest Polk Audio XT20, Wilson Raptor 3. Zapraszam na odsłuchu, pomoc w doborze konfiguracji oraz oczywiście indywidualne, atrakcyjne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Jak szukasz precyzyjnego i szybkiego basu, rozdzielczej średnicy i góry z dobrą przestrzenią to zamiast wierzy polecę Triangle BR02 Active BT + do obsługi streamingu Wiim Mini Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Witaj Jeśli CD nie musi grać pierwszych skrzypiec. To rozważ z naszej oferty Bluesound Powernode EDGE w raz z głośnikami Indiana Line Tesi 261 https://www.tophifi.pl/stereo/zestawy-stereo/zestaw-stereo-bluesound-powernode-edge-indiana-line-tesi-261.html Taka przyjemna kombinacja miesci się w Twoim budżecie przy czym jest bardzo funkcjonalna, nowoczesna i przyjemnie brzmi zachęcamy Cię do przetestowania! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panasonic PMX802 Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Dnia 11.08.2023 o 13:04, Lord_Joshua napisał: Witam wszystkich forumowiczów, Jak w temacie, poszukuję zestawu audio za około 3 tys. zł do pokoju 20m2. Miło by było, gdyby cena była odrobinę niższa, ale jeżeli faktycznie jakość dźwięku ma być dużo lepsza to mogę wydać do 3500 zł. Sprzęt będzie wykorzystywany w większości do odtwarzania muzyki ze Spotify oraz yt - odtwarzacz płyt cd nie jest konieczny. Przeglądałem już trochę forum i zacząłem się gubić w tym wszystkim, stąd ten wątek - już miałem zamawiać Denon CEOL N11 w zestawie z głośnikami za 2399 zł, ale ktoś podpowiedział że dużo lepszą jakość dźwięku będzie miała Yamaha MCR-N470D. Problem w tym, że ten model już nie jest nigdzie dostępny... Wdzięczny będę za wszelkie podpowiedzi! Panasonic SC-PMX802 sprawdzi się idealnie, wiem, bo używam od niedawna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord_Joshua Napisano 26 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 Dzięki wszystkim za pomoc - ostatecznie zdecydowałem się na zakup Triangle BR02 Active BT, a zadecydowało głównie zajmowane miejsce ponieważ moja szafka ma tylko 35 cm głębokości. Jak na razie jestem zachwycony jakością dźwięku po BT z wykorzystaniem aptx hd, w przyszłości dokupię również streamer więc zestaw będzie kompletny 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2023 Miłego odsłuchu w takim razie Jako streamer fajną opcją może być WiiM Pro Plus. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2023 Dnia 26.08.2023 o 23:00, Lord_Joshua napisał: Dzięki wszystkim za pomoc - ostatecznie zdecydowałem się na zakup Triangle BR02 Active BT, a zadecydowało głównie zajmowane miejsce ponieważ moja szafka ma tylko 35 cm głębokości. Jak na razie jestem zachwycony jakością dźwięku po BT z wykorzystaniem aptx hd, w przyszłości dokupię również streamer więc zestaw będzie kompletny To fajnie, że udało Ci się coś wybrać Miłego odsłuchu, Gdybyś w przyszłości potrzebował naprawdę dobrego streamera za nie duże pieniądze do tego zestawu, to zerknij sobie na Bluesound NODE. Zapraszamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts