Szuprycz Napisano 31 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 20 godzin temu, Gumowe Ucho napisał: Jeszcze jest Sony TA-AN1000. Zbiera dobre recenzje - ale branża audio go raczej nie dystrybuuje tylko Sony Centre, więc nie spodziewam się polecajek tutaj. Ten się wydaje rewelacyjną opcją za te pieniądze. Oglądam testy i ma super opinie, idąc tym tropem, nie ma sobie równych do 5k zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 Nie wiem na co zwracasz uwagę ale to jest amplituner który dekoduje i wzmacnia 7 kanałów z tego co widzę. Za 5k PLN można kupić sprzęty które pozwolą na więcej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szuprycz Napisano 31 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 32 minuty temu, PanKlor napisał: Nie wiem na co zwracasz uwagę ale to jest amplituner który dekoduje i wzmacnia 7 kanałów z tego co widzę. Za 5k PLN można kupić sprzęty które pozwolą na więcej. Dla mnie to nie ma znaczenia akurat. Plusem Sony jest też możliwość bezprzewodowego połączenia satelit. Nie widze amplitunera w tej cenie z tak dobrymi opiniami i testami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 (edytowany) To kupuj, będziesz chyba drugi na forum. Wydaje mi się, że ktoś w sąsiednim wątku chwalił swój zakup. Edytowano 31 sierpnia 2023 przez PanKlor 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 Nie zapomnij kupić taśmy mierniczej albo laserowego odleglosciomierza żeby zrobić kalibrację 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandor Clegane Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 (edytowany) 29 minut temu, Butler napisał: Nie zapomnij kupić taśmy mierniczej albo laserowego odleglosciomierza żeby zrobić kalibrację 🤣 Mi tam audyssey zawsze ustawia odległości większe niż w rzeczywistości, szczególnie subwoofera, więc może to i nawet lepiej, że trzeba samemu zmierzyć. Poza tym jakby dobrze grało to ręczne mierzenie odległości w ogóle by mi nie przeszkadzało. Szkoda tylko, że póki co w pl jest dostępny tylko najniższy model z całej serii... No i fakt, że ten sony póki co jest za drogi jak to zwykle, a nawet zawsze bywa z nowościami. Edytowano 31 sierpnia 2023 przez Sandor Clegane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 9 minut temu, Sandor Clegane napisał: Mi tam audyssey zawsze ustawia odległości większe niż w rzeczywistości, szczególnie subwoofera, więc może to i nawet lepiej Mi zmierzył zaskakująco dokładnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 Audyssey mierzy dokładnie. Czasami z subwooferem jest rozjazd ale nie należy tego poprawiać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szuprycz Napisano 31 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 35 minut temu, Sandor Clegane napisał: No i fakt, że ten sony póki co jest za drogi jak to zwykle, a nawet zawsze bywa z nowościami. Jak na to co ten sprzęt oferuje, nie uważam że jest drogi. Złapiesz go za 4500 zł. Znajdź mi lepszy sprzęt za tą kwotę, nowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandor Clegane Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 Nie no juz bym wolał dołozyć 500 zl do cinema 60 albo 3800h ten model sony to półka niżej, on powinien kosztować ok 3500 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 LX-305, X3800h. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 Tak teraz patrzę to VSX-LX305 można kupić za 4300zł. No ja nie wiem czy bym wobec tego wolał AV od Sony. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szuprycz Napisano 31 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 23 minuty temu, Butler napisał: Tak teraz patrzę to VSX-LX305 można kupić za 4300zł. No ja nie wiem czy bym wobec tego wolał AV od Sony. A można do niego bezprzewodowo satelitki podłączyć, bo coś się nie mogę doszukać? Dla mnie to jest mus. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 Jak bezprzewodowe surround są konieczne to masz do wyboru Sony i Yamaha że swoim MusicCast. Z tym że Sony ma w ofercie pełne wireless bo SA-RS5 mają wbudowany akumulator. Tu duży plus dla Sony jeśli takie kryterium jest istotne. Ale sprawdź w instrukcji czy to wszystko działa wg. założeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szuprycz Napisano 31 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 (edytowany) 19 minut temu, Butler napisał: Jak bezprzewodowe surround są konieczne to masz do wyboru Sony i Yamaha że swoim MusicCast. Z tym że Sony ma w ofercie pełne wireless bo SA-RS5 mają wbudowany akumulator. Tu duży plus dla Sony jeśli takie kryterium jest istotne. Ale sprawdź w instrukcji czy to wszystko działa wg. założeń. Czytam w necie że do X3800 i LX305 też coś bezprzewodowo podłącze. Nie wiem tylko jak to tam działa. Edytowano 31 sierpnia 2023 przez Szuprycz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 25 minut temu, Szuprycz napisał: Czytam w necie że do X3800 i LX305 też coś bezprzewodowo podłącze To może pokaż co czytasz bo np. bezprzewodowe adaptery do subwooferów to podłączysz do wszystkiego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 (edytowany) Nie, w Denon i Pioneer podłączysz bezprzewodowo inne głośniki jako drugą strefa, ale nie jako surround z centralną regulacją poziomu głośności w ramach jednego systemu. Taką funkcjonalność daje Yamaha z glosnikami Musicast 20,50 i Sony (do sprawdzenia) W praktyce... można wszystko bezprzewodowo podłączyć ale składając z roznych komponentów. Np. przekaźnik bezprzewodowy np. SVS Soundpath Wireless Audio Adapter i dowolne aktywne kolumny. Ale tu musiały by być preouty na surround w ampli, czyli RCA z regulowanym przez VOLUME poziomem sygnału. Denon 3800 posiada, Pioneer 305 nie. Edytowano 31 sierpnia 2023 przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peti1 Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 3 godziny temu, PanKlor napisał: Audyssey mierzy dokładnie. Czasami z subwooferem jest rozjazd ale nie należy tego poprawiać. Czy na pewno nie należy poprawiać odległości subwoofera bo u mnie faktyczna odległość wynosi 4,05m a Audyssey ustawił 7,29m (reszta odległości jest poprawna)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 2 minuty temu, peti1 napisał: Czy na pewno nie należy poprawiać odległości subwoofera bo u mnie faktyczna odległość wynosi 4,05m a Audyssey ustawił 7,29m (reszta odległości jest poprawna)? Tak gdzieś czytałem, że to kwestia opóźnień a nie odległości i czasami pomiary różnią się sporo. Sprawdziłem kilka ostatnich kalibracji i wszędzie jest 3.6-3.7 metra (s970 i x3800). Te większe rozjazdy miałem ztcp na starym avr1611. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peti1 Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 3 minuty temu, PanKlor napisał: Tak gdzieś czytałem, że to kwestia opóźnień a nie odległości i czasami pomiary różnią się sporo. Sprawdziłem kilka ostatnich kalibracji i wszędzie jest 3.6-3.7 metra (s970 i x3800). Te większe rozjazdy miałem ztcp na starym avr1611. Dzięki za odpowiedź ale martwi mnie, że różnica jest tak duża. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 Spróbuj przestawić suba w inne miejsce. Jakiś powód błędnego pomiaru raczej jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peti1 Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 5 minut temu, Butler napisał: Spróbuj przestawić suba w inne miejsce. Jakiś powód błędnego pomiaru raczej jest. Dzięki za radę, popróbuję jeszcze z ustawieniem suba w innym miejscu. Dnia 30.08.2023 o 15:52, Gumowe Ucho napisał: Jeszcze jest Sony TA-AN1000. Zbiera dobre recenzje - ale branża audio go raczej nie dystrybuuje tylko Sony Centre, więc nie spodziewam się polecajek tutaj. Mam pytanie o Sony TA-AN1000 bo w danych technicznych znalazłem info, że jego pobór mocy to tylko 240 W. Jak ten amplituner napędza 7 kanałów przy tak małym zapotrzebowaniu na energię? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 10 minut temu, peti1 napisał: Mam pytanie o Sony TA-AN1000 bo w danych technicznych znalazłem info, że jego pobór mocy to tylko 240 W. Jak ten amplituner napędza 7 kanałów przy tak małym zapotrzebowaniu na energię? Pobiera ciepło z otoczenia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 1 godzinę temu, peti1 napisał: Dzięki za radę, popróbuję jeszcze z ustawieniem suba w innym miejscu. Masz subwoofer z DSP? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peti1 Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 (edytowany) 36 minut temu, przemeklbn napisał: Masz subwoofer z DSP? Mam SVS SB1000, nie wiem czy ma DSP. Doczytałem, że ma DSP. Edytowano 31 sierpnia 2023 przez peti1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts