mIcHaLos Napisano 29 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2023 (edytowany) Dzień dobry Kochani - szukam rekomendacji do zakupu "nowego amplitunera" do zestawu moich głośników - tzn " Jamo S 606 5 + 1 Subuferek Jamo". W tej chwili używam ampli Pioniera VSX - 919AH - nie narzekam, żeby nie było - ale chciałbym ogarnąć coś "nowszego". Głośniki idealnie komponują mi się w pokoju - ale chciałbym coś "ulepszyć w kwesti ampli". Co możecie polecić ? Żeby ładnie się komponowało + efekt brzmienia - patrzyłem na "Yamaha MusicCast RX-V6A" opinie dobre ale mogę się mylić.... Z góry dziękuje za podpowiedź w temacie oraz rekomendacje. Wielkie dzięki za wszelkie sugestie !! Edytowano 29 sierpnia 2023 przez mIcHaLos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 To są słabe kolumny. nie ma specjalnie różnicy które modele amplitunera weźmiesz. Serio. Chcesz Yamahe? Prosze promka od Mikołaja. https://www.amazon.pl/dp/B08G4X4TLW?ref_=cm_sw_r_mwn_dp_KDBW8QPSRFAM2508J40X Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szuprycz Napisano 30 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: To są słabe kolumny. nie ma specjalnie różnicy które modele amplitunera weźmiesz. Serio. Chcesz Yamahe? Prosze promka od Mikołaja. https://www.amazon.pl/dp/B08G4X4TLW?ref_=cm_sw_r_mwn_dp_KDBW8QPSRFAM2508J40X A czy warto dołożyć i wziąć A2A? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mIcHaLos Napisano 30 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 Co prawda nie jestem jakimś audiofilem - wydaje mi się że na pokój w przekroju do 20m2 głośniki grają w miarę. Wiem wiem - jest to już wiekowy sprzęt - mający ładne parę lat. Natomiast nie ukrywam że przy tym co mam - Jamo 5 +1 z subem daje radę. Co do Twojej propozycji z amazona, wygląda cenowo super - ale nigdy nie zamawiałem z tego miejsca i podchodzę sceptycznie. Wolę raczej takie zakupy robić stacjonarnie w razie "W". Czemu piszesz że nie ma specjalnej różnicy co do wyboru amplitunera ? Nie wyciągnie maxa z głośników ? Co do budżetu i zakupu ampli A2A - nie wiem czy ma to większy sens. Sprzęt po prostu ma mi ładnie grać i służy do użytku domowego - TV, filmy oraz xbox Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mIcHaLos Napisano 30 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 A n co byście postawili - bo w sumie patrzyłem na "Yamaha MusicCast RX-V6A" ale również wpadł mi w oko "Denon AVR-X2800H DAB" - co z dwojga złego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 30 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 Jeżeli Ci to coś ułatwi wybór to ja wybrałem(kupię zimą) Denona X2800H do Jamo 606. Aktualnie Jamo 606 zasila 15 letni Onkyo 606. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mIcHaLos Napisano 30 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 (edytowany) 50 minut temu, emigrant napisał: Jeżeli Ci to coś ułatwi wybór to ja wybrałem(kupię zimą) Denona X2800H do Jamo 606. Aktualnie Jamo 606 zasila 15 letni Onkyo 606. Super, dzięki za sugestię. Ale czym się sugerowałeś wybierając Denona ? Właśnie ten model - rozważałeś inne opcje? Czy tylko ten i wyłącznie - Bo ja jeszcze myślę o Yamaszce o której wyżej wspominałem. Porównywałeś ? Jakieś plusy przeważyły na korzyść D ? - parametry mocy podobne Edytowano 30 sierpnia 2023 przez mIcHaLos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 30 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 Moja fanaberia. Po prostu chcę spróbować coś innego niż Onkyo. Yamaha mnie nie interesuje - po prostu nie, bo nie. Do tego za Yamahą ciągnie się jakiś smród problemów z HDMI, ale do końca nie wiem o co chodzi. Denon ma wszystko najnowsze, co powinien mieć na tę chwilę współczesny amplituner. Cenowo też spoko. Nie wiem jaką finalnie będzie miał cenę za kilka miesięcy X1800H, ale i tak pewnie wybiorę X2800H. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 30 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 (edytowany) Temat hdmi w modelach yamahy jest już rozwiązany i działa wszystko poprawienie w połączeniu z konsolami. Pozostali producenci mieli ten sam problem, ale wszędzie temat został rozwiązany w obecnie sprzedawanych modelach i można go uznać jako przeszłość. Ja posiadam yamahe v6a i hdmi działa Ok. No chyba że jest coś o czym jeszcze nie wiem Edytowano 30 sierpnia 2023 przez Łukasz P. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mIcHaLos Napisano 30 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 8 minut temu, emigrant napisał: Moja fanaberia. Po prostu chcę spróbować coś innego niż Onkyo. Yamaha mnie nie interesuje - po prostu nie, bo nie. Do tego za Yamahą ciągnie się jakiś smród problemów z HDMI, ale do końca nie wiem o co chodzi. Denon ma wszystko najnowsze, co powinien mieć na tę chwilę współczesny amplituner. Cenowo też spoko. Nie wiem jaką finalnie będzie miał cenę za kilka miesięcy X1800H, ale i tak pewnie wybiorę X2800H. No czytałem gdzieś dzisiaj właśnie ze Yamaha ma czasami problem z HDMI i implementacja urządzeń... No to dałeś mi do myślenia 😉 cenowo w tej chwili ten sam poziom prezentują Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 września 2023 Udostępnij Napisano 1 września 2023 Dnia 30.08.2023 o 10:49, Szuprycz napisał: A czy warto dołożyć i wziąć A2A? Absolutnie nie. Dnia 30.08.2023 o 18:51, mIcHaLos napisał: Co prawda nie jestem jakimś audiofilem - wydaje mi się że na pokój w przekroju do 20m2 głośniki grają w miarę. Wiem wiem - jest to już wiekowy sprzęt - mający ładne parę lat. Natomiast nie ukrywam że przy tym co mam - Jamo 5 +1 z subem daje radę. nie chodzi o wiek. Jamo 606 były ładne bardzo ładne na tamte czasy. Ale wiele się zmieniło i jakbyś teraz posłuchał czegoś innego to szybko bys złapał że nie grają jak powinny. Dnia 30.08.2023 o 20:07, mIcHaLos napisał: A n co byście postawili - bo w sumie patrzyłem na "Yamaha MusicCast RX-V6A" ale również wpadł mi w oko "Denon AVR-X2800H DAB" - co z dwojga złego ? Obojętnie. tu niema złego. Smórd HDMI był w każdej firmie tak samo u Denona jak i u Yamahy. Tylko Onkyo oficjalnie nie miało tego wsparcia Wiec nigdzie nie było ale ci nie śmierdzieli I Denon i Yamaha to poprawili 2 lata temu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mIcHaLos Napisano 1 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2023 15 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Absolutnie nie. nie chodzi o wiek. Jamo 606 były ładne bardzo ładne na tamte czasy. Ale wiele się zmieniło i jakbyś teraz posłuchał czegoś innego to szybko bys złapał że nie grają jak powinny. Obojętnie. tu niema złego. Smórd HDMI był w każdej firmie tak samo u Denona jak i u Yamahy. Tylko Onkyo oficjalnie nie miało tego wsparcia Wiec nigdzie nie było ale ci nie śmierdzieli I Denon i Yamaha to poprawili 2 lata temu. To prawda... Co do głośników i nie mówię że nie - masz rację 😉 wypadłem trochę z obiegu bo sobie stały i grały i grają do tej pory. A jeżeli chodzi o głośniki to na czym mógłbym zawiesić "oko"? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 września 2023 Udostępnij Napisano 4 września 2023 Cześć, moim zdaniem Denon nieco bardziej pasuje Do Twoich obecnych kolumn, ale skoro planujesz je zmieniać, to obie opcje mogą być niezłe, zależnie od zmiany docelowej. Ile chciałbyś wydać na nowy zestaw kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 września 2023 Udostępnij Napisano 5 września 2023 Dnia 1.09.2023 o 22:07, mIcHaLos napisał: A jeżeli chodzi o głośniki to na czym mógłbym zawiesić "oko"? 😉 Oko czy ucho? Jaki budżet? Nowe czy używane? Bez względu na to jakie kolumny do A2A nie dokładaj. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr.. Napisano Środa o 18:44 Udostępnij Napisano Środa o 18:44 Witam, Co kupiliście do Jamo 606? Ma je podłączone z Onkyo607, które już dogorywa. Rozważam zakup akurat któregoś z wyżej wymienionych amplitunerów: X1800H, AVR-S970H, X2800H, RX-V6A. Na moje potrzeby kolumn zmieniać nie potrzebuję, chcę je wygodnie obsługiwać jednym pilotem i czasem coś puścić przez BT. Z tąd też skłaniam się ku opcji najtańszej lub z największą przeceną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 08:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:01 Nie ma znaczenia, Te kolumny są mocno przeciętne. Co wybierzesz będzie ok. Najtanszy był chyba wczorja model 770 czyli odpowiednik powiedzmy x1800 za 1500 zł. Poluj. Wystarczy Ci. nie ma Biampingu jesli korzystałeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr.. Napisano wczoraj o 10:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:01 (edytowany) 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Okazało się że mam jamo 608. Mają one w opisie moc 150W. Brać model 770 czy jednak wyższy? Edytowano wczoraj o 10:01 przez Piotr.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano wczoraj o 10:43 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:43 AVR-S770 dalej sobie poradzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr.. Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Dnia 14.11.2024 o 11:43, Q21 napisał: AVR-S770 dalej sobie poradzi Te głośniczki mają w wymaganiach 150W 6ohm. Czy na pewno s770 sobie poradzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu To nie jest moc wymagana tylko maksymalna... I w sumie to jest to parametr bez znaczenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts