Kamil5891 Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 Cześć, będę wdzięczny za pomoc w ustawieniu korekcji tonów w Yamaha R-N602 + B&W 685 S2 w stereo. Zupełnie nie wiem od czego zacząć, więc będę wdzięczny za wszelką pomoc i ewentualne ustawienia, które mieliście lub wiecie, że się sprawdzą A jeżeli będziecie w stanie wytłumaczyć dlaczego dane ustawienie się sprawdzi, to już w ogóle będzie super Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 Powinno grać dobrze przy ustawieniu na "0". Jeśli jesteś w zaawansowanym wieku lub masz ubytki słuchu, to dodajesz do smaku wysokich tonów. Jeśli z powodu ustawienia w pomieszczeniu masz za mało lub za dużo basu, to odpowiednio korygujesz. Do cichych odsłuchów "Loudness". I to tyle. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1971 Napisano 4 września 2023 Udostępnij Napisano 4 września 2023 Ja mam na Yamaha 303 D bas i treuble na godzinę 14 balans na godzinę 13 kolumny Heco Aurora 700 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 września 2023 Udostępnij Napisano 4 września 2023 Tutaj nie ma złotego ustawienia, najlepiej pokombinować samemu, chociaż sam jestem zwolennikiem ustawienia wszystkiego na 0 i znalezieniu sprzętu, który gra dla nas idealnie przy takowym 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1971 Napisano 4 września 2023 Udostępnij Napisano 4 września 2023 Czed Jagbym miał pokój tylko do sluchania to też bym był zwolennikiem ustawień na 0. Nie każdy ma takie warunki. Są też inni domownicy. Dlatego nigdy nie kupię wzmacniacza bez rgulacji barwy czy balansu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 4 września 2023 Udostępnij Napisano 4 września 2023 6 godzin temu, Adam1971 napisał: balans na godzinę 13 Masz różne odległości od każdej z kolumn do miejsca odsłuchowego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts