LICHU Napisano 3 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2023 I jak ktoś jeszcze raz napisz, że kable nie grają to nie ręczę ! To co zrobił Chord Clearway X z tym zestawem to się w głowie nie mieści. Jakbym miał oczy zasłonięte i nikt by mi nie powiedział, że to tylko kabel to bym nie uwierzył ! To nie jest lekka różnica albo pseudo różnica, to jest różnica namacalna ! Jak głuchy człowiek jak moja żona stwierdziła, że zmieniłem kolumny i ile znowu z konta ubyło to aż się poplułem ze śmiechu. Także tak dziękuję i pozdrawiam hehe 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 4 października 2023 Udostępnij Napisano 4 października 2023 14 godzin temu, LICHU napisał: I jak ktoś jeszcze raz napisz, że kable nie grają to nie ręczę ! Musisz się przyzwyczaić, zawsze ktoś to napisze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 5 października 2023 Udostępnij Napisano 5 października 2023 Dnia 3.10.2023 o 22:04, LICHU napisał: To co zrobił Chord Clearway X z tym zestawem to się w głowie nie mieści. To samo w kwestii Melodika, To co ten kabel robi z zestawem, w sensie jak zamula brzmienie, to szok i niedowierzanie. No chyba że do bardzo ostrych, nerwowych systemów ale tak normalnie to każdemu będę odradzał. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 5 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2023 29 minut temu, Wito76 napisał: To samo w kwestii Melodika, To co ten kabel robi z zestawem, w sensie jak zamula brzmienie, to szok i niedowierzanie. No chyba że do bardzo ostrych, nerwowych systemów ale tak normalnie to każdemu będę odradzał. Tu się zgodzę w 100% miałem na testy i bym dramat. Efekt taki jakby ktoś koc narzucił na kolumny. Ale nie chciałem tego pisać ponieważ wiem jak to drażliwy temat. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 5 października 2023 Udostępnij Napisano 5 października 2023 😁 nic sie nie martw, napisales ze roznica byla, wiec jestes bezpieczny 🤣 2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 5 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2023 Ja to sie zastanawiam teraz czy nie kupić albo zrobic nowego przewodu zasilajacego 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 W sumie też zbytnio nie wiem jak można polecać Melodikę 🙄. Na początku swojej drogi audio, to gorszego kabla nie miałem. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 Bardzo prosto. U mnie gra rownie dobrze jak droższe. To może nie kabla wina była. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 😆😆😆 @muzofan Ty weź lepiej sprawdź, czy masz poprawnie skonstruowany wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 (edytowany) Już raz tu na forum przeczytałem że te moje musicale są do dupy więc to przetrawiłem 🤣🤣 @Artur Brol uwierz mi na słowo że umiem wyłapać co wpływa źle na mój system. Naprawdę Melodika to słabe okablowanie. To taki zamulacz jest 😉 Chcesz to wpadnij kiedyś do mnie to poprzepinamy i sam się przekonasz 😉 Edytowano 7 października 2023 przez muzofan 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 No widzisz ja mam Melodiki i jak mówiłem, sa rownie dobre jak dużo droższe. Dlatego też, nie mogę się z tym zgodzić. Oczywiście mówimy o 2 różnych systemach. Więc z czego ta różnica się wzięła, nie wiem. Mieszkam w NL , więc raczej na wizytę szansę są małe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 Ok. Nie czytam zbyt wielu wątków więc nie wyłapałem że raczej daleko masz 😉 Widocznie masz mniej wrażliwe ucho i Ci pasuje. Moja opinia nie jest odosobniona na temat tego okablowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 Opinie powstają z różnych powodów.🙂 Nie, nie mam mniej wrażliwego ucha. Mam nawet bardzo wybredne 😪 niestety. Ale zostawmy to. 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 😆😆😆 8 minut temu, muzofan napisał: Moja opinia nie jest odosobniona na temat tego okablowania. Pewno, że nie jest odosobniona, generalnie cechy Melodiki od głośnikowych po ich tanie zasilajace są takie same, mówię o tym czymś purpurowym. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 (edytowany) Jeśli masz rzeczywiście bardzo wybredne ucho to raczej różnica między Melodiką a Albedo Flat One jest zdecydowanie usłyszalna 😉. Może sprzęt wszystko uśrednia? Jeśli @Artur Brol jesteś taki zadowolony, to mogę za piwo oddać Ci zasilający Melodiki gdyż nikt nie chciał go kupić 😁 Edytowano 7 października 2023 przez muzofan 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 Jak mówiłem, zostawmy to . Już w innym wątku o tym pisałem. A sprzęt? Czy sprzęt może uśrednić? Nie wiem, ale nie sądzę. Moje zdanie wyłącznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 Mało jednak wiesz o audio. Bez urazy ale niektóre sprzęty lepiej różnicują nagrania, inne mniej... To samo dzieje się ze sprzętem 3 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 Nie zgadzam sie z tym. Może skończmy o kablach tutaj. Nie sądzisz ze to dobry pomysl🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 Ok. Nie zamierzam na siłę niczego Ci udowadniać. Trochę na innym etapie drogi w audio jesteśmy 😊 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 Trudno coś słowami na forum udowodnic. Może na innym.👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 31 minut temu, muzofan napisał: Trochę na innym etapie drogi w audio jesteśmy 😊 Czytając Twoją stopkę, to napewno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 8 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2023 Fakt sam tego doświadczyłem melodika w moim przypadku grają bardzooo słabo i to trzeba być gluchym zeby tego nie usłyszeć. Ale każdemu co innego pasuje i nie ma sensu dyskutować. Natomiast taki paradoks, wziąłem sobie od znajomego przewody Nordost Frey 2 i było gorzej niż na melodice hehe. Także sami rozumiecie. Niech każdemu gra to co pasuje. W moim wypadku sprzęt średni a kablem zmieniłem go o 360 stopni. Miłego wieczoru, cieszmy się tym co mamy bo życie jest za krótkie. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 8 października 2023 Udostępnij Napisano 8 października 2023 Znów online. Spora przerwa była. Co racja, to racja. Jest strasznie krótkie i szybko ucieka. Zatem, jak mówisz, cieszmy się tym co mamy. Przy okazji, przyjemnie ten twój pokój wygląda.👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 października 2023 Udostępnij Napisano 9 października 2023 Dnia 8.10.2023 o 02:09, LICHU napisał: . W moim wypadku sprzęt średni a kablem zmieniłem go o 360 stopni. Czyli wróciłeś do punktu wyjścia 🤗 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts