desmodronik Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Witam Kolegow .... Ostatnio miałem okzje posłuchać przedwzmacniacza lampowego do gramofonu i byłem zaskoczony jakoscia dzwieku , i to znacząco ...... i tak sobie pomyslałem ze moze do cyfry tez bym zakupił takie urzadzenie , gramofonowy był diy , wiec nie ma strachu . Wertujac net wyskakiwały mi takie urzadzenia jak- Projekt Endera - conrad jonson preamp Muzg audio - ten be z lamp i obudowy Olx audio note m zero- niestety sprzedajacy nie reaguje ma moje maile . projekt Z wieliczki Cat sl 1 , niestety cena trzy tysiace . Projekt LAMM , Linn i i ne znaleziska z oglosze n - w ktorym kierunku iśc , by nie popełnic błedu przy zakupie , moze jakies sugestie i porady ? Niestety mam dwie chinskie lampki i one dosc słabo graja bezposrednio ze zródła moze dobry preamp by to poprawił ? niedawno przeczytałem na jednym z forów ze podstawa w audio to dobrze uformowany dzwiek z przedwzmacniacza ..... Czy ktoś uzywa z Was przedwzmacniaczy ? i jakie sa skyutki takiego rozwiazania ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Powiedz na czym grasz, bo Twój post jest trochę niezrozumiały. Natomiast mogę od razu Ci powiedzieć, że dobre pre, nie tylko lampowe, jest drogie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 @audiowit nie niszczy marzeń innych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 @desmodronik zdaje sie ze spacja Ci sie zacina Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 21 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2023 1 godzinę temu, audiowit napisał: Natomiast mogę od razu Ci powiedzieć, że dobre pre, nie tylko lampowe, jest drogie. Chyba sie zgadza , znalazłem dyskusje na AS I np doge 8 kosz t 14 tysiaków . Na czym Gram ? kilka wzmaków z epoki sony yamaha denon , muzyka akustyczna . Sa te z Lampy i np podlaczajac do lamp phono ten diy , słychać znakomite rezultaty . wiec Cyfre tez mozna poprawic na etapie przedwzmacniacza jak sobie mysle ................ No wlasnie tylko te koszty preampy ida w tysiace . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Ale co Ty chcesz zrobić, pre podłączyć do integry? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 21 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2023 tak zgadza sie , podłaczyc do integrry - naciskajac najpierw przycisk - direct - . Po przesłuchaniu phono preampa i podłaczeniu go do wzmaków zminiła sie całkowwicie jakosc odtwarzanego dzwieku in plus . teraz idac za ciosem napaliłem sie na taki preamp do cyfry . Oczyiscie zdaje sobie sprawe ze dzwiek z winyla jest inny niz z cyfry . Cyfra brzmi tak jakos na jedno kopyto . A pontus drogawy jednak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Ale przycisk direct nie pomija Ci pre w integrze. Jest jeszcze taka możliwość, że mówisz o buforze lampowym. Też nie polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 (edytowany) Preamp + końcówka mocy, to najlepsza opcja. Albo preamp + wzmacniacz zintegrowany z gniazdami Main in / pre Out. Edytowano 21 października 2023 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 21 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2023 6 godzin temu, audiowit napisał: Ale przycisk direct nie pomija Ci pre w integrze. Jak to nie pomija ??? , myslałem ze jednak pomija wszytko co zbedne regulatory barwy balansu i preamp ktory jest słaby w tanich wzmakach ......to sie dowiedziałem..... 3 godziny temu, 1Ender napisał: Preamp + końcówka mocy, to najlepsza opcja. Albo preamp + wzmacniacz zintegrowany z gniazdami Main in / pre Out. wzmak z gniazdami main in - ok mam NAD 350 ze zworkami - czyli ok preamp sie przyda , albo zakupie cos z kategorii --koncowka mocy . Ender moze cos mi jednak poskłada wiec jest nadzieja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 (edytowany) Weź klon Conrad Johnson od chińczyka z eBay co Ci pisałem. To kompletny preamp. Z pilotem. Za tę kasę nie ma co marudzić. 😉 W tej cenie masz świetną bazę. DIY wyjdzie drożej. A później można modyfikować. Pozdrawiam Edytowano 21 października 2023 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 22 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2023 11 godzin temu, 1Ender napisał: Weź klon Conrad Johnson od chińczyka z eBay co Ci pisałem. To kompletny preamp. Z pilotem. Za tę kasę nie ma co marudzić. 😉 W tej cenie masz świetną bazę. DIY wyjdzie drożej. A później można modyfikować. Pozdrawiam Podziekowanie dla k. Ender i innych uzytkownikow forum za podpowiedzi i konkretny trop jakim jest klon Conrad Jonson ..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 22 października 2023 Udostępnij Napisano 22 października 2023 (edytowany) Ja jeszcze dodam od siebie że nawet przy integrze możliwość regulacji poziomu napięcia na wyjsciu z daca to możliwość idealnego zgrania się do czułości wzmacniacza. Niewielki ruch pokrętłem daca w stronę max i mam ostro, twardo, sucho, zmniejszę volume i robi się ciepło, miękko, analagowo, ale też spokojniej i trochę wolniej... do wyboru i koloru 🙃 Edytowano 22 października 2023 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts