pery552 Napisano 3 listopada 2023 Udostępnij Napisano 3 listopada 2023 Mysle nad audiosymptom i8 lub pylon pearl 27 . Pokój mam 18m2 i nie wiem jak z akustyką chcę tylko wiedzieć które z tych obu są lepsze albo jakies może macie lepsze propozycję. Dziękuję z gory za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 listopada 2023 Udostępnij Napisano 3 listopada 2023 Cześć, to całkiem inne konstrukcje dźwiękowo. Audiosymptomy są bardziej koncertowe, bardziej zaznaczone na górze, grają V-ką. Pylon Pearl 27 z kolei to jedna z naturalniejszych kolumn w tym budżecie, grająca również i, moim zdaniem, z przyjemniejszą barwą. Spokojnie możesz jednak patrzeć na mniejsze wersje. W takim pomieszczeniu spojrzałbym też na podstawkowe Fyne Audio F500 Napisz też proszę, jaki masz wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pery552 Napisano 3 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2023 21 minut temu, Q21 napisał: Cześć, to całkiem inne konstrukcje dźwiękowo. Audiosymptomy są bardziej koncertowe, bardziej zaznaczone na górze, grają V-ką. Pylon Pearl 27 z kolei to jedna z naturalniejszych kolumn w tym budżecie, grająca również i, moim zdaniem, z przyjemniejszą barwą. Spokojnie możesz jednak patrzeć na mniejsze wersje. W takim pomieszczeniu spojrzałbym też na podstawkowe Fyne Audio F500 Napisz też proszę, jaki masz wzmacniacz. Wzmacniacza nie mam kolega ma mi sprzedać ale nie pamietam nazwy albo kupie jakiś do 1000zl max . Podstawowych nie chce bo chce troszkę wiecej mocy i basu bo lubie i właśnie pylony chyba sa okej bo te i8 fajne ale właśnie nie wiem czy potrzebna mi taka moc i tez z wyglądu nie sa ciekawe ale kolega namawia mnie cały czas na te i8 bo niby sa super Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 Audiosymptom są ciekawa konstrukcją. Zapomnianą nieco. Rozrywkową. Pearl 27 sa mniej udane od 25. Potrzebują wydajniejszego piecyka żeby zagrac. Moim zdaniem zwróć uwagę jeszcze na Tempus 55 albo 77. O nich sięnie mówi a to fajne kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 Mnie na odsłuchach z przed 4 lat, Audiosymptom i 8 też zaskoczył bardzo na plus, ale to nie są kolumny do 18m2, one powinny stać w pomieszczeniu od 25m2 w zwyż, a najlepiej sprawdzą się w ponad 30m2.Do powierzchni 18m2model i6 może być ok, albo wersja podstawkowa bo to i tak spora kolumna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pery552 Napisano 4 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 Wezmę pylon pearl 27 tylko jaki wzmacniacz do tego za max 1000zl ? Myślę nad Taga Harmony HTA-600B moze byc ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 1 minutę temu, pery552 napisał: Wezmę pylon pearl 27 tylko jaki wzmacniacz do tego za max 1000zl ? Myślę nad Taga Harmony HTA-600B moze byc ? Kolego, czytasz to co napisał wyżej @Tomasz Kluczynski? Te kolumny, o których piszesz to duże krowy. Mówisz, że nie wiesz jak u Ciebie z akustyką a chcesz pakować do niewielkiego pokoju duże kolumny podłogowe? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 No właśnie ludzie sami z siebie często chcą za duże kolumny do mniejszych pomieszczeń, wogle nie myśląc jaki to przyniesie efekt. Do 18m2 jeśli już Pylony Pearl to model 25 a nie 27. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pery552 Napisano 4 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 Wydaje mi sie ze bedzie git najwyzej odeślę musze sam posłuchać. I dalej pytanie brzmi czy ten wzmak jest git harmony HTA-600B do tych kolumn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts