Tomasz S. Napisano 8 stycznia Udostępnij Napisano 8 stycznia Może trochę offtopic bo dotyczy wersji mini ale aktualizacja z volume balance już jest. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 stycznia Udostępnij Napisano 8 stycznia Na ten moment oficjalnie balans ma Amp i wlasnie Mini. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WiimAlboNieWiim Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia zauważyłem że mój wiim nie przełącza się spowrotem na hdmi ( połączony po earc z tv sony x94 ) po tym jak słucham muzyki na tidalu to zostaje wifi jako audio input, potem włączając netflixa musze ręcznie ustawić input na hdmi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia Auto-sense masz wlaczone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pendergast Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia witam forum zglaszam sie z prosba o porade wlasnie zamowilem wiim amp ktory bedzie podpiety do mojego telewizora przez hdmi mam jednak pytanie o podlaczenie do glosnikow w osobnej paczce jada do mnie Kali Audio LP-6 (lubie moje brzmienie plaskie) i zastanawiam sie jak najlepiej podpiac do nich wiima na stronie producenta widze info o wyjsciach - Speaker OutputStereo or dual mono sound - czy to jest klasyczne wyjscie rca czy jakies inne? WYbaczcie jesli to blache pytanie pochodze ze swiata produkcji muzycznej gdzie standarcem jest duzy jack Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia Wyjscia sa do pasywnych glosnikow, przez gniazda glosnikowe. Nie ma analogowych wyjsc do aktywnych glosnikow, z wyjatkiem dla subwoofera. Tych Kali nie da sie podlaczyc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reCode Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia 33 minuty temu, pendergast napisał: witam forum zglaszam sie z prosba o porade wlasnie zamowilem wiim amp ktory bedzie podpiety do mojego telewizora przez hdmi mam jednak pytanie o podlaczenie do glosnikow w osobnej paczce jada do mnie Kali Audio LP-6 (lubie moje brzmienie plaskie) i zastanawiam sie jak najlepiej podpiac do nich wiima na stronie producenta widze info o wyjsciach - Speaker OutputStereo or dual mono sound - czy to jest klasyczne wyjscie rca czy jakies inne? WYbaczcie jesli to blache pytanie pochodze ze swiata produkcji muzycznej gdzie standarcem jest duzy jack Pytanie pomocnicze - czemu kupiłeś Wiim Amp do aktywnych kolumn? Wiim Amp nie ma żadnego wyjścia na aktywne głośniki, ma terminale głośnikowe do głośników pasywnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pendergast Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia (edytowany) pierwotnie myslalem o wiim pro ktory ma line out i jak rozumiem tam nie powinno byc problemu z polaczeniem wiim amp przekonal mnie hdmi i usb bo chcialbym glownie odtwarzac lokalne pliki flac (i streamowac) jak zobaczylem na amazonie jedna sztuke dostepna to zamowilem jak widac zbyt impulsywnie musze zatem sie powaznie zastanowic czy odeslac wiima czy kali. na ten moment moj umysl idzie w strtone zamiany wiim amp na wiim pro pytanie: czy pozostajac przy Kali LP-6 sa jakiekolwiek powody by wziac wiim pro plus zamiast wiim pro? Edytowano 10 stycznia przez pendergast Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia Te Kali nie maja wejsc cyfrowych a jakosc na wyjsciach analogowych w Pro Plus jest wyzsza niz w Pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pendergast Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia dzieki bardzo, prawdopodobnie zatem odesle wiiim amp i zmienie na wiim pro plus szkoda tylko tego wejscia usb i hdmi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filipino Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia Cześć wszystkim, Może i głupie pytanie, ale jestem zielony w temacie. Mam Onkyo Integra A-9711, czy taki Wiim Amp zagra lepiej czy gorzej niż Onkyo. Chodzi mi tylko o jakość dźwięku. Póki co gra to z Tonsilami Maestro, ale dopiero zaczynam myśleć o zmianie sprzętu i chce się zorientować w temacie. Z góry dziękuję za informację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia @Filipino chyba nikt Ci nie powie czy ten wzmacniacz zagra "lepiej" z Twoimi kolumnami w Twoim pokoju. Jest na pewno bardziej funkcjonalny ale czy lepiej zagra to musisz sam sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 stycznia Udostępnij Napisano 13 stycznia Dnia 6.01.2024 o 18:05, Tomasz S. napisał: Co do suba w stanie spoczynku to już poszedł update ( przynajmniej na forum tak piszą, bo sam nie mam teraz ampa). Co do piszczenia to wymieniają te w których to występuje. Ok, Czyli jedno poszło aktualizacją a drugie wymianą na inną sztukę. Obie sprawy mozna powiedzieć, załatwione. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 14 stycznia Udostępnij Napisano 14 stycznia Jest recenzja po polsku https://www.youtube.com/watch?v=pdtuwXdaNdU Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 14 stycznia Udostępnij Napisano 14 stycznia Ciekawi mnie, pomijam różnicę w funkcjonalności, jak to zagra porównując do Loxjie A30/A40? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 14 stycznia Udostępnij Napisano 14 stycznia Od A30 ( infineon 1270 ) ma dużo więcej mocy na pewno. Co do A40 to myślę,że tu porównanie byłoby bliższe. Problemem jest wycena A40 w porównaniu do do Wiim Amp. Po prostu Wiim daje dużo więcej za relatywnie niedużo więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1718 Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia (edytowany) Witam szanowne Grono Na bieżąco śledzę ten wątek na forum, gdyż jestem zainteresowany zakupem Wiim Amp. Pytanie do posiadaczy urządzenia - czy ktoś z Was podłączył pod gniazdo usb pendrive / dysk zewnętrzny z muzyką ? Jak to działa? Widać w aplikacji wszystkie utwory, widać podział na katalogi? Czy aplikacja nie zacina się przy większej ilości muzyki na dysku ? Bez problemu odtwarza pliki flac? Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam! Edytowano 17 stycznia przez piotrek1718 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacoburrito Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 18 dni minęło i po mojej odpowiedzi z podaniem danych - zero kontaktu. Ten support to jakiś żart. Oczywiście chodzi o piszczenie cewek. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reCode Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 1 minutę temu, pacoburrito napisał: 18 dni minęło i po mojej odpowiedzi z podaniem danych - zero kontaktu. Ten support to jakiś żart. Oczywiście chodzi o piszczenie cewek. Ja czekam ze zgłoszeniem, aż na pewno problem zostanie rozwiązany w produkcji i będą mieć w miarę płynność ze stanami magazynowymi szkoda się szarpać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia @pacoburrito ale odpisałeś im na tego maila ? Może potrzebne jest doprecyzowanie. Gdzie kupiłeś ? Jeżeli Amazon to bez problemu zwrócisz u nich i kupisz kolejną sztukę ale pytanie czy będzie inna. Może lepiej poczekać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia Podstawowe pytanie brzmi - czy kupiles poprzez amazon, czy nie? 3 godziny temu, reCode napisał: Ja czekam ze zgłoszeniem, aż na pewno problem zostanie rozwiązany w produkcji i będą mieć w miarę płynność ze stanami magazynowymi szkoda się szarpać Raz, ze kwestia stanow, dwa, ze kwestia zmian w HW ktore wchodza do produkcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacoburrito Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: @pacoburrito ale odpisałeś im na tego maila ? Może potrzebne jest doprecyzowanie. Gdzie kupiłeś ? Jeżeli Amazon to bez problemu zwrócisz u nich i kupisz kolejną sztukę ale pytanie czy będzie inna. Może lepiej poczekać Odpisałem od razu, a później jeszcze dwa razy dopytywałem. Chciałem uniknąć zwrotu do Amazona, żeby się nie okazało, że dostanę wadliwą sztukę z tej samej partii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia No to rzeczywiście, albo poczekaj albo wymień w Amazon. Tak z ciekawości, możesz sprawdzić wersję PCB? Jest pod takim adresem ( x zamień na IP urządzenia ) https://xxx.xxx.xxx.xxx/httpapi.asp?command=getStatusEx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacoburrito Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 23 minuty temu, Tomasz S. napisał: No to rzeczywiście, albo poczekaj albo wymień w Amazon. Tak z ciekawości, możesz sprawdzić wersję PCB? Jest pod takim adresem ( x zamień na IP urządzenia ) https://xxx.xxx.xxx.xxx/httpapi.asp?command=getStatusEx PCB_version": "2". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 stycznia Udostępnij Napisano 18 stycznia Jaka jest ta poprawna? To teraz nie wiadomo ile Amazon ma tej uszkodzonej partii. I nie wiadomo ile tego przyjechało tez do Polski tak? Tomek wiesz jak to zweryfikować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts