Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

witam forum zglaszam sie z prosba o porade

wlasnie zamowilem wiim amp ktory bedzie podpiety do mojego telewizora przez hdmi

mam jednak pytanie o podlaczenie do glosnikow  

w osobnej paczce jada do mnie Kali Audio LP-6 (lubie moje brzmienie plaskie) i zastanawiam sie jak najlepiej podpiac do nich wiima

na stronie producenta widze info o wyjsciach - Speaker OutputStereo or dual mono sound - czy to jest klasyczne wyjscie rca czy jakies inne? WYbaczcie jesli to blache pytanie  pochodze ze swiata produkcji muzycznej gdzie standarcem jest duzy jack  

Napisano
33 minuty temu, pendergast napisał:

witam forum zglaszam sie z prosba o porade

wlasnie zamowilem wiim amp ktory bedzie podpiety do mojego telewizora przez hdmi

mam jednak pytanie o podlaczenie do glosnikow  

w osobnej paczce jada do mnie Kali Audio LP-6 (lubie moje brzmienie plaskie) i zastanawiam sie jak najlepiej podpiac do nich wiima

na stronie producenta widze info o wyjsciach - Speaker OutputStereo or dual mono sound - czy to jest klasyczne wyjscie rca czy jakies inne? WYbaczcie jesli to blache pytanie  pochodze ze swiata produkcji muzycznej gdzie standarcem jest duzy jack  

Pytanie pomocnicze - czemu kupiłeś Wiim Amp do aktywnych kolumn? Wiim Amp nie ma żadnego wyjścia na aktywne głośniki, ma terminale głośnikowe do głośników pasywnych. 

Napisano (edytowany)

pierwotnie myslalem o wiim pro ktory ma line out i jak rozumiem tam nie powinno byc problemu z polaczeniem

wiim amp przekonal mnie hdmi i usb bo chcialbym glownie odtwarzac lokalne pliki flac (i streamowac)

jak zobaczylem na amazonie jedna sztuke dostepna to zamowilem ;) jak widac zbyt impulsywnie 

musze zatem sie powaznie zastanowic czy odeslac wiima czy kali. na ten moment moj umysl idzie w strtone zamiany wiim amp na wiim pro 

pytanie: czy pozostajac przy Kali LP-6 sa jakiekolwiek powody by wziac wiim pro plus zamiast wiim pro?

Edytowano przez pendergast
Napisano

Cześć wszystkim, 

Może i głupie pytanie, ale jestem zielony w temacie. Mam Onkyo Integra A-9711, czy taki Wiim Amp zagra lepiej czy gorzej niż Onkyo. Chodzi mi tylko o jakość dźwięku. Póki co gra to z Tonsilami Maestro, ale dopiero zaczynam myśleć o zmianie sprzętu i chce się zorientować w temacie. Z góry dziękuję za informację.

Napisano
Dnia 6.01.2024 o 18:05, Tomasz S. napisał:

Co do suba w stanie spoczynku to już poszedł update ( przynajmniej na forum tak piszą, bo sam nie mam teraz ampa). Co do piszczenia to wymieniają te w których to występuje.

Ok, Czyli jedno poszło aktualizacją a drugie wymianą na inną sztukę.

Obie sprawy mozna powiedzieć, załatwione.

Napisano

Od A30 ( infineon 1270 ) ma dużo więcej mocy na pewno. Co do A40 to myślę,że tu porównanie byłoby bliższe. Problemem jest wycena A40 w porównaniu do do Wiim Amp. Po prostu Wiim daje dużo więcej za relatywnie niedużo więcej.

Napisano (edytowany)

Witam szanowne Grono :) Na bieżąco śledzę ten wątek na forum, gdyż jestem zainteresowany zakupem Wiim Amp.

Pytanie do posiadaczy urządzenia - czy ktoś z Was podłączył pod gniazdo usb pendrive / dysk zewnętrzny z muzyką ?

Jak to działa? Widać w aplikacji wszystkie utwory, widać podział na katalogi? Czy aplikacja nie zacina się przy większej ilości muzyki na dysku ? Bez problemu odtwarza pliki flac? Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam! :)

Edytowano przez piotrek1718
Napisano
1 minutę temu, pacoburrito napisał:

18 dni minęło i po mojej odpowiedzi z podaniem danych - zero kontaktu. Ten support to jakiś żart.

Oczywiście chodzi o piszczenie cewek.

image.png.b36419b1ae0ad9c47686261086686b9c.png

Ja czekam ze zgłoszeniem, aż na pewno problem zostanie rozwiązany w produkcji i będą mieć w miarę płynność ze stanami magazynowymi :) szkoda się szarpać 

Napisano

Podstawowe pytanie brzmi - czy kupiles poprzez amazon, czy nie?

3 godziny temu, reCode napisał:

Ja czekam ze zgłoszeniem, aż na pewno problem zostanie rozwiązany w produkcji i będą mieć w miarę płynność ze stanami magazynowymi :) szkoda się szarpać 

Raz, ze kwestia stanow, dwa, ze kwestia zmian w HW ktore wchodza do produkcji.

Napisano
1 godzinę temu, Tomasz S. napisał:

@pacoburrito ale odpisałeś im na tego maila ? Może potrzebne jest doprecyzowanie. Gdzie kupiłeś ? Jeżeli Amazon to bez problemu zwrócisz u nich i kupisz kolejną sztukę ale pytanie czy będzie inna. Może lepiej poczekać 

Odpisałem od razu, a później jeszcze dwa razy dopytywałem.

Chciałem uniknąć zwrotu do Amazona, żeby się nie okazało, że dostanę wadliwą sztukę z tej samej partii.

image.png.b82450454a6dde35457dbacbfc20aaaa.png