Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Tellurium Q Black 2 - kabel ograniczający brzmienie wysokich i srednich częstotliwości, a podbijający niskie. U mnie nie zagrzał miejsca. Słuchałem zarówno z tranzystorem jak i z lampa. Oprócz wyglądu niczym mnie nie zachwycił. Mocno przereklamowany. Znalazł innego właściciela.

IMG_20210910_150654.jpg

inline (31).jpg

IMG_20211030_175028.jpg

Napisano (edytowany)

Każdemu wolno mieć własne zdanie. (odnośnie Tellurium) Kilku osobom udostępniłem do testów i miały podobne odczucia do moich. 

Następny kabelek - Nordost Flat 4. Kabel będący dokładną odwrotnością Tellurium. Podkreslona góra (bardzo mocno) oraz ograniczony bas. Średnie pozostają średnie🙂. Jeszcze leży gdzieś tam na dnie szafki z częściami zamiennymi.

IMG_20211119_174325.jpg

IMG_20211119_174357.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano

Miałem blacki ll i tez nie zrobiły jakiegoś szczególnego wrażenia. Brakowało otwartości dźwięku, żywszych barw. Mam Blue ll w drugim systemie i tu jest wszystko ok, w sumie to one są ciekawsze niż Blacki w mojej opinii. Na pewno nie gorsze, a cena bardzo atrakcyjna i ładne ;).

Natomiast co do tej firmy mam takie „ale”, ze marketing wydaje się tu najważniejszy, cudowne nazwy, setki ikonek z wyróżnieniami z rozmaitych „testów”, a z drugiej strony ZERO informacji technicznych, łącznie z tym z czego wykonane są przewodniki. 
Jak płacę 500 zł za parę porządnie wyglądających i wykonanych kabelków, to mi to jeszcze nie przeszkadza, ale nigdy nie zapłaciłbym kwoty dajmy na to 2000 plus, nie wiedząc za co płacę. Silver w nazwie i nie wiadomo czy to po prostu nazwa własna (jak dimond) czy jest jednak jakiś związek z przewodnikami. 
Czym się różni kabel za 8 tys od tego za 2 tys? Nie wiadomo. Na pewno wyglądem i nazwą, ale mi to nie wystarczy. 
Jak firma ma technologię i materiały, którymi może się pochwalić, to się chwali, bo to na jej korzyść działa. Skoro się nie chwali, to robię się podejrzliwy, ze pewnie nie ma czym i jest może doskonałym marketingowym tworem na audiofilskim rynku, szczególnie na taki marketing podatnym.

Napisano
15 godzin temu, majkel74 napisał:

Napisz jakie będą Twoje wrażenia (jak już będą) też się kiedyś do nich przymierzałem, ale akurat nie było sensownych ofert.

Nie wiem, czy będę miał okazję. 😕

Jakoś do mnie nie przemawia, zapłać, będę miał kasę na koncie, to wyślę kabel z umową na wypożyczenie. 

Jak zaproponowałem, że zapłacę przy odbiorze, to nic z tego. Hmm.... 

Mimo mojej najszczerszej woli (kupowałem i sprzedawałem forumowiczom, kupowałem od dystrybutorów i kupowałem ze sklepów) to ja jestem jakiś dziwny, ale ze sklepami (albo quasi sklepami) dogadać się nie potrafię. 

Wyprostujcie mnie proszę, co jest złego w wysyłce kabla, za pobraniem, przy wartości transakcji kilku tysięcy? 

Napisano
3 godziny temu, Rokownik napisał:

Nie wiem, czy będę miał okazję. 😕

Jakoś do mnie nie przemawia, zapłać, będę miał kasę na koncie, to wyślę kabel z umową na wypożyczenie. 

Jak zaproponowałem, że zapłacę przy odbiorze, to nic z tego. Hmm.... 

Mimo mojej najszczerszej woli (kupowałem i sprzedawałem forumowiczom, kupowałem od dystrybutorów i kupowałem ze sklepów) to ja jestem jakiś dziwny, ale ze sklepami (albo quasi sklepami) dogadać się nie potrafię. 

Wyprostujcie mnie proszę, co jest złego w wysyłce kabla, za pobraniem, przy wartości transakcji kilku tysięcy? 

W zasadzie tak wszystkie sklepy robia, placisz a oni wysylaja.

Przynajmniej w NL.