Dan Osa Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Część. Posiadam sprzęt jak w tytule. W stereo jak na moje wymagania gra to przyzwoicie,ale niebyłbym prawdziwym fanem audio jakbym nie szukał jakiś ulepszeń. Yamaha posiada pre out na fronty i to bym chciał wykorzystać. Na razie po głowie chodzą mi sprzęty: Cyrus one Cax 80 Atoll in100se Atoll am100se Co myślicie,który z nich może przynieść najlepszy upgrade? Każdy z nich miałby pracować przez pre out z Yamaha. Niestety nie mam możliwości odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 Cześć, a jakiej zmiany w brzmieniu byś oczekiwał? Cyrus i Atolle to sprzęty cieplejsze, CXA80 znowu jest jaśniejszy, ale nie podepniesz go tak bezproblemowo do amplitunera kina domowego, nie ma wejścia omijającego przedwzmacniacz. Warto rozważyć Audiolaba 6000A To często wybierany wzmacniacz do Heco, też lekko ocieplony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Osa Napisano 20 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 A co sądzicie o końcówce mocy azur 651w? Czy będzie miała podobny charakter dźwięku co cxa60 lub cxa80? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Atoll będzie nieco za ciepły. Uzywana końcowka 651W to bardzo dobry pomysł. Cyrus ONE czy CXA80 też, chodź to integra tu wolał bym 651W. https://www.dj-sklep.pl/do-2x500w-4-ohm/5853-crown-xls-1002.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 Rozwinięciem grania obecnego zestawu jak napisałeś może być kocówka mocy, która poprawi granie zarówno w stereo jak i kinie domowym (odciąży amplituner z napędzania forntów). Polecam sprawdzenie model STA-9 od NuPrime, końcówka ta poprawi kontrolę dołu pasma i wnosi zazwyczaj poprawę w budowaniu przestrzenni, która jest realniej budowana oraz czystości odtwarzania dźwięków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 Cześć Sprawdź jeszcze końcówkę mocy od NAD C299 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-mocy/nad-c298.html mocna, impulsowa końcówka, dużo mocy. Mogłoby Ci to uzupełnić dobrze bas, dodać kontroli. W grę wchodzi wypożyczenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Osa Napisano 22 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 Dziękuję za podpowiedzi. Jedzie do mnie Ca 651w z drugiej ręki. Będziemy testować. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 listopada 2023 No i super. Daj znać jak się sprawdzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Narozny Napisano Czwartek o 17:29 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:29 Dzień dobry z Irlandii Naczytałem się dużo , ale proszę Was Przyjaciele o podanie konkretnych modeli wzmacniacza mocy do Yamaha RX V6A Pytanie : jaki model polecacie , maksymalnie do 400€ , bo chcę odciążyć wzmacniacz Yamaha i dać wzmocnienie sygnału na fronty. I jeżeli się da to jak zrobić i podłaczyc 4 atmosy. O głośnikch poźniej. Najpierw wzmacniacz mocy . Przepraszam za chaos w pytaniach , bo jestem laikiem , całość informacji pobieram od Was kolldzy. Pozdrawiam Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Narozny Napisano Sobota o 10:03 Udostępnij Napisano Sobota o 10:03 Dzień dobry z Irlandii Końcówki mocy, wzmacniacze mocy , gubię się w tym. Czytałem że lepiej kupić wzmacniacz mocy. Co chcę osiągnąć? Czytałem że mogę odciążyć mój amplituner - u mnie to Yamaha RX V6A i dodać mocy na frontowe głośniki. Głównie kino , muzyka sporadycznie. Od muzyki mam wieże audio Denona , taki Vintage. Co jeszcze? Jeżeli wzmocnie fronty to mogę dodać jakieś dodatkowe głośniki? Chciałbym więcej atmosowych głośników do tej mojej Yamahy. Wymieniam głośniki i jestem przed kupnem. Czy sama wymiana głośników polepszy efekt kina ? Czy jak wzmocnie fronty przez wzmacniacz mocy, to razem z nowymi głośnikami da słyszalny efekt. Do tej pory do Yamahy RX V6A używałem: fronty Klipsch RF-62 II , Centralny Klipsch Ref Iv Rc-52 , Tył Klipsch RS 42. - teraz na które głośniki postawić żeby było słychac zmianę naepsze . Ponoć do mojej Yamahy to : Heco aurora 700 lub 1000 . Dali Oberon - ale który, 7,8 a może 9 Kef - myślę o q750 i może Audio monitor bronze ( na silver nie mam kasy? . Bronze to też są jakieś różne. Są bronze 200 , 500 , 6g i bądź tu mądry. Wiem, że tekst o wszystkim , ale może ktoś ogarnie oco mi chodzi i wytłumaczy mi łopatologicznie co mogę, czego nie i coś o tych głośnikach . To tyle Do usłyszenia , Pozdrawiam serdecznie - Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts