Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Wentylator był według niektórych słyszalny na początku produkcji, teraz ten problem nie występuje, a przynajmniej ja się z nim spotkałem. Bas w AXR100 jest nieco wolniejszy niż w 651A, ale powinien być ciut mocniejszy.

Napisano
22 godziny temu, majkel74 napisał:

No właśnie kontrola i energia dźwięku były tym co wyróżniało AXR in minus na tle podstawowego Rotela …

No one graja ianczej. Cambridge jest chłodniejszy, dokładniejszy. Rotel cieplejszy. W Tej kwestii kontrola jest rozumiana w inny sposób.

17 godzin temu, sebastian podżorski napisał:

Ok. Czyli ogólnie będzie to zbliżone granie do azora z większą kontrolą nad heco. A jak z basem w axr100 i chalasujacym wentylatorem? 

Jesli będzie to nowy model to nie ma już problemów z wentylatorem.

Ma bas :)

Napisano
59 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No one graja ianczej. Cambridge jest chłodniejszy, dokładniejszy. Rotel cieplejszy. W Tej kwestii kontrola jest rozumiana w inny sposób.

Ten Rotel nie jest ciepłym wzmacniaczem, jeśli już to Cambridge był na jego tle ciepły. Nie wiem skąd te opinie, na pewno nie wynikające z odsłuchu…

Rotel jest zdecydowanie dokładniejszym wzmacniaczem, przejrzystym, ma trochę więcej wysokich tonów i dużo bardziej dynamiczny bas. 

Natomiast ostatnią rzeczą jaką można o nim napisać , to że jest ocieplony.