sebastian podżorski Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 Jak w tytule czy CA axr100 zagra równie dynamicznie co azur 651a z kolumnami heco aurora 1000. Proszę o poradę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 CA 651A to wzmacniacz, AXR 100 amplituner- taki wzmacniacz z Tunerem😉 Pożycz i sprawdź, żeby nie okazało się jak w powiedzeniu „zamienił stryjek siekierkę na kijek”. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian podżorski Napisano 20 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 Wiem wiem że odsłuch jest konieczny. Ale może ktoś będzie w stanie coś więcej powiedzieć i może coś na temat krąrzacej informacji o głośnej pracy wentylatora? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 Porównywałem u znajomego tego Cambridge z Rotelem a10 (najniższy model). Rotel pomimo mniejszej mocy dużo bardziej dynamiczny, detaliczny, z prężnym basem. Różnica była oczywista. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Azur 651A to wczesniejsza wersja CXA60 i obecnego CXA61. ale na przestrzeni lat nieco bawa się zmieniła. AXR 100 da więcej kontroli i energi w dzwieku. 651A gra nieco spokojniej. Moim zdaniem AXR to dobry kompan do Auror. Czy to 700 czy 1000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 No właśnie kontrola i energia dźwięku były tym co wyróżniało AXR in minus na tle podstawowego Rotela … Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Hej, AXR100 to obecny odpowiednik niższej serii niż 651A. AXR gra żywiej, ale dla mnie nieco chłodniej i bardziej "koncertowo". Do Auror fajna para Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian podżorski Napisano 21 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Ok. Czyli ogólnie będzie to zbliżone granie do azora z większą kontrolą nad heco. A jak z basem w axr100 i chalasujacym wentylatorem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Wentylator był według niektórych słyszalny na początku produkcji, teraz ten problem nie występuje, a przynajmniej ja się z nim spotkałem. Bas w AXR100 jest nieco wolniejszy niż w 651A, ale powinien być ciut mocniejszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 22 godziny temu, majkel74 napisał: No właśnie kontrola i energia dźwięku były tym co wyróżniało AXR in minus na tle podstawowego Rotela … No one graja ianczej. Cambridge jest chłodniejszy, dokładniejszy. Rotel cieplejszy. W Tej kwestii kontrola jest rozumiana w inny sposób. 17 godzin temu, sebastian podżorski napisał: Ok. Czyli ogólnie będzie to zbliżone granie do azora z większą kontrolą nad heco. A jak z basem w axr100 i chalasujacym wentylatorem? Jesli będzie to nowy model to nie ma już problemów z wentylatorem. Ma bas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 59 minut temu, Piotr Sonido napisał: No one graja ianczej. Cambridge jest chłodniejszy, dokładniejszy. Rotel cieplejszy. W Tej kwestii kontrola jest rozumiana w inny sposób. Ten Rotel nie jest ciepłym wzmacniaczem, jeśli już to Cambridge był na jego tle ciepły. Nie wiem skąd te opinie, na pewno nie wynikające z odsłuchu… Rotel jest zdecydowanie dokładniejszym wzmacniaczem, przejrzystym, ma trochę więcej wysokich tonów i dużo bardziej dynamiczny bas. Natomiast ostatnią rzeczą jaką można o nim napisać , to że jest ocieplony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 listopada 2023 Czekaj czekaj. Czy Ty mówisz o AXR 100 vs Rotel A10? Model A10 jest chłodniejszy od A14 o którym myślałem. Ale no nie można przy nim napsiac że AXR jest ciepły Ok zgadzam się ja mówiłem o A14. A10 nie jest ciepły. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian podżorski Napisano 29 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 Dziękuję wszystkim za podzielenie się wiedzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 Jakie teraz kroki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts