Gracu Napisano 28 listopada 2023 Udostępnij Napisano 28 listopada 2023 Chce sobie podłączyć ten zestaw głośników wymieniony w tytule do Yamahy RX-V4A. Zostały mi polecone kable RealCable BM 250 T ale zastanawiam się czy to dobry pomysł kupować dosyć drogie kable (39zł/1m) do tak budżetowych głośników. Znalazłem w sieci kabel AUDA Premium Bass który kosztuje 1/3 ceny RealCable. Czy między tymi dwoma rodzajami kabla będzie jakaś straszna różnica w jakości ? Kable będą w konfiguracji 2x10m+3x5m. Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelką pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 28 listopada 2023 Udostępnij Napisano 28 listopada 2023 To 39 zl nie jest chyba tak znow duzo, ale jesli te Auda kupisz, moim zdaniem powinny sie nadac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 Hej, wśród najtańszych kabli u nas często wybierane są QED Profile 79. Nieco drożej Van Den Hul The Snowline jest fajną, często wybeiraną opcją, lekko jaśniejsza i bardziej otwarta w brzmieniu. Do Indiany może pasować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracu Napisano 29 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 @Q21 nie wiem czy ten droższy co podałeś nie będzie za cienki. Ja potrzebuje 2 x 10m i 3 x 5m . Kabel o przekroju 2mm nie będzie za cienki na tak długie odcinki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 Musze sie przyznac do bledu. Nie doczytalem ze one tak dlugie musza byc. Tutaj jest taka tabelka od Cambridge audio , moze sie przydac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 (edytowany) Tabela przydatna, tylko trzeba wziąć pod uwagę, że wartości w nawiasach pod amerykańską miarą jest średnicą przewodu, a nie jego polem powierzchni wyrażanym w mm2, jak podają niektóre sklepy. A to są przy niektórych przekrojach „znaczące” różnice . Edytowano 29 listopada 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts