mazilo Napisano 4 stycznia 2024 Napisano 4 stycznia 2024 Kurczę w takim razie ja proszę o pomoc 🙂 Na stanie wzmacniacz Harman Kardon HK 980 + kolumny Monitor Audio BX6, pod całość podłączony FOCAL UWR który właśnie obsługuje aptX. Działa to już sporo czasu i chce iść z duchem czasu i wymienić na Wiim pro plus bo muzyki z reguły słucham z Spotify od wczoraj sprawdzam Tidal . Warto i czy będzie różnica w odsłuchu ? Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 4 stycznia 2024 Napisano 4 stycznia 2024 Wiim Pro Plus to dużo bardziej funkcjonalny streamer niż sam odbiornik bluetooth od Focal. Jeżeli głównie słuchasz z serwisów takich jak Tidal czy Spotify to ja bym wolał streamer. Różnica będzie na Plus moim zdaniem, ale najwięcej zależy od Twoich kolumn i akustyki więc nie oczekuj zmiany o 180*. Na pewno będzie wygodniej. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 stycznia 2024 Napisano 4 stycznia 2024 Cześć, niestety już w ogóle zapomniałem o istnieniu Focala UWR i tym, jak brzmiał. Mimo to nie jestem pewien, czy WiiM Pro Plus jako DAC zagra lepiej. Na pewno jakość się polepszy na starcie dzięki Tidalowi poprzez sieć, a nie BT, ale ciekawszą opcją może być np. WiiM Mini + zewnętrzny DAC, taki jak np. Taga DA-400 Odpisz, cytując
mazilo Napisano 4 stycznia 2024 Autor Napisano 4 stycznia 2024 rozwiń to troszkę bo już się gubię Odpisz, cytując
mazilo Napisano 5 stycznia 2024 Autor Napisano 5 stycznia 2024 Co lepsze , streamer czy DAC + stranger Biorę każda rozsądną propozycję . Proszę o doradzenie tak na prosty rozum 😕 Posiadam Harman Kardon HK 980 wraz z kolumnami Monitor Audio BX6 . Głównie słucham muzyki ze Spotify , od dwóch dni z Tidal . Do połączenia używam FOCAL UWR. Już wiem że Tidal w jakości muzyki jest lepszy , ale przy połączeniu przez FOCAL nadal tego nie ma 😞 Chce zakupić WIIM PRO + , ale czym więcej czytam to już mam wątpliwości ….. Co będzie lepsze ? WIIM PRO + a może sam DAC Topping DX3 pro + lub Topping E50 ??? Streamer rozumiem o co kaman , ale z DAC nie bardzo co i jak :-/ Odpisz, cytując
ProjectPi Napisano 5 stycznia 2024 Napisano 5 stycznia 2024 Wez Pro Plus i juz, bedzie ok. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 stycznia 2024 Napisano 5 stycznia 2024 8 minut temu, mazilo napisał: Już wiem że Tidal w jakości muzyki jest lepszy , ale przy połączeniu przez FOCAL nadal tego nie ma 😞 To skąd wiesz, jak tego nie słyszysz? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 stycznia 2024 Napisano 5 stycznia 2024 Nie wierz we wszystko, co piszą;) Odpisz, cytując
mazilo Napisano 5 stycznia 2024 Autor Napisano 5 stycznia 2024 pytanie i tak ryczy czegoś innego Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 5 stycznia 2024 Napisano 5 stycznia 2024 1 godzinę temu, mazilo napisał: Streamer rozumiem o co kaman , ale z DAC nie bardzo co i jak 😕 Na bazie własnych doświadczeń, przede wszystkim zainwestuj w daca, tu przeznacz większość środków. Transport na początek może byc tańszy, kiedyś go zmienisz. Dobry dac zrobi roznice 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts