Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Kurczę w takim razie ja proszę o pomoc 🙂

Na stanie wzmacniacz Harman Kardon HK 980 + kolumny Monitor Audio BX6, pod całość podłączony FOCAL UWR który właśnie obsługuje aptX. Działa to już sporo czasu i chce iść z duchem czasu i wymienić na Wiim pro plus bo muzyki z reguły słucham z Spotify od wczoraj sprawdzam Tidal .
Warto i czy będzie różnica w odsłuchu ?

Napisano

Wiim Pro Plus to dużo bardziej funkcjonalny streamer niż sam odbiornik bluetooth od Focal. Jeżeli głównie słuchasz z serwisów takich jak Tidal czy Spotify to ja bym wolał streamer. Różnica będzie na Plus moim zdaniem, ale najwięcej zależy od Twoich kolumn i akustyki więc nie oczekuj zmiany o 180*. Na pewno będzie wygodniej.

Napisano

Cześć, niestety już w ogóle zapomniałem o istnieniu Focala UWR i tym, jak brzmiał. Mimo to nie jestem pewien, czy WiiM Pro Plus jako DAC zagra lepiej. Na pewno jakość się polepszy na starcie dzięki Tidalowi poprzez sieć, a nie BT, ale ciekawszą opcją może być np. WiiM Mini + zewnętrzny DAC, taki jak np. Taga DA-400 :) 

Napisano

Co lepsze , streamer czy DAC + stranger 

Biorę każda rozsądną propozycję .

Proszę o doradzenie tak na prosty rozum 😕
Posiadam Harman Kardon HK 980 wraz z kolumnami Monitor Audio BX6 . Głównie słucham muzyki ze Spotify , od dwóch dni z Tidal . Do połączenia używam FOCAL UWR.
Już wiem że Tidal w jakości muzyki jest lepszy , ale przy połączeniu przez FOCAL nadal tego nie ma 😞
Chce zakupić WIIM PRO + , ale czym więcej czytam to już mam wątpliwości …..
Co będzie lepsze ? 
WIIM PRO +
a może sam DAC Topping DX3 pro +  lub Topping E50 ???
Streamer rozumiem o co kaman , ale z DAC nie bardzo co i jak :-/

Napisano
1 godzinę temu, mazilo napisał:

Streamer rozumiem o co kaman , ale z DAC nie bardzo co i jak 😕

Na bazie własnych doświadczeń, przede wszystkim zainwestuj w daca, tu przeznacz większość środków. Transport na początek może byc tańszy, kiedyś go zmienisz. Dobry dac zrobi roznice 😉