Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
8 minut temu, Q21 napisał:

HDMI eARC nie jest jeszcze najbardziej popularnym złączem w sprzęcie stereo. Znajdziesz je m.in we wzmacniaczach takich jak Audiolab 7000A, Marantz Stereo 70s, Cyrus One Cast, czy Onkyo TX-8270

Do dyspozycji jest 8k budżetu a paają propozycje wzmacniaczy za 6.5... W tym przypadku chyba lepiej by było kupić (jak już się pojawi) Wiim Amp za ~1500 PLN a pozostałą kwotę wydać na lepze kolumny.

Napisano
21 minut temu, cichy9007 napisał:

No powiem wam szczerze że zadania nie ułatwiacie, wizja którą miałem legła. Yamaha rn 803d niestety nie ma hdmi:/

ale podpinasz po optyku do TV i działa ;) a przez telefon możesz sterować całym amplitunerem. Za tą cenę co są używki to spoko opcja. Chyba że hdmi to konieczność. 

A jeżeli większy budżet to 

np. yamaha rn 1000a ( zagra na podobnym poziomie co rn 803d, tylko masz HDMI i tidal connect. 

cambridge evo 75, arcam sa30, nad m10v2 

Napisano
1 godzinę temu, cichy9007 napisał:

No powiem wam szczerze że zadania nie ułatwiacie, wizja którą miałem legła. Yamaha rn 803d niestety nie ma hdmi:/

Ale ma optyka, do filmów będzie ok. 

Napisano

Dobra Panowie, przeprowadziłem z żoną poważną rozmowę i udało się dojść do kompromisu:) Sofę odsunę od ściany, zrobi się miejsce na głośniki surround, jednakże jest jeden warunek, mają być te tylne jak najmniejsze i montowane będą na ścianę. Reasumując poszukiwane będzie całe kino domowe 5.1 z założeniem że tyły jak najmniejsze, znacie jakieś takie konstrukcje? 

Napisano
19 minut temu, PanKlor napisał:

Monitor Audio Bronze FX?  Czy coś innego masz na mysli. 

Cambridge Audio Minx 12 coś takiego wpadło mi w oko tylko nie wiem czy jest to coś warte i nadaje się na głośniki tylne.

Napisano
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Czyli będzie jednak kino a nie stereo?

Tak te Minx12 radza sobie.

Jest tu temat na tym forum gdzie kolega właśnie je wybrał i mowił że ejst zadowolony w roli surroundów.

Amplituner Denon X 2800 ? Yamaah A6A?

Co ląduje na przody? Bronze 200?

Cześć, tak po rozmowach z żoną udało się przesunąć kanapę i zrobić tym samym miejsce na satelitki efektowe więc będzie kino. Tylko i wyłącznie na podstawie forum wytypowałem yamahę v6a oraz myślałem nad resztą zestawu heco aurora 700+ centralny+ sub. Tak jak gdzieś wyżej pisałem 80% stanowi u nas netflix a reszta to tv w tle, przy weekendzie więcej muzyki jak się sprząta. Co do gatunku to ja słucham hip hopu oraz pop/dance żona z kolei to co w radiu leci. Nie mam doświadczenia w home audio natomiast mam w car audio i preferuję dźwięk miękki, ciepły, bas bez przeciągania, punktowy. Nie lubię grania chłodnego i jak wysokotonowy wierci dziurę w głowie. Mógłbyś na podstawie tego coś wytypować? Ps. rzecz najważniejsza kolumny muszą być czarne 😂 Tego już nie dam radę przeskoczyć, pzdr.

Napisano
52 minuty temu, cichy9007 napisał:

Mógłbyś na podstawie tego coś wytypować?

Na podstawie Twoich założeń? Nie Klipsch :D Z Yamahą wywierci Ci wysokie tony na wylot. Ale na próbę można spróbować serię RP, do kina ciężko o lepszy wybór. Są bardzo efekciarskie.

Napisano
9 minut temu, Butler napisał:

Z Yamahą wywierci Ci wysokie tony na wylot.

To się nauczy jak ważne są odsłuchy 😉

Ja się kiedyś naczytałem o dali ikon 6 mk2, boziuuuu jak one wtedy u mnie cieniutko zagrały. 

Pierwsza myśl po minucie słuchania to to że nikt, nigdy ich ode mnie nie odkupi. 

Napisano
Dnia 13.01.2024 o 21:53, cichy9007 napisał:

Cześć, tak po rozmowach z żoną udało się przesunąć kanapę i zrobić tym samym miejsce na satelitki efektowe więc będzie kino. Tylko i wyłącznie na podstawie forum wytypowałem yamahę v6a oraz myślałem nad resztą zestawu heco aurora 700+ centralny+ sub. Tak jak gdzieś wyżej pisałem 80% stanowi u nas netflix a reszta to tv w tle, przy weekendzie więcej muzyki jak się sprząta. Co do gatunku to ja słucham hip hopu oraz pop/dance żona z kolei to co w radiu leci. Nie mam doświadczenia w home audio natomiast mam w car audio i preferuję dźwięk miękki, ciepły, bas bez przeciągania, punktowy. Nie lubię grania chłodnego i jak wysokotonowy wierci dziurę w głowie. Mógłbyś na podstawie tego coś wytypować? Ps. rzecz najważniejsza kolumny muszą być czarne 😂 Tego już nie dam radę przeskoczyć, pzdr.

Moim zdaniem dobry estaw. Zrobić dwa osobne usatwienia/ presety i będziesz zadowolony.

Dnia 13.01.2024 o 23:02, Kw202 napisał:

To się nauczy jak ważne są odsłuchy 😉

Ja się kiedyś naczytałem o dali ikon 6 mk2, boziuuuu jak one wtedy u mnie cieniutko zagrały. 

Pierwsza myśl po minucie słuchania to to że nikt, nigdy ich ode mnie nie odkupi. 

Ale kupił. Odemnie też. Z nimi grałem najkrócej chyba.

No może poza Wharfedale Evo 2 40. Był kiedyś taki model.