emigrant Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia Chyba jedna z pierwszych recenzji i unboxingu nowego modelu X6800H Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 16 stycznia Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia Część druga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 16 stycznia Udostępnij Napisano 16 stycznia (edytowany) Cena ? Chora... https://www.auditorium.de/tv-heimkino/komponenten/verstaerker/av-receiver/denon-avc-x6800h-heimkino-verstaerker-schwarz?affiliateCode=googleShopping-de&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA75itBhA6EiwAkho9e0_x2vG6vSJnsM4wnDi7yYSMGJd3mQMTx5CAgVgL6rk7yT7Ct--ggxoCrh8QAvD_BwE Przed pandemią za te pieniądze można było dostać Avc x8500h Dokąd ten świat zmierza.... Edytowano 16 stycznia przez Gmow1977 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 16 stycznia Udostępnij Napisano 16 stycznia A po ile stoi? Na początek zawsze w Denonie zawyżają ceny. Jak ostatnio wyszedł X1800H to stał więcej jak X2800H, teraz mimo iż symbolicznie, to jednak kilkaset złotych jest tańszy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia No i niewiele sie tu zmieniło. Nadal te amplitunery stoją podobnie. Oficjalnie nie mówiać o tym że na amazonie trafia sie X 2800 za 2500? coś koło tego a X1800 za 3K dalej. Wydaje mi się że Denon tak działa bo zobaczył słabość konkurentów. Onkyo / Pioneer / Integra walczą miedzy soba zamiast się uzupełniać. Z Yamaha dostepnosci słabe, ale jak jest to mało kanałow w porównaniu do ceny. Ubolewam bo ich brzmienie mi pasuje. 15 K za ten amp? RZ 70 też tyle kosztuje A8A też. JA wybieram AVR 11 bo uzywam i tak 5.1.2 w tej cenie. Ale co kto woli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 18 stycznia Udostępnij Napisano 18 stycznia Za to 6700 jest fajnie przeceniony, i na 4800 są spoko oferty. Mmmm, takie 7.2.4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 stycznia Udostępnij Napisano 19 stycznia No to są fajne amplitunery jeśli ktoś myśli o wielokanałowym kinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 23 stycznia Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia Część trzecia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_Gd Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia Dnia 19.01.2024 o 07:59, Piotr Sonido napisał: No to są fajne amplitunery jeśli ktoś myśli o wielokanałowym kinie. Ale jak usłyszałem, że w takim x6700 nie można pogodzić hdmi out z TV4K gdy drugie hdmi out ma wpięty projektor 1080p to zapał mi opadł... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia Fakt, w 4700 to samo. W nowych to poprawili? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia 2 godziny temu, emigrant napisał: Część trzecia. Lepiej powiedz kiedy kupujesz 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 23 stycznia Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia (edytowany) @PanKlorJa za biedny na X6800H. Co nie zmienia faktu interesuję się Denonem od X4800H w górę dla samej wiedzy co i jak. Poniżej żaden model już mnie nie interesuje. Docelowo wleci X4800H zamiast Onkyo 606. To jeszcze nie teraz. Jak to się mówi są rzeczy ważne i ważniejsze. Poza tym Onkyo działa, 5.1 DD i DTS działa. Logicznie myśląc póki nie odpalę u siebie Atmosa i nie kupię nowego TV to wymiana Onkyo na X4800H dla dalej 5.1 to czysta fanaberia i nic nie wniesie. Na Jamo 606 TrueHD i DTS-HD za bardzo nie odczuję względem zwykłego DD i DTS. Poza tym moje 15 letnie Onkyo umie TrueHD i DTS-HD Master Audio, tylko nie ma jak posłać tych formatów do niego. Chyba Ci pisałem, najpierw wleci nowy TV(czekanie na Lg G4 dla nowego SoC Alpha 11 i MLA 2.0) a dopiero później X4800H. Taka kolejność jest bardziej rozsądna. O ile z TV będę miał jakąś tam korzyść w postaci HDR/Dolby Vision/Netflix i inne serwisy streamingowe to z X4800H jakbym kupił pierwszy żadnej korzyści. Mój Samsung UE50HU6900 nawet ARC nie umie. Jedynie optyk. Zidoo na razie też nie chcę kupować póki nie będzie X4800H, bo znowu zrobi się problem. Zidoo wpinam do Onkyo i będę miał TrueHD i DTS-HD, ale Onkyo do TV pośle obraz max 1080p a TV jest 4K. Można kupić deembeder HDV-MB08, ale to niepotrzebny wydatek(~ 300 zł), bo ten gadżet pewnego dnia przestanie być potrzebny. edit: TV umie ARC zwykły, to Onkyo nie umie ARC, bo to jeszcze czasy, gdy ARC jeszcze nie istniało. Edytowano 23 stycznia przez emigrant Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia Rozumiem... czekam na dalszy rozwój tej sagi jak wyjdą modele X-x900 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia Uwielbiam takie rozkminki 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 23 stycznia Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 7 minut temu, PanKlor napisał: Rozumiem... czekam na dalszy rozwój tej sagi jak wyjdą modele X-x900 Raczej nie doczekam X4900H, bo już dawno pod TV będzie X4800H. Jeżeli myślisz, że ze mnie jakiś bajkopisarz forumowy to się mylisz. Przyszedł czas na wymianę starego hw i tak się stanie, bo taka kolej rzeczy, a że sobie ubzdurałem, że ma być taki sprzęt a nie inny i dość drogi to trudno. Mnie nigdzie się nie spieszy. Póki co wszystko działa jak napisałem powyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia 5 minut temu, emigrant napisał: Przyszedł czas na wymianę starego hw i tak się stanie, bo taka kolej rzeczy, a że sobie ubzdurałem, że ma być taki sprzęt a nie inny i dość drogi to trudno. E tam od razu bajkopisarz po prostu lubisz analizować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 23 stycznia Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 12 minut temu, PanKlor napisał: E tam od razu bajkopisarz po prostu lubisz analizować Dlatego nie będzie X2800H, czy X2800H+ aka X3800H, które uważam za elektrozłom jak i Onkyo 7100/RZ50. EOT Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_Gd Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia Serio, uważasz że do KD RZ50to złom ? Ciekawi mnie dlaczego ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia Przed chwilą, Arek_Gd napisał: Serio, uważasz że do KD RZ50to złom ? Ciekawi mnie dlaczego ? Bo tak przeczytał u Amira na forum. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia 16 godzin temu, Arek_Gd napisał: Ale jak usłyszałem, że w takim x6700 nie można pogodzić hdmi out z TV4K gdy drugie hdmi out ma wpięty projektor 1080p to zapał mi opadł... A no było. 16 godzin temu, Butler napisał: Fakt, w 4700 to samo. W nowych to poprawili? Dobre pytanie 13 godzin temu, PanKlor napisał: Bo tak przeczytał u Amira na forum. Hahahaahah, Prawda! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia (edytowany) 17 godzin temu, emigrant napisał: Dlatego nie będzie X2800H, czy X2800H+ aka X3800H, które uważam za elektrozłom jak i Onkyo 7100/RZ50. EOT Bez przesady że elektrozłom, 3800 to już 9 kanałów w spoko cenie, chociaż ekscytujące jest to, że 4800 jest Made in Japan i ma cięższe klocki, widziałem zdjęcia ich bebechów i faktycznie bardziej mięsne (był opis co się różni ale nie mam pojęcia o tym, powątpiewam czy wysłuchałbym różnicę), metalowa obudowa w całości. I trzeba solidnie dopłacić mimo że kanałów tyle co 3800. Ale to trochę jak zakup Grand Seiko zamiast Seiko, owszem bardziej zaawansowane trybiki, ho ho ho jak cudownie, ale no Edytowano 24 stycznia przez Gumowe Ucho Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia Dnia 17.01.2024 o 08:47, Piotr Sonido napisał: No i niewiele sie tu zmieniło. Nadal te amplitunery stoją podobnie. Oficjalnie nie mówiać o tym że na amazonie trafia sie X 2800 za 2500? coś koło tego a X1800 za 3K dalej. Wydaje mi się że Denon tak działa bo zobaczył słabość konkurentów. Onkyo / Pioneer / Integra walczą miedzy soba zamiast się uzupełniać. Z Yamaha dostepnosci słabe, ale jak jest to mało kanałow w porównaniu do ceny. Ubolewam bo ich brzmienie mi pasuje. 15 K za ten amp? RZ 70 też tyle kosztuje A8A też. JA wybieram AVR 11 bo uzywam i tak 5.1.2 w tej cenie. Ale co kto woli. Z Yamahą dostępność będzie dużo lepsza już na początku lutego. Od "sasa do lasa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 stycznia Udostępnij Napisano 25 stycznia Tylko że za to made in Japan słono się płaci w Denonie. Trzeba to brac pod uwagę. Ale model X3800 jest na prawde spoko. Jak jest w lepszej cenie to super opcja. 13 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Z Yamahą dostępność będzie dużo lepsza już na początku lutego. Od "sasa do lasa No to są dobre wiadomości. Jak będzie u nas z cenami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 25 stycznia Udostępnij Napisano 25 stycznia 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Tylko że za to made in Japan słono się płaci w Denonie. Trzeba to brac pod uwagę. Ale model X3800 jest na prawde spoko. Jak jest w lepszej cenie to super opcja. No to są dobre wiadomości. Jak będzie u nas z cenami? Prawdopodobnie utrzymają się na tym samym lub podobnym poziomie co dotychczas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 stycznia Udostępnij Napisano 26 stycznia Pytam bo jednak na Zachodzie nowu jest tańsza o 300 zł. Nie mowie o promocji gdzie bywa tańsza o ponad 600 zł. Mówię tu o modelu V6A, pewnie najbardziej popularnym w sprzedazy. Dobrze by bylo gdyby ta roznica byla po prostu nizsza. Nie mowie identyczna, placimy za wszystko wiecej to ok, ale pi prostu nizsza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts