Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jestem po rozmowie z dystrybutorem Pioneer w sprawie wady którą opisałem wcześniej, amplituner wymieniony na nowy wada ta sama. Dystrybutor poddał się i zwraca koszty, coś jest na rzeczy skoro nie podjął się wyzwania z naprawą, tylko podejrzewam ale najprawdopodobniej Pioneer nie dopracował detali w lx - 505 a drażniąca wada jest obecnie nie do usunięcia. Kolejny rodzynek to MCACC - manual, w amplitunerze jest ograniczona regulacja  ponieważ korektor po przekroczeniu poszczególnych parametrów pokazuje na czerwono komunikat "over" i informuje że parametry są za wysokie i trzeba je obniżyć, natomiast w aplikacji w telefonie już tego komunikatu nie pokazuje i można podnosić parametry pod "sufit"

Podaję temat jako przykład tylko na własnych spostrzeżeniach i wyłapanych szczegółach w nowych egzemplarzach w ilości szt. 2 a pozostali użytkownicy lx - 505 tych problemów nie mają. Może miałem takiego niefarta i trafiły mi się akurat 2 wadliwe szt.

Napisano

Zamieszczasz kolejny post.

Po co?

Linkuje wiec temat żeby było wiadomo o czym piszesz

Ale to ciekawe bo nikt do tej pory tego nie zgłaszał.

Próbowałeś to robić bez kalibracji?

Była by to ekstremalnie wielka wada tego urządzenia. Aż i się nie chce wierzyć.

Masz jakiegoś maila albo cos od serwisu/dystrybutora?

Napisano

Nie mam potwierdzenia na mailu, przeprowadziłem tylko krótką rozmowę telefoniczną gdzie bez żadnych zbędnych dyskusji otrzymałem szybką odpowiedź że zostaną zwrócone pieniądze, wydrukowałem etykietę przesyłki kurierskiej otrzymaną od dystrybutora i dziś sprzęt będzie zabrany.

W pierwszym egzemplarzu serwis był 2 razy i wracał z tą samą wadą, nie widzą sensu żeby drugi przechodził to samo.

Napisano

ASR coś pisał o jego ograniczeniu mocy ale znowu tu nikt tego nigdy nie słyszał.

Dziwne bo to nie jest model z wczoraj, że to się nie pojawiło wcześniej tu. :/

Reakcja dystrybutora faktycznie świadczy jakby był tym tematem nie zdziwiony.

Piszmy W jednym temacie bo się bałagan robi.

• 4 weeks later...
Napisano
Przed chwilą, Piotr Sonido napisał:

JEŚLI tak było to Pioneer powinien przywołac i wymienic ta uszkodzona partie.

Niekoniecznie. Często do naprawienia problemów wystarczy aktualizacja softu, a jeśli w ustawieniach jest automatyczna to klient może nawet nie zauważyć że jakaś rewizja była niedopracowana.

Napisano
23 godziny temu, Butler napisał:

Niekoniecznie. Często do naprawienia problemów wystarczy aktualizacja softu, a jeśli w ustawieniach jest automatyczna to klient może nawet nie zauważyć że jakaś rewizja była niedopracowana.

W tym wątku o 505 uzytkownik robibil aktualizacje. wymienil tez na inna sztuke i bylo to samo.

Tak tylko przypominam.

W przypadku amplitunerów byly one przywolywane do zmiany HDMI. W Denon/Marantz dodawali zewnetrzny moduł. Yamaha za granicą wzywała swoje modele  na podmiane. U nas no to .....

Napisano

@Piotr Sonido wczytałem się w ten test Amira. On tam odwalił stres test na poziomach na których chyba nikt nie będzie tego sprzętu używał.

"napędzając amplituner powyżej jego specyfikacji znamionowych (większy pobór mocy niż znamionowa i głośność przekraczająca poziom odniesienia, aby osiągnąć wyższe napięcie wyjściowe)"

Napisano
21 godzin temu, eMBe napisał:

@Piotr Sonido wczytałem się w ten test Amira. On tam odwalił stres test na poziomach na których chyba nikt nie będzie tego sprzętu używał.

"napędzając amplituner powyżej jego specyfikacji znamionowych (większy pobór mocy niż znamionowa i głośność przekraczająca poziom odniesienia, aby osiągnąć wyższe napięcie wyjściowe)"

Oby o to chodziło. Ja nie lubie testów Amira, ale kiedy szukałem informacji o tym problemie w sieci właśnie na to trafiłem. Mam nadzieje że to było coś innego.

Ale cały czas mnie gryzie co to było u kolegi z forum że miał to samo w dwóch egzemplarzach. Dystrybutor szybko wymieniał i zwracał jakby znał problem. A na innym amplitunerze pożniej to nie występowało.

Szkoda że nie dostałem tej konkretnej sztuki :D

No ale trudno.

Sentyment do Pioneera mam. Do Onkyo wiekszy :)