zmarek Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu (edytowany) 34 minuty temu, Sundin997 napisał: Cześć. Tyle czasu męczysz się z tymi MA,ja rozumiem że wymiana dużych głośników to trochę roboty, trudniej je sprzedać bo wysyłka rzadziej wchodzi w grę,już fajnie się wkomponowały do pomieszczenia jako mebel itp. Trudno jak chcesz lepszy dzwięk,to do roboty. Cholera wróżbita jeden, dokładnie tak jest jak mowisz, tak mi wpasowały idealnie wizualnie aż nie chce się ich ruszać hehe i fakt roboty przy tym sporo. A może orientujesz się jak jest z wysyłką na olx? Mam do nich oryginale paczki, ale to są jakby dwa oddzielne przedmioty, jak się na takie coś ustawia przesyłkę? Odnośnie kolumn to niedawno słuchałem diamondy 28, w podobnym metrażu i bardo mi się podobało 😁 7 minut temu, zmarek napisał: Cholera wróżbita jeden, dokładnie tak jest jak mowisz, tak mi wpasowały idealnie wizualnie aż nie chce się ich ruszać hehe i fakt roboty przy tym sporo. A może orientujesz się jak jest z wysyłką na olx? Mam do nich oryginale paczki, ale to są jakby dwa oddzielne przedmioty, jak się na takie coś ustawia przesyłkę? Odnośnie kolumn to niedawno słuchałem diamondy 28, w podobnym metrażu i bardo mi się podobało 😁 Jak to się stało? nie wiem. Edytowano 20 godzin temu przez zmarek Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu @zmarek skoro się już nausznie przekonaleś jak wiele zmienia miejsce odsłuchu to też weź do serca rady kolegów by pomyśleć o innych kolumnach,a może małej adaptacji akustycznej . Od siebie dodam , że pomocna jest w testach użycie listy Twoich ulubionych utworów, które szczególnie pobudzają bas w pomieszczeniu odsłuchowym. Łatwiej wtedy wychwycić interesujące Cię różnice przy manipulowaniu ustawieniem kolumn, próbach nowego modelu ,itp. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Palmos Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 12 godzin temu, Nowy75 napisał: małej adaptacji akustycznej . To raczej nie pomoże na dudnienie basu - a na pewno nie - mała. Dnia 13.05.2025 o 21:44, zmarek napisał: Mam WiiM Ultra Więc użyj korekcji cyfrowej. Ona bardzo dobrze pomoże na podbicie basu. Masz w wiim korekcję akustyki dzięki której "złapiesz" które pasmo jest najbardziej podbite. Wygenerujesz filtry, a w peq "wytniesz" tylko te czestotliwosci które wkurzają. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Palmos napisał: To raczej nie pomoże na dudnienie basu - a na pewno nie - mała. Zgoda😁. Za dużo poezji w moim zdaniu. Obeznani w temacie twierdzą zgodnie, że pewna ,wcale nie mała masa ustrojów musi być,by uzyskać odczuwalną poprawę Odpisz, cytując
Palmos Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Z mojego doświadczenia to mogę powiedzieć że na podbicia (dudnienia) na basie najlepiej zadziałało: zmiana miejsca odsłuchowego i korekcja cyfrowa. 2 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Palmos napisał: Z mojego doświadczenia to mogę powiedzieć że na podbicia (dudnienia) na basie najlepiej zadziałało: zmiana miejsca odsłuchowego i korekcja cyfrowa. Weź się spakój i zmień dom lub mieszkanie Odpisz, cytując
Recommended Posts