zmarek Napisano Piątek o 03:23 Autor Napisano Piątek o 03:23 (edytowany) 34 minuty temu, Sundin997 napisał: Cześć. Tyle czasu męczysz się z tymi MA,ja rozumiem że wymiana dużych głośników to trochę roboty, trudniej je sprzedać bo wysyłka rzadziej wchodzi w grę,już fajnie się wkomponowały do pomieszczenia jako mebel itp. Trudno jak chcesz lepszy dzwięk,to do roboty. Cholera wróżbita jeden, dokładnie tak jest jak mowisz, tak mi wpasowały idealnie wizualnie aż nie chce się ich ruszać hehe i fakt roboty przy tym sporo. A może orientujesz się jak jest z wysyłką na olx? Mam do nich oryginale paczki, ale to są jakby dwa oddzielne przedmioty, jak się na takie coś ustawia przesyłkę? Odnośnie kolumn to niedawno słuchałem diamondy 28, w podobnym metrażu i bardo mi się podobało 😁 7 minut temu, zmarek napisał: Cholera wróżbita jeden, dokładnie tak jest jak mowisz, tak mi wpasowały idealnie wizualnie aż nie chce się ich ruszać hehe i fakt roboty przy tym sporo. A może orientujesz się jak jest z wysyłką na olx? Mam do nich oryginale paczki, ale to są jakby dwa oddzielne przedmioty, jak się na takie coś ustawia przesyłkę? Odnośnie kolumn to niedawno słuchałem diamondy 28, w podobnym metrażu i bardo mi się podobało 😁 Jak to się stało? nie wiem. Edytowano Piątek o 03:30 przez zmarek Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Piątek o 03:35 Napisano Piątek o 03:35 @zmarek skoro się już nausznie przekonaleś jak wiele zmienia miejsce odsłuchu to też weź do serca rady kolegów by pomyśleć o innych kolumnach,a może małej adaptacji akustycznej . Od siebie dodam , że pomocna jest w testach użycie listy Twoich ulubionych utworów, które szczególnie pobudzają bas w pomieszczeniu odsłuchowym. Łatwiej wtedy wychwycić interesujące Cię różnice przy manipulowaniu ustawieniem kolumn, próbach nowego modelu ,itp. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Palmos Napisano Piątek o 16:19 Napisano Piątek o 16:19 12 godzin temu, Nowy75 napisał: małej adaptacji akustycznej . To raczej nie pomoże na dudnienie basu - a na pewno nie - mała. Dnia 13.05.2025 o 21:44, zmarek napisał: Mam WiiM Ultra Więc użyj korekcji cyfrowej. Ona bardzo dobrze pomoże na podbicie basu. Masz w wiim korekcję akustyki dzięki której "złapiesz" które pasmo jest najbardziej podbite. Wygenerujesz filtry, a w peq "wytniesz" tylko te czestotliwosci które wkurzają. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Piątek o 17:41 Napisano Piątek o 17:41 1 godzinę temu, Palmos napisał: To raczej nie pomoże na dudnienie basu - a na pewno nie - mała. Zgoda😁. Za dużo poezji w moim zdaniu. Obeznani w temacie twierdzą zgodnie, że pewna ,wcale nie mała masa ustrojów musi być,by uzyskać odczuwalną poprawę Odpisz, cytując
Palmos Napisano Piątek o 18:06 Napisano Piątek o 18:06 Z mojego doświadczenia to mogę powiedzieć że na podbicia (dudnienia) na basie najlepiej zadziałało: zmiana miejsca odsłuchowego i korekcja cyfrowa. 2 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano Piątek o 20:47 Napisano Piątek o 20:47 2 godziny temu, Palmos napisał: Z mojego doświadczenia to mogę powiedzieć że na podbicia (dudnienia) na basie najlepiej zadziałało: zmiana miejsca odsłuchowego i korekcja cyfrowa. Weź się spakój i zmień dom lub mieszkanie Odpisz, cytując
Palmos Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 8 godzin temu, Sundin997 napisał: zmień dom lub mieszkanie Albo miasto, żeby zmienić atmosferę i wpływ działania fal sejsmicznych 😁 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 19 godzin temu, Palmos napisał: Z mojego doświadczenia to mogę powiedzieć że na podbicia (dudnienia) na basie najlepiej zadziałało: zmiana miejsca odsłuchowego i korekcja cyfrowa. Może warto sprawdzić jaki "prąd" mamy w tym pomieszczeniu Odpisz, cytując
zmarek Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu @Top Hi-Fi & Video Design o prąd ⚡ się nie martw, jest wysokie napięcie 😆. Lepiej doradź jakiś wzmacniacz na którego wymienić tego Nada i mógłbym go od was pożyczyć? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 4 minuty temu, zmarek napisał: @Top Hi-Fi & Video Design o prąd ⚡ się nie martw, jest wysokie napięcie 😆. Lepiej doradź jakiś wzmacniacz na którego wymienić tego Nada i mógłbym go od was pożyczyć? Dobrze pamiętam, że masz Nad 315? Odpisz, cytując
zmarek Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu (edytowany) Tak dokładnie NAD C315bee i Monitor audio bronze bx5 Edytowano 11 godzin temu przez zmarek Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Ja miałem bx5 i bx6 najpierw z Nadem 326 a później z 356 i to były super zestawy. Grało to bardzo fajnie jak na tamte czasy i moje możliwości finansowe. Odpisz, cytując
zmarek Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu Może problem jest właśnie w NAD C315bee, ma mało słabo kontrolowanego basu i bardzo wyeksponowaną średnicę, MA bx5 też grają mocno średnicą, w niektórych utworach wręcz krzycząca. Może potrzebny jest mocniejszy piec o innej charakterystyce brzmienia? Ale z drugiej strony to kolumny odpowiadają za ogólny charakter brzmienia, więc może po prostu to nie jest moje granie. Ostatnio słuchałem D28 i było to bardzo przyjemne granie Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 5 godzin temu, zmarek napisał: Może problem jest właśnie w NAD C315bee, ma mało słabo kontrolowanego basu i bardzo wyeksponowaną średnicę, MA bx5 też grają mocno średnicą, w niektórych utworach wręcz krzycząca. Może potrzebny jest mocniejszy piec o innej charakterystyce brzmienia? Ale z drugiej strony to kolumny odpowiadają za ogólny charakter brzmienia, więc może po prostu to nie jest moje granie. Ostatnio słuchałem D28 i było to bardzo przyjemne granie To raczej musisz szukać wzmaka , który nie gra ciepło, bo wtedy będzie za słodko. Już raz pisałem ci o tym wzmaku. Świetna kontrola na basie, duża rozdzielczość i detaliczność a średnica jak by ciut wycofana. Sam mam brata A9 a to praktycznie to samo tylko gratis pilot.Dodatkowo masz regulację basu i treble. Ma też dobrego daca na Burr Brownie podobnej klasy do tego co ma Eversolo A8. Możesz też podłączyć do niego laptopa jako streamer. https://www.maxaudio.eu/pl/p/QUADRAL-AURUM-A8-BLACK_poekspozycyjne/905?gad_source=1&gad_campaignid=17338910344&gbraid=0AAAAADtvjlStxsnoFmRTaHQhZHVajzPkR&gclid=CjwKCAjw56DBBhAkEiwAaFsG-ogM5NOee877FEKr4ncfhRNUk-DIAGpOtAqPIwv4oElIbZbE2BASMhoClo0QAvD_BwE Edytowano 5 godzin temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
zmarek Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Tak wiem, Dziękuję za propozycję, cały czas mam ją na uwadze, liczyłem jednak na jakieś propozycje od branży w zamian dostałem jakieś teksty o prądzie 😬 Jeśli chodzi o tego quadrala a8 to faktycznie na początku szału nie robi i trzeba dać mu parę dni aby pograł? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 29 minut temu, zmarek napisał: Tak wiem, Dziękuję za propozycję, cały czas mam ją na uwadze, liczyłem jednak na jakieś propozycje od branży w zamian dostałem jakieś teksty o prądzie 😬 Jeśli chodzi o tego quadrala a8 to faktycznie na początku szału nie robi i trzeba dać mu parę dni aby pograł? Ten jest po ekspozycyjny to pewnie był już czasem włączany, a w domu wystarczą 2-3 dni i brzmienie całkiem się otwiera. Czasem może nie podejść od razu gdy jest wyjęty z pudełka, ale warto żeby sobie chwilę pograł w tle, już po paru godzinach się otwiera i pózniej gra już super. One kosztowały po 2500 euro( w Polsce były po około 10000zł),potaniały gdy już mieli końcowkę egzemplarzy.Ja swoją A9 kupiłem w Niemczech(w Polsce ich nie bylo) za 1270euro. Parę osób z Polski ,które je kupiło jest bardzo zadowolonych. Pod koniec sierpnia sprzedały się ostatnie sztuki A9 w Niemczech, były tylko w jednym salonie. Edytowano 4 godziny temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
Recommended Posts