Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jak w temacie, aktualny zestaw to JBL Studio 698 i Onkyo TX RZ-50. Mamy wrażenie że nie do końca wyciąga potencjału tych kolumn. Czy dwa wymienione sprzęty będą pasować do tych kolumn? Jak sądzicie? W którą stronę lepiej pójść? 

Pozdrawiamy 

Piotr i Halina 

Napisano

Zgłupiałem, a przy wzmacniaczu nie będę musiał dokupić stremera DACa itp? Tak mnie zastanawia jeszcze końcówka Rotela albo NADa poza Atolem. Coś pod powiecie która końcówka z tych trzech zgra się lepiej z moim sprzętem i odpowiednio dostarczy mu mocy ?

Napisano
15 godzin temu, Halina R napisał:

Zgłupiałem, a przy wzmacniaczu nie będę musiał dokupić stremera DACa itp? Tak mnie zastanawia jeszcze końcówka Rotela albo NADa poza Atolem. Coś pod powiecie która końcówka z tych trzech zgra się lepiej z moim sprzętem i odpowiednio dostarczy mu mocy ?

Nie. Bo tym streamerem i DAciem będzie Twój RZ50.

Więc w takim urządzeniu potrzebujesz w zasadzie jedno wejscie to sparowania amplitunera z końcowką / integrą.

Napisano

Zainteresowały nas trzy końcówki

-Atoll am200 

-Rotel 1582 MK2 

- Anthem MCA 225 GEN 2

Jest ktoś w stanie powiedzieć coś więcej o nich? Atoll najsłabszy ale i najtańszy, być może mocy z Atoll wystarczy. We Wrocławiu jak zwykle nic do odsłuchania nie ma, może jedynie Rotela się uda a nie chcemy później żałować. 

Napisano

Z końcówek mocy, zaproponuję jeszcze NuPrime STA-9X, jeżeli szukasz zawłaszcza poprawy przestrzeni i dokładniejszej lokalizacji dźwięków w przestrzeni bez prowadzania ostrości. Dodatkowo ten model w stosunku do poprzednika STA-9 ma też lepszą dynamikę i kontrolę basu, ale nie kosztem jego spłycenia, średnica bardzo przyjemnie odtwarzana, nasycona. Ogólnie granie z lekkim ocieplenie, bez wchodzenia w maksymalną analityczność, kosztem muzykalności.

Natomiast jak zależy Tobie na jak największej precyzji i dokładności grania, neutralnego bez żadnych podbarwień to tutaj sprawdzić się może końcówką ST-10

Mieliśmy już paru klientów, którzy stosowali te końcówki do amplitunerów KD jako zasilenie frontów i zawsze była u nich wyraźna poprawa w jakości grania zarówno w stereo jak i w kinie.

Jeżeli zainteresują to zapraszam do kontaktu i wypożyczymy do sprawdzenia.