Obokan Napisano 21 lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2024 Praktykowaliście może stawianie kolumn podłogowych na subwooferach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 21 lutego 2024 Udostępnij Napisano 21 lutego 2024 Dnia 21.02.2024 o 09:00, Obokan napisał: Praktykowaliście może stawianie kolumn podłogowych na subwooferach? Expand What the actual fuck? Pytanie w stylu: Praktykowaliście stawianie pralki na lodówce? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obokan Napisano 21 lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2024 Dnia 21.02.2024 o 09:22, eMBe napisał: What the actual fuck? Pytanie w stylu: Praktykowaliście stawianie pralki na lodówce? Expand Pytam, bo po grupkach na fb widziałem, że niektórzy stawiają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 21 lutego 2024 Udostępnij Napisano 21 lutego 2024 Tylko zakup do tego matę pod pralkę anty wibracyjną. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 lutego 2024 Udostępnij Napisano 22 lutego 2024 Dnia 21.02.2024 o 09:00, Obokan napisał: Praktykowaliście może stawianie kolumn podłogowych na subwooferach? Expand Matko z córką! No to jeszcze gorszy pomysl niż podiweszanie podłogowych i stawianie ich na szafkach. Skąd siębiorą takie pomysły? Dnia 21.02.2024 o 15:56, Obokan napisał: Pytam, bo po grupkach na fb widziałem, że niektórzy stawiają Expand 😔 Jakie to grupy? Tam nie ma osób które mówia że to jest kompletny idiotyzm? Przyklaskiwanie brawami? Pokaż mi jakiś taki temat zareaguje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obokan Napisano 22 lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2024 Dnia 22.02.2024 o 07:32, Piotr Sonido napisał: Matko z córką! No to jeszcze gorszy pomysl niż podiweszanie podłogowych i stawianie ich na szafkach. Skąd siębiorą takie pomysły? 😔 Jakie to grupy? Tam nie ma osób które mówia że to jest kompletny idiotyzm? Przyklaskiwanie brawami? Pokaż mi jakiś taki temat zareaguje. Expand Widziałem fotki przy chwaleniu się swoimi zestawami, jak uda mi się przescrollować i znaleźć to wrzucę, ale jest duża szansa, że to były zagraniczne posty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 22 lutego 2024 Udostępnij Napisano 22 lutego 2024 Dnia 22.02.2024 o 07:58, Obokan napisał: Widziałem fotki przy chwaleniu się swoimi zestawami, jak uda mi się przescrollować i znaleźć to wrzucę, ale jest duża szansa, że to były zagraniczne posty Expand W internecie mozna tez znaleźć fotki setupów bez kabli, ustawionych w kupie, żeby pochwalić się sprzętem itp. itd. Nie znaczy, że tak należy robić. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 22 lutego 2024 Udostępnij Napisano 22 lutego 2024 Podłogówki stawiaj na podłodze, kolumny podstawkowe na podstawkach Ogólnie wszystko co mądre zostało tu już napisane Jedynie przy tym kablu zwróć uwagę żeby faktycznie był OFC ja gdzieś kiedyś kupowałem przez allegro, cena okazyjna i jak odebrałem paczkę to szybko dzwoniłem do sklepu z pytaniem co za sh*t mi sprzedali, bo to były miedziowane cca chyba czy jakoś tak się zwą więc tylko zmarnowałem czas bo musiałem odesłać A może mi to uciekło ale jaki subwoofer będzie w zestawie ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 22 lutego 2024 Udostępnij Napisano 22 lutego 2024 Dnia 21.02.2024 o 16:36, 77Mariusz77 napisał: Tylko zakup do tego matę pod pralkę anty wibracyjną. Expand A nawet dwie. Jedna pod subwoofer. Druga między subwoofer a kolumnę :>>>> 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 lutego 2024 Udostępnij Napisano 23 lutego 2024 Dnia 22.02.2024 o 07:58, Obokan napisał: Widziałem fotki przy chwaleniu się swoimi zestawami, jak uda mi się przescrollować i znaleźć to wrzucę, ale jest duża szansa, że to były zagraniczne posty Expand To nic wklejaj. To trzeba działać. Interweniować. nie do wiary że ludzie nie widza w tym nic złego i się dzielą takimi fotkami. Dnia 22.02.2024 o 08:05, PanKlor napisał: W internecie mozna tez znaleźć fotki setupów bez kabli, ustawionych w kupie, żeby pochwalić się sprzętem itp. itd. Nie znaczy, że tak należy robić. Expand I w broszurkach reklamówych Wszystkir pasywne kolumny są wireless i stoją na środku salonu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obokan Napisano 26 lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2024 Dnia 22.02.2024 o 12:24, Michał Gałązka napisał: Podłogówki stawiaj na podłodze, kolumny podstawkowe na podstawkach Ogólnie wszystko co mądre zostało tu już napisane Jedynie przy tym kablu zwróć uwagę żeby faktycznie był OFC ja gdzieś kiedyś kupowałem przez allegro, cena okazyjna i jak odebrałem paczkę to szybko dzwoniłem do sklepu z pytaniem co za sh*t mi sprzedali, bo to były miedziowane cca chyba czy jakoś tak się zwą więc tylko zmarnowałem czas bo musiałem odesłać A może mi to uciekło ale jaki subwoofer będzie w zestawie ? Expand Pierwsze co właśnie patrzyłem na co zwracać uwagę, by nie było CCA, ale temat skomplikowany bo mało osób pisało o korzystaniu ze zwykłych kabli głośnikowych, a raczej by brać te drogie bo słychać różnice Co do suba to tylko ten mi pasi jeśli chodzi o głębokość Klipsch R-100SW czarny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 26 lutego 2024 Udostępnij Napisano 26 lutego 2024 Co do tego suba, to przyznam szczerze, że nie jest to najlepszy wybór, poszukałbym używej R112sw albo spl 120, to zdecydowanie lepsze suby, które mozna poszukać w używce. Pamiętaj, że może okazać się, że sub nie będzie stał tam gdzie sobie zakładasz bo może się okazać, że akustyka pomieszczenia jest taka, że sub wyląduje gdzie indziej ( by dźwięk był najlepszy w Twoim miejscu odsłuchowym) Najprostsza opcja, stawiasz sub na kanapie tam gdzie będziesz oglądać/słuchać i chodzisz po pomieszczeniu i szukasz miejsca gdzie brzmienie basu Ci najbardziej odpowiada:) ( żeby było śmieszniej najlepiej to robić na czworaka bo taką wysokość będzie mieć sub ) ale serio to działa i tam gdzie dźwięk będzie Ci odpowiadał to tam stawiasz suba Co do kabli to ile osób tyle teorii Ja uważam, że na wstępie lepiej cały budżet przeznaczyć na audio, a kable kupić po prostu z miedzi OFC i tyle da to lepszy efekt niż tańsze kolumny i lepsze kable 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 lutego 2024 Udostępnij Napisano 27 lutego 2024 Dnia 26.02.2024 o 07:41, Obokan napisał: Pierwsze co właśnie patrzyłem na co zwracać uwagę, by nie było CCA, ale temat skomplikowany bo mało osób pisało o korzystaniu ze zwykłych kabli głośnikowych, a raczej by brać te drogie bo słychać różnice Co do suba to tylko ten mi pasi jeśli chodzi o głębokość Klipsch R-100SW czarny Expand Nie chodzi o cenę ale o materiał. Kupując kable firmowe te droższe jesteś pewny materiału. Te z allegro nie widomo Dnia 26.02.2024 o 09:10, Michał Gałązka napisał: Co do tego suba, to przyznam szczerze, że nie jest to najlepszy wybór, poszukałbym używej R112sw albo spl 120, to zdecydowanie lepsze suby, które mozna poszukać w używce. Expand Zdecydowanie tak. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 28 lutego 2024 Udostępnij Napisano 28 lutego 2024 (edytowany) Dnia 27.02.2024 o 06:33, Piotr Sonido napisał: Dnia 26.02.2024 o 07:41, Obokan napisał: Pierwsze co właśnie patrzyłem na co zwracać uwagę, by nie było CCA, ale temat skomplikowany bo mało osób pisało o korzystaniu ze zwykłych kabli głośnikowych, a raczej by brać te drogie bo słychać różnice Co do suba to tylko ten mi pasi jeśli chodzi o głębokość Klipsch R-100SW czarny Expand Nie chodzi o cenę ale o materiał. Kupując kable firmowe te droższe jesteś pewny materiału. Te z allegro nie widomo Expand Tu masz firmowy kabel. ....weź od razu 3 metry, to lepiej zagra. A jak podepniesz SUBa, to zdmuchnie sąsiadów w promieniu 1 km. Tylko nie stawiaj na nim głośnika, bo dziura gwarantowana pod kopułą https://www.kronosav.com/products/siltech-royal-signature-emperor-crown-speaker-cable#fo_c=2991&fo_k=7f56b9b27a8276e9179899758a26ba15&fo_s=gplauk?cmp_id=1767893886&adg_id=70406063258&kwd=&device=m A jak zdecydujesz się na zwykły, to OFC o przekroju 2,5, tylko zwróć jeszcze uwagę na izolację, bo z tym też bywa różnie. Edytowano 28 lutego 2024 przez AutoPirat 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 lutego 2024 Udostępnij Napisano 29 lutego 2024 Dobrze że jest 5% znizki dla pierwszego zamowienia 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts