Maciej3390HK Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego Dzień dobry ,Witam wszystkich Jestem przed zakupem kolumn podłogowych do HK3390 w przedziale cenowym max2,5tys Obecnie słucham muzyki na 15 letnich kolumnach Magnat Vektor 5 ktore schodzą nisko ale nie mają miękkiego basu i Kielski graj w górze , wspomagam się suboferem przy cichym odsłuchu. Zależy mi na miękkim soczystym Basie z czystym sopranem i wycofanym środkiem. Muzykę jaką słucham to Disco .Często słucham radia RMF max nie siedząc na wprost kolumn tylko robię coś w domu natomiast salon w którym będą stać kolumny to kwadrat 4,5 na 4,5 m z otwartą ścianą po prawej stronie . Po przeczytaniu kilkunastu postów wyprałem kilka moich typów 1-Audiosymptom I6 2 2 pylon 25 ( z recenzji podobno lepsze będą 27 ale cenowo już za drogie 3 Klipsch 620 4 Polk t50 I tu pytanie do was jakie najlepiej zagrają z HK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego Cześć, Spróbuj koniecznie z głośnikami Indiana Line Tesi 561 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-tesi-1056.html Aktualnie mamy je w dobrej cenie, 2800 zł Dynamiczne, ocieplone, ładnie wykonane, lubią dobre wzmacniacze, spróbuj koniecznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego W tej kwocie polecam poszukać używanych kolumn Polk TSX 440, które mają mocno dociążony dół pasma, z nisko schodzącym basem, góra jest też podbita, ale nie tak mocno jak np. w modelach Klipscha. Góra pasma czysta, z niezłą przestrzenią w tym pułapie cenowy. A jak chcesz mocno podbite oba skraje pasma, to tutaj dobrym rozwiązaniem może być wspomniany Klipsch model RP-260F. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej3390HK Napisano 6 lutego Autor Udostępnij Napisano 6 lutego Dziękuję za odpowiedź, miałem nadzieję że będzie łatwiej a tu dochodzą nowe głośniki Już druga osoba poleca mi Line Tesi 561 Trzeba będzie jechać na odsłuch tych kolumn👍, odnośnie Polk Tsx 440 używki sa niedostępne Jakie jest zasadnicza różnica pomiędzy klipsy 260 a 620 czy jako laik audio i słuchając disco Polo 😉😉 usłyszę różnice ? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 lutego Udostępnij Napisano 6 lutego Cześć Indiana Line Tesi 561 to ciekawa opcja, dość ciepło i spokojnie grająca. Pylon Audio Pearl 25 to granie bardziej naturalne, może bardziej uniwersalne. Są też prostsze w napędzeniu moim zdaniem. Kilka fajnych opcji znajdziesz w naszym filmie, zachęcam do obejrzenia go, a także do umówienia się na odsłuch w naszym salonie Sprawdzisz kilka opcji i zdecydujesz, która najbardziej Ci się podoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 lutego Udostępnij Napisano 6 lutego Koledzy też zaproponowali głośniki z Indiany, Test 561 więc coś jest na rzeczy Posłuchaj tego, bo Twój wzmacniacz jest stonowany, nie jest ostry ale przede wszystkim wydajny. Te kolumny (jak i nie tylko te) lubią wydajne wzmaki, to jest to Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Żadne z tych. To wszystko ciepłe kolumny. No poza klipchem ale modelu 620 nie warto. Poluj na RP 260 / 6000 Albo używane Synergy F2 Z nowych Magnat Signature 505 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej3390HK Napisano 10 lutego Autor Udostępnij Napisano 10 lutego Dziękuję za odpowiedzi i propozycje. Napewno będę chciał spróbować odsłuchu 😉 z Klipsch , Tesi i magnatami. pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej3390HK Napisano 14 lutego Autor Udostępnij Napisano 14 lutego Słuchałem Klipsch RP260 i przy głośniejszej muzyce grają bardzo czysto , wokal wyśmienity , bas łagodniejszy niż w magnatach wektor 5. Natomiast przy cichym odtwarzaniu muzyki grały normalnie , bez pazura. Czas na magnata Signature 505 i tesi 561 Czy mój wzmacniacz uciągnie magnety 507? Są tam dwa głośniki basowe pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego (edytowany) JBL😉 na Olx coś znajdziesz Ale jest jeszcze jedna rzecz, z testu hk3390 Konkluzja Ale wiecie co? Gdybym miał dwa tysiące na wzmacniacz, Harman trafiłby na krótką listę kandydatów do odsłuchu. Gdybym w ramach testu nie potraktował go kilkoma specyficznymi płytami, nawet bym nie zauważył braku najniższych pomruków. Cała reszta to w tej cenie bardzo wysoki poziom. Pzdr Edytowano 14 lutego przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej3390HK Napisano 14 lutego Autor Udostępnij Napisano 14 lutego Czytałem ten artykuł , wzmacniacz nie wydaje niskich pomruków, w przyszłości mam w planach wymienić go na YAMAHA MusicCast R-N600A Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego No to wybieraj pod Yamahę 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego (edytowany) Masz bardzo dobry wzmacniacz. Z dźwięku harmana ciężko się wyleczyć. Jak harman to JBL jak chcesz jaśniej to klipsch. Edytowano 14 lutego przez Nie wszystko wiedzący Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego 1 godzinę temu, Maciej3390HK napisał: Czytałem ten artykuł , wzmacniacz nie wydaje niskich pomruków, w przyszłości mam w planach wymienić go na YAMAHA MusicCast R-N600A Zmiana w przyszłości na RN600 wprowadzi pewne zmiany w charakterze. Posłuchaj tego wcześniej, bo wtedy trzeba dodać nową listę kolumn do odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego 12 godzin temu, Maciej3390HK napisał: Czas na magnata Signature 505 i tesi 561 Czy mój wzmacniacz uciągnie magnety 507? Są tam dwa głośniki basowe Tesi są zdecydowanie słabsze. Tak uciągnie. Sprawdź i daj znać. nie ma sensy zmieniać Harmana na RN600. Ona nie będzie grać lepiej. No chyba że bardziej spasuje zestaw z kolumnami, ale to indywidualne podejscie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Jeslii chodzi o funkcjonalność to będzie lepiej ale brzmienie no nie wiem . Mam w piwnicy hk255 i w stereo jak na amplituner za 2 tys grał przyzwoicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej3390HK Napisano 15 lutego Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 36 minut temu, Piotr Sonido napisał: Tesi są zdecydowanie słabsze. Tak uciągnie. Sprawdź i daj znać. nie ma sensy zmieniać Harmana na RN600. Ona nie będzie grać lepiej. No chyba że bardziej spasuje zestaw z kolumnami, ale to indywidualne podejscie. Przyszłościowa zmianę wzmacniacza dyktuje tylko i wyłącznie bezpośrednim dostępem do serwisów streamingowych. Do HK w obecnej chwil rozglądam się za odtwarzaczem sieciowy , czy dobrym wyborem będzie TAGA Harmony TWA-10B ? Odnośnie Yamaha 602 to miałem możliwość odsłuchu z Monitor Audio Bronze oraz Yamahe starszej daty z nowymi tonsilami i drugi zestaw był zdecydowanie przyjemniejszy w odsluchu , delikatny bas z czysto tykającymi sopranami pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego 23 godziny temu, Dedal napisał: Jeslii chodzi o funkcjonalność to będzie lepiej ale brzmienie no nie wiem . Mam w piwnicy hk255 i w stereo jak na amplituner za 2 tys grał przyzwoicie. To były dobrze brzmiące modele. Śweitnie jak na tamte czasy wyglądające. Chodź u nich mieliśmy najwiecej awarii. 23 godziny temu, Maciej3390HK napisał: Przyszłościowa zmianę wzmacniacza dyktuje tylko i wyłącznie bezpośrednim dostępem do serwisów streamingowych. Do HK w obecnej chwil rozglądam się za odtwarzaczem sieciowy , czy dobrym wyborem będzie TAGA Harmony TWA-10B ? Odnośnie Yamaha 602 to miałem możliwość odsłuchu z Monitor Audio Bronze oraz Yamahe starszej daty z nowymi tonsilami i drugi zestaw był zdecydowanie przyjemniejszy w odsluchu , delikatny bas z czysto tykającymi sopranami pozdrawiam No właśnie możesz dokupić takie coś. Moim zdaniem lepiej Wiim który to już zalezy od Ciebei czy mini czy Pro + Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej3390HK Napisano 18 lutego Autor Udostępnij Napisano 18 lutego Kupione magnaty 507 góra zdecydowanie lepsza , lepsze stereo ,co do basu to dziwne zjawisko ; siedząc w salonie na wprost kolumn jest go zdecydowanie mniej niż stojąc obok kolumny. Dźwięk jest bardziej tusty ,pełniejszy poprawa na plus tylko basu mało. Będę rozglądał się z nowym subeferem , bo obecny Teutel jest od kina domowego i ciężko jest mi go wysterować. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi 👍 Odnośnie strimea to jakie podłączenie daje lepszy dźwięk ;Cocial czy po analogu bo, harman nie posiada wejścia optycznego. Tak więc strimer mini odpada. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 18 lutego Udostępnij Napisano 18 lutego A można coś podobnego spróbować było, no ale niech służą Magnaty 👍 Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts