S!N! Napisano Sobota o 05:18 Udostępnij Napisano Sobota o 05:18 @pablo11O tym modelu Electrico gdzieś czytałem, że ma więcej góry, niż aurora to ja podziękuję za wysokie dla głuchych. Bas dodał mi dopiero denon i tutaj odczułem moc, magnat to po prostu słabiak dla tych kolumn co miałem, dół się ciągnął i buczał trzeba było go mocno rozkręcać tylko pamiętaj, że ja go podłączałem do drogich pak z bardzo obfitym basem, wiec pewnie te cechy się nałożyły ,przykładowo tego się nie dało słuchać, zwróć uwagę jaki jest dół : Nie ma co się oszukiwać Vincent jest po prostu lepszy ale to właśnie granie hybrydowe czyli dopali Ci lekko wokal i właśnie dół zaokrąglając krawędzie, nie jest szybki, potrafi się ciągnąc jak nie spróbujesz to się nie dowiesz tylko tak jak wspominałem wyżej nic Ci nie wyeliminuje twardej sygnatury, delikatnie ją skorygujesz, ale dalej będziesz to odczuwał, ja nienawidzę takiego grania powinno być miękko i przyjemnie tylko bez przesady, a jak w wałku jest zatwardzenie i kolumna też jest mocno twarda to wtedy pojawia się dramat bo potęguje taki efekt. Wspominałem wyżej o fazie w gniazdku o której dowiedziałem się przez przypadek od znajomego, zacząłem wpinać kabel od wzmaka odwrotnie i testować i rzeczywiście nieprawidłowo włożona wtyczka delikatnie niwelowała i dusiła bas, sprawdź, nic Cię to nie kosztuje.Ogólnie sam mam plan w tym tygodniu przetestować vicka z moimi monitorami i porównać bezpośrednio z denonem - na dniach miałem atolla in200 to go spakowałem tak szybko jak rozpakowałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Sobota o 05:28 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 05:28 3 minuty temu, S!N! napisał: @pablo11O tym modelu Electrico gdzieś czytałem, że ma więcej góry, niż aurora to ja podziękuję za wysokie dla głuchych. Bas dodał mi dopiero denon i tutaj odczułem moc, magnat to po prostu słabiak dla tych kolumn co miałem, dół się ciągnął i buczał trzeba było go mocno rozkręcać tylko pamiętaj, że ja go podłączałem do drogich pak z bardzo obfitym basem, wiec pewnie te cechy się nałożyły ,przykładowo tego się nie dało słuchać, zwróć uwagę jaki jest dół : Nie ma co się oszukiwać Vincent jest po prostu lepszy ale to właśnie granie hybrydowe czyli dopali Ci lekko wokal i właśnie dół zaokrąglając krawędzie, nie jest szybki, potrafi się ciągnąc jak nie spróbujesz to się nie dowiesz tylko tak jak wspominałem wyżej nic Ci nie wyeliminuje twardej sygnatury, delikatnie ją skorygujesz, ale dalej będziesz to odczuwał, ja nienawidzę takiego grania powinno być miękko i przyjemnie tylko bez przesady, a jak w wałku jest zatwardzenie i kolumna też jest mocno twarda to wtedy pojawia się dramat bo potęguje taki efekt. Wspominałem wyżej o fazie w gniazdku o której dowiedziałem się przez przypadek od znajomego, zacząłem wpinać kabel od wzmaka odwrotnie i testować i rzeczywiście nieprawidłowo włożona wtyczka delikatnie niwelowała i dusiła bas, sprawdź, nic Cię to nie kosztuje.Ogólnie sam mam plan w tym tygodniu przetestować vicka z moimi monitorami i porównać bezpośrednio z denonem - na dniach miałem atolla in200 to go spakowałem tak szybko jak rozpakowałem Ok sprawdzę z tą wtyczką,ciekaw jestem co z twoimi poszukiwaniami,nie wiem czy właśnie tańsze modele nie grałyby tak jak "kiedyś" bo ,żeby dziś coś sprzedać drożej to jednak musi się czymś wybijać,a może Magnat transplus 1500 z opisów ludzi i testów też mogłoby pasować 😉 7 godzin temu, Bogusław 66 napisał: Nie znam "grania" Magnat`a, hybryda to taki kompromis dwóch technik/światów, tak ogólnie .... sądzę ze Heco strojone jest bardziej pod lampę. Miałem to sprawdzić osobiście na wzmacniaczu od Ayon ale jakoś nie wyszło chociaż temat ciągle otwarty. Taka całkowita lampa to trochę średnio mi się widzi,musi to się rozgrzać żeby brzmiało i w ogóle jakoś tak niechętnie,chyba ,że u schyłku ,Geriavit i lampa ,zanim leki naszykuję to powinna się rogrzać😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano Sobota o 08:04 Udostępnij Napisano Sobota o 08:04 2 godziny temu, S!N! napisał: na dniach miałem atolla in200 to go spakowałem tak szybko jak rozpakowałem Moge dopytac co Ci w nim nie pasowalo? Ponoc super gra In200, ponoc pieknie kontroluje basy. To byla nowka niewygrzana, czy wzmak juz chodzil wczesniej swoje 40+ godzin? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano Sobota o 08:19 Udostępnij Napisano Sobota o 08:19 @Lumberjax Model testowy, wygrzany - w moich warunkach z moim kolumnami dźwięk się przybliżył był bardziej agresywny w porównaniu do 2500ne, jakoś chaotycznie to grało ,wysokie mnie zaczęły męczyć i mocniej sypać, wokal stał się bardziej bezpośredni, tak jakby pierwszy plan na twarz, bas jakiś twardy i do tego ostry na krawędziach wyższego podzakresu, wnerwiało mnie to i dolny często napastliwy, brakowało mi miękkości i spokoju, nie ma podjazdu do denka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano Sobota o 08:23 Udostępnij Napisano Sobota o 08:23 3 minuty temu, S!N! napisał: @Lumberjax Model testowy, wygrzany - w moich warunkach z moim kolumnami dźwięk się przybliżył był bardziej agresywny w porównaniu do 2500ne, jakoś chaotycznie to grało ,wysokie mnie zaczęły męczyć i mocniej sypać, wokal stał się bardziej bezpośredni, tak jakby pierwszy plan na twarz, bas jakiś twardy i do tego ostry na krawędziach wyższego podzakresu, wnerwiało mnie to i dolny często napastliwy, brakowało mi miękkości i spokoju, nie ma podjazdu do denka. Dziekie za opis, ciekawilo mnie to bo rozwazalem chwilowo In200 lub in300. Miekkosc i spokoj, moze Roksan Caspian sie sprawdzi ? Moim zdaniem kontrola basu jest naprawde genialna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano Sobota o 08:32 Udostępnij Napisano Sobota o 08:32 (edytowany) 9 minut temu, Lumberjax napisał: In200 lub in300. Jak nie posłuchasz to się nie przekonasz, no mi wystarczyło 10 minut, żeby wiedzieć, iż odsyłać, ale jak brać to na pewno wyższy model, przetestujesz in200 i jak Ci się spodoba to się będziesz zastanawiał na 300. W sensie w caspianie miękkość ? Jego wygląda to woła o pomstę do niebo, ja zostaje na denku ewentualnie jeszcze chce Vicka wypozyczyć bo akurat nie łączyłem go z moimi kolumnami, te wzmaki poniżej to się nie opłaca nawet sprawdzać i szkoda czasu, przerobiłem większość. Edytowano Sobota o 08:32 przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Sobota o 09:21 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 09:21 45 minut temu, S!N! napisał: Jak nie posłuchasz to się nie przekonasz, no mi wystarczyło 10 minut, żeby wiedzieć, iż odsyłać, ale jak brać to na pewno wyższy model, przetestujesz in200 i jak Ci się spodoba to się będziesz zastanawiał na 300. W sensie w caspianie miękkość ? Jego wygląda to woła o pomstę do niebo, ja zostaje na denku ewentualnie jeszcze chce Vicka wypozyczyć bo akurat nie łączyłem go z moimi kolumnami, te wzmaki poniżej to się nie opłaca nawet sprawdzać i szkoda czasu, przerobiłem większość. Denon to ogólnie jest chyba taki neutralny, troszkę w cieplejszą stronę,ale jestem bardzo ciekawy jak sprawdzisz Vicka w porównaniu do Denona bo ja muszę trochę poczekać (kasa) ale ciekawi mnie czy Vincent będzie grał bardziej miękkim basem od Denona? 6 minut temu, pablo11 napisał: Denon to ogólnie jest chyba taki neutralny, troszkę w cieplejszą stronę,ale jestem bardzo ciekawy jak sprawdzisz Vicka w porównaniu do Denona bo ja muszę trochę poczekać (kasa) ale ciekawi mnie czy Vincent będzie grał bardziej miękkim basem od Denona? A dajmy na to,że Vincent by mi podpasował ,to czy można suba dołożyć do niego,tylko jak go połączyć z głośnikami,żeby nie było słychać tego połączenia,czymś zewnętrznym,żeby grał z Kickiem? Żeby to było zrobione dobrze jak z Lyngdorfem, który ma te wszystkie filtry,ale z Vincentem ,żeby grało dobrze ? Czy ktoś robi takie usługi ,bo ja jestem nietechniczny do takich spraw ? Ja w ogóle dziwię się Tobie Sin,że ty nie chcesz suba,albo dwóch,jak będziesz w Łodzi to zapraszam Cię,z Lyngdorfem jest to tak super zszyte,że bas to inny wymiar,jest tak zróżnicowany i sprężysty,że ja wyleczyłem się już z miękkiego takiego jak Ty szukasz,Ty wiesz ile tu jest szczegółów na dole i jak różnorodne jest niskie pasmo z subem,nie jestem pewien czy próbowałeś tego tematu,bo moim zdaniem nie szukałbyś już typowo miękkiego basu ,bo on traci mnóstwo informacji w dolnym rejestrze i jest do tego o wiele wolniejszy,on poprostu przekłamuje.Weźmy taki Yello ,słuchając na miękkim basie na starej wieży u rodziców to tam nie ma połowy przekazu niskich w tych kawałkach,uwierz mi ,jak będziesz kiedyś w Łodzi to zapraszam. Ja chciałbym mieć troszkę miększy ale to minimalnie bas i móc podpinać dwa suby do niektórych kawałków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Sobota o 09:47 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 09:47 A kiedy masz zamiar wypróbować tego Vincenta,ale 237 mkii ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano Sobota o 10:42 Udostępnij Napisano Sobota o 10:42 1 godzinę temu, pablo11 napisał: Vincent będzie grał bardziej miękkim basem od Denona? Gra bardziej miękkim, ale tak jak pisałem poduchowaty i potrafi się ciągnąc w kolumnie, może mieć więcej góry i podrasowany wokal bo w denku jest na linii kolumn co jest zajebiste , nie miałem bezpośredniego porównania dlatego chce je postawić obok siebie jeśli się uda to w środę. Miałem suba rela t9x zajebisty, normalnie podłączasz do każdego wzmaka przez speak on i gra pięknie i nie potrzeba żadnych pierdół żeby go zszyć dla mnie to idealny sub do stereo jest szybki jak automat i ma kozak barwę , ustawiony był w rogu jak zaleca rel i nawet nie było czuć, że niskie tony pojawiają właśnie stamtąd. Co do vicka i suba to już kwestia kolumn bo w jednych nie będzie się tego połączenia dało słuchać , a w innych będzie super sam Vicek ma sporu dołu. Osobiście nie potrzebuje żadnych subów , Jaspery bez nich grają nisko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Sobota o 11:10 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 11:10 20 minut temu, S!N! napisał: Gra bardziej miękkim, ale tak jak pisałem poduchowaty i potrafi się ciągnąc w kolumnie, może mieć więcej góry i podrasowany wokal bo w denku jest na linii kolumn co jest zajebiste , nie miałem bezpośredniego porównania dlatego chce je postawić obok siebie jeśli się uda to w środę. Miałem suba rela t9x zajebisty, normalnie podłączasz do każdego wzmaka przez speak on i gra pięknie i nie potrzeba żadnych pierdół żeby go zszyć dla mnie to idealny sub do stereo jest szybki jak automat i ma kozak barwę , ustawiony był w rogu jak zaleca rel i nawet nie było czuć, że niskie tony pojawiają właśnie stamtąd. Co do vicka i suba to już kwestia kolumn bo w jednych nie będzie się tego połączenia dało słuchać , a w innych będzie super sam Vicek ma sporu dołu. Osobiście nie potrzebuje żadnych subów , Jaspery bez nich grają nisko. Co to jest "speak on"? Tam w Realu ustawiałeś jakieś odcięcie,na ile Hz jeśli tak ? A i tak w ogóle słucham teraz na Denonie pma-900 hne co prawda nisko model,ale bas w porównaniu do Lyngdorfa jest o 50% bardziej miękki to znaczy biorąc pod uwagę moje 100% ( w moim mniemaniu),jeśli zmięknie o drugie tyle z Vickiem to jestem w domu.Suba odciąłem teraz na 48 Hz z Denkiem,a kiedyś słuchałem go na 60Hz i nie było dobrze,coś się pokrywało,tak chwaliłem Lyngdorfa,a z Denkiem jest jakoś przyjemniej. Jestem mega ciekawy twojego środowego porównania,a teraz jakiego masz Denka,przypomnij ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano Sobota o 11:18 Udostępnij Napisano Sobota o 11:18 3 minuty temu, pablo11 napisał: Co to jest "speak on"? Do rela masz dołączony interkonekt, ładujesz do suba i do wejść głośnikowych w wzmaku i wsio. U mnie odcięcie było chyba na pierwszej kropce albo 2 już nie pamiętam, denki grają przyjemnie i przynajmniej wykonane są jak czołgi , chociaż dla mnie te starsze wersje typu 1600ne grały lepiej niż 1700 u siebie mam 2500ne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 12:18 Udostępnij Napisano Sobota o 12:18 2 godziny temu, pablo11 napisał: że ja wyleczyłem się już z miękkiego A od ilu Hz słyszysz u siebie? Co to za subwoofer u Ciebie? Bo na ten falowy, snujący się i gdzie pokój oddycha a ja go czuję, to potrzeba bardzo dużego drivera i ogromnej skrzyni. Dopiero wyżej coś zaczynamy „widzieć”, wchodzi sprężystość, mięcho, punch, kick. I ciągle mówimy o stereo. Do kina to inne drzwi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Sobota o 13:53 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 13:53 1 godzinę temu, AudioTube napisał: A od ilu Hz słyszysz u siebie? Co to za subwoofer u Ciebie? Bo na ten falowy, snujący się i gdzie pokój oddycha a ja go czuję, to potrzeba bardzo dużego drivera i ogromnej skrzyni. Dopiero wyżej coś zaczynamy „widzieć”, wchodzi sprężystość, mięcho, punch, kick. I ciągle mówimy o stereo. Do kina to inne drzwi. Mój to svs2000pro z nim dopiero jest "normalnie" tak powinny grać same kolumny bo ja mam 42m² pomieszczenie,także u mnie "mięcho" nie snuje się po salonie ,tylko zaczyna dół grać odpowiednio,dodałbym jeszcze jednego dla równowagi,ale jeden taki też jest ok. Jedynie chciałbym jeszcze trochę zmiękczyć ten bas z głośników, myślę,że Vincent 237 mógłby tego dokonać bo gdy teraz gram na Denonie to jestem w połowie drogi porównując z Lyngdorfem i ciekaw jestem ,bo SIN będzie w środę porównywał bezpośrednio z Denonem u siebie,jeżeli Vincent będzie grał bardziej miękko od Denona to będę "w domu",bo już jest lepiej z Denonem niż z Lyngdorfem.Lyngdorf miał być po to ,że zszyć suba z kolumnami,ale teraz mam odcięcie na 48Hz w subie z Denonem i jest ok.Lyngdorf gra za "twardo"dla Heco,ale to zawsze wychodzi z czasem,myślę,że hybryda może załatwić tą sprawę,bo jeśli chodzi o granie Heco to jest to moja bajka jak najbardziej,one grają super ,tylko tak jak Bogusław zasugerował,potrzeba ciepłego pieca,Denon gra w tą stronę ciepła,ale jeszcze za "naturalnie",ponoć Vincent bardzo ociepla basik ,poczekam na spostrzeżenia Sina i jakby co to Vincenta sprawdzę,tylko za jakiś czas bo $$$.🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 14:00 Udostępnij Napisano Sobota o 14:00 Przed chwilą, pablo11 napisał: chciałbym jeszcze trochę zmiękczyć ten bas z głośników Inne kolumny zatem. Jeszcze ich na rynku trochę jest. Żaden przyzwoity konstruktor nie będzie grzebał w niepoprawnie wykonanych kolumnach. A takie się zdarzają. przerzucania wzmakami jako hobby rozumiem całkowicie. Doceniam. Także mam kilka pasji. Jako miłośnik dobrego brzmienia wybieram cel i najkrótszą do niego drogę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Sobota o 14:09 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 14:09 5 minut temu, AudioTube napisał: Inne kolumny zatem. Jeszcze ich na rynku trochę jest. Żaden przyzwoity konstruktor nie będzie grzebał w niepoprawnie wykonanych kolumnach. A takie się zdarzają. przerzucania wzmakami jako hobby rozumiem całkowicie. Doceniam. Także mam kilka pasji. Jako miłośnik dobrego brzmienia wybieram cel i najkrótszą do niego drogę. Myślisz,że hybryda nie zagra bardziej miękko? Bo np.Lyngdorf dodał takiego konturu do moich Heco jakby kowadło z trzeciego piętra wypadło był tak twardy bas.Na Denonie jest twardawy ale zdecydowanie mniej niż w Lyngdorfie,nawet dziś słuchałem jednego kawałka i przełączałem,no i różnica jest duża na korzyść denka, dlatego wierzę,że Vicek może pomóc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 14:14 Udostępnij Napisano Sobota o 14:14 1 minutę temu, pablo11 napisał: Myślisz,że hybryda nie zagra bardziej miękko? Wszystko co wiem przeczytałem. A przede wszystkim dowiedziałem się od konstruktorów kolumn/wzmaków/dac/subów itp Ja swoim uszom ufam, gdy zakładam okulary. Żeby nie spadły. A ta hybryda, to wie, że na średnicy i wysokich się Tobie na obecnych kolumnach wszystko podoba? 6 minut temu, pablo11 napisał: wierzę,że Vicek może pomóc Tak właśnie działa audiofilizm. Lepiej bym tego nie ujął. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Sobota o 14:18 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 14:18 Tak w ogóle może wyrażę to w liczbach-w 80% muzyki jakiej JA słucham,ten bas mi pasuje,a w 20% nie bardzo, dlatego nie chcę za bardzo na razie sprzedawać tych kolumn,bo może do 100% nigdy nie dojdę,nie wiem jaki podział w % jest u innych,być może szukam dziury w całym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 14:19 Udostępnij Napisano Sobota o 14:19 @pablo11 chciałbym Cię spotkać, pogadać itp Równy Gość jesteś. Dobrze się zastanów czy lubisz słuchać muzyki. Weź odpowiedzialność i raduj się świadomie. Albo znajdź inną prawdziwą pasję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Sobota o 14:20 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 14:20 4 minuty temu, AudioTube napisał: Wszystko co wiem przeczytałem. A przede wszystkim dowiedziałem się od konstruktorów kolumn/wzmaków/dac/subów itp Ja swoim uszom ufam, gdy zakładam okulary. Żeby nie spadły. A ta hybryda, to wie, że na średnicy i wysokich się Tobie na obecnych kolumnach wszystko podoba? Tak właśnie działa audiofilizm. Lepiej bym tego nie ujął. Tak w ogóle może wyrażę to w liczbach-w 80% muzyki jakiej JA słucham,ten bas mi pasuje,a w 20% nie bardzo, dlatego nie chcę za bardzo na razie sprzedawać tych kolumn,bo może do 100% nigdy nie dojdę,nie wiem jaki podział w % jest u innych,być może szukam dziury w całym 1 minutę temu, AudioTube napisał: @pablo11 chciałbym Cię spotkać, pogadać itp Równy Gość jesteś. Dobrze się zastanów czy lubisz słuchać muzyki. Weź odpowiedzialność i raduj się świadomie. Albo znajdź inną prawdziwą pasję. Dzięki i wzajemnie 🙂 muzyka i w ogóle sztuka-fotografia,poezja jest dla mnie powietrzem i pokarmem dla mojej duszy, nie potrafiłbym bez tego żyć tylko mam taki charakter ,że jak się czegoś uczepię to dążę do perfekcji i mnie samego to nieraz męczy,ale jak już mi przejdzie to jest ok. i to tak nagle przechodzi nie wiadomo kiedy🙂 Wiem,że mogę brzmieć jak rozregulowany małolat🙂,ale żona się ze mną nie nudzi bo ciągle ją zaskakuję. Jak będziesz w Polsce bliżej Łodzi to zapraszam,też uważam ,że spoko z Ciebie gość z dobrym nastawieniem i miłym usposobieniem pacyfistycznym, także jesteśmy po tej samej stronie -jasnej👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 14:32 Udostępnij Napisano Sobota o 14:32 8 minut temu, pablo11 napisał: 80% muzyki jakiej JA słucham,ten bas mi pasuje To bardzo dużo. Reszta to źle dla Ciebie zmiksowane realizacje. Zdarza się. Ale to nie Twoje zadanie/odpowiedzialność. Niech inni się tym martwią. Na moich stream usługach prawie 100 milionów numerów. U Ciebie podobnie. Masz okazję by 80 milionów wysłuchać? Namawiam, byś o ile masz gotowość, cierpliwość i zaskórniaki, które możesz „zmarnować”, „zainwestuj” to w poprawę warunków odsłuchu. Ciutkę obniż pogłos. Może fotel przybliż/oddal. Powodzenia. Będzie git. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Sobota o 14:56 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 14:56 3 minuty temu, AudioTube napisał: To bardzo dużo. Reszta to źle dla Ciebie zmiksowane realizacje. Zdarza się. Ale to nie Twoje zadanie/odpowiedzialność. Niech inni się tym martwią. Na moich stream usługach prawie 100 milionów numerów. U Ciebie podobnie. Masz okazję by 80 milionów wysłuchać? Namawiam, byś o ile masz gotowość, cierpliwość i zaskórniaki, które możesz „zmarnować”, „zainwestuj” to w poprawę warunków odsłuchu. Ciutkę obniż pogłos. Może fotel przybliż/oddal. Powodzenia. Będzie git. Dziękuję,przemyślałem to konkretnie,to jest mocne 80% bo ja przede wszystkim słucham muzyki gdzie jest dużo szczegółów np.Dead can dance (super bas),muzyka klasyczna(w porządku lekki pomruk), Depeche mode (w porządku,może być w 90%kawałków),rock gotycki( tutaj czasem za twardo),stary rock (trochę za chudo) poza dobrymi realizacjami typu Dire Straits,stare disco (różnie)no i elektroniczna Jean Michel Jarre ( w porządku),Yello ( idealnie,szybkość,twardość,różnicowanie) . Jeśli chodzi o akustykę to napewno będę cały czas poprawiał,bo wiem,że tutaj jest pies pogrzebany i to już zrozumiałem .Ustawienie głośników i fotela przy obecnych warunkach mam optymalne,dwa dni na to poświęciłem,chodziłem jak pies na czworaka,siatkę basu zastosowałem,próbowałem nawet na środku i w karo ustawiać,jedyne co zauważyłem to pod sufitem było za każdym razem więcej basu,żebym nie wiem jak ustawiał,ale to nie był dobry bas,tylko podbity. Cieszę się,że mówisz ,że 80% to dużo bo wszyscy znajomi,brat,żona mówią,że jest dobrze,a prosiłem ich nieraz,żeby się skupili,mówiłem też na czym mają się skupić,(brat nawet chciał kiedyś kołdrę i zostać w fotelu odsłuchowym😁 tak dobrze się jemu słuchalo)więc może tak być ,że nie jest źle,ale nie mając porównania z innymi (nie bywam u nikogo kto ma "dobry sprzęt",teraz są słuchawki albo soundbary😗,)nawet nie wiem co to znaczy dobrze,ale skoro 80%to dobrze no to ok. Ale Vicka i tak sprawdzę 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano Sobota o 18:04 Udostępnij Napisano Sobota o 18:04 (edytowany) 3 godziny temu, pablo11 napisał: ieszę się,że mówisz ,że 80% to dużo bo wszyscy znajomi,brat,żona mówią,że jest dobrze,a prosiłem ich nieraz,żeby się skupili,mówiłem też na czym mają się skupić,(brat nawet chciał kiedyś kołdrę i zostać w fotelu odsłuchowym Pierdol innych zdanie to ma się Tobie podobać i jak czujesz, że jest źle to tak pewnie jest i jak Ci coś przeszkadza to będzie dalej przeszkadzać i irytować to Ty będziesz tego słuchał.a nie znajomi czy użytkownicy z forum . Sprzęt za trochę $ , a nie potrafi poradzić sobie z prostymi numerami no kaman. Jakoś inne produkty na luzie grają mega dobrze wszystkie realizacje bez względu na to czy jest skopana czy nie - co to w ogóle za taktyka, żeby wybierać numery do słuchania bo akurat ten fajnie gra, co tydzień badam nowe płyty i nie mam pojęcia jak wybrzmią, ale kolumna ma mnie tym nie męczyć i grac tak jak trzeba, tak jak lubię. Podam Ci przykład, idę do pracy , włączam sprzęcior i brzmi zajebiście dosłownie wszystko, każdy gatunek bez subów , wspomagaczy dsp i innych gówien, więc jednak można, aby było dobrze. Edytowano Sobota o 18:05 przez S!N! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Sobota o 18:44 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 18:44 35 minut temu, S!N! napisał: Pierdol innych zdanie to ma się Tobie podobać i jak czujesz, że jest źle to tak pewnie jest i jak Ci coś przeszkadza to będzie dalej przeszkadzać i irytować to Ty będziesz tego słuchał.a nie znajomi czy użytkownicy z forum . Sprzęt za trochę $ , a nie potrafi poradzić sobie z prostymi numerami no kaman. Jakoś inne produkty na luzie grają mega dobrze wszystkie realizacje bez względu na to czy jest skopana czy nie - co to w ogóle za taktyka, żeby wybierać numery do słuchania bo akurat ten fajnie gra, co tydzień badam nowe płyty i nie mam pojęcia jak wybrzmią, ale kolumna ma mnie tym nie męczyć i grac tak jak trzeba, tak jak lubię. Podam Ci przykład, idę do pracy , włączam sprzęcior i brzmi zajebiście dosłownie wszystko, każdy gatunek bez subów , wspomagaczy dsp i innych gówien, więc jednak można, aby było dobrze. No więc właśnie tutaj chodzi jeszcze o coś innego bo jak idziesz do pracy,albo jak ja wsiadam do służbowego samochodu z kiepskim sprzętem to wszystko brzmi dobrze,ale przynajmniej w moim przypadku to wtedy muzyka ma tak jakby drugoplanowe znaczenie,a w domu człowiek też bardziej skupia się na niuansach napewno zamiast olać to i słuchać muzyki,bo to też od dnia zależy . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano Sobota o 20:43 Udostępnij Napisano Sobota o 20:43 Masz dobre kolumny, tylko musisz do nich dobrać odpowiedni wzmak. To pewnie potrwa bo będziesz musiał sporo tego przerzucić by to się do siebie dobrze spasowało. Trochę śmieszy mnie takie gadanie jak to muza dobrze brzmi w aucie albo na starych wieżach, bo miałem ich sporo od końca lat 70 do mniej więcej 2005 roku i to nie było w żadnym wypadku dobre brzmienie, a to były te najlepsze i najdroższe wieżyczki. Tak samo krytykowanie wszystkich kolumn, które grają po jaśniejszej stronie i są bardzo detaliczne i wzmaków z których 95% właścicieli jest bardzo zadowolonych. Ok, komuś to nie pasuje , rozumiem niech szuka czegoś innego, ale nie wszystko trzeba równać z błotem. Moim zdaniem Vicek wcale ci nie podpasuje, ale próbuj w końcu trafisz na to co ci będzie pasować. Moim zdaniem to będzie wzmak mocny , grający dość neutralnie ale mający swietną kontrolę nad basem. Jaki nie będę pisał, musisz sam do tego dojść. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Sobota o 21:22 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 21:22 35 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Masz dobre kolumny, tylko musisz do nich dobrać odpowiedni wzmak. To pewnie potrwa bo będziesz musiał sporo tego przerzucić by to się do siebie dobrze spasowało. Trochę śmieszy mnie takie gadanie jak to muza dobrze brzmi w aucie albo na starych wieżach, bo miałem ich sporo od końca lat 70 do mniej więcej 2005 roku i to nie było w żadnym wypadku dobre brzmienie, a to były te najlepsze i najdroższe wieżyczki. Tak samo krytykowanie wszystkich kolumn, które grają po jaśniejszej stronie i są bardzo detaliczne i wzmaków z których 95% właścicieli jest bardzo zadowolonych. Ok, komuś to nie pasuje , rozumiem niech szuka czegoś innego, ale nie wszystko trzeba równać z błotem. Moim zdaniem Vicek wcale ci nie podpasuje, ale próbuj w końcu trafisz na to co ci będzie pasować. Moim zdaniem to będzie wzmak mocny , grający dość neutralnie ale mający swietną kontrolę nad basem. Jaki nie będę pisał, musisz sam do tego dojść. Ok. Muszę przejść swoją drogę, ale Vicek ponoć dodaje dołu,no cóż zobaczymy,coś się znajdzie,bo już widzę po Denku,że są różnice. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts