AudioTube Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Od 50 sekundy Metallica/Nothing Else Matters. Sprężyste i wypełnione ogromną energią huknięcie. Wyraźna krecha jako początek, mięsem w środkowym wypełnieniu i precyzyjnym, kontrolowanym wyhamowaniu. I to przy 75 dB Spl z 2.5 metra. Kolejny przykład to pierwszy kawałek Bym Poszedł/Taxi - Łona Konieczny Krupa. O prawie oktawę niżej aniżeli patrz Metallica. Już od 20 sekundy, jeszcze słyszalne jakby tąpnięcie. Mikrosekundowa kreska początku i 2-3 sekundowa „chmura” wypełniona energią. Ciepłe brzmienie , jakby w slow motion i zakończone pewnym, natychmiastowym hamowaniem. Przykładów setki. I to z 3 watowych monobloków napędzających duże midwoofery. Wspomaganych ogromnym driverem na subbasie napędzanym estradowym wzmakiem za 700 złotych. Clou takiego brzmienia to synergia audio komponentów i zapanowania nad zastałą „akustyką”. To działanie, którego efekt jest słyszalny, a na wykresie widzialny w swojej masie. Chlopaki, ja wiem o czym Wy rozmawiacie. Wymianą jednego elementu niczego nie zdziałacie. A gd już czytam o kabelkach, to mamusiu… Ten wątek będzie istniał i będzie aktywny do końca tego forum. Jeszcze jakiś czas będę się przyglądać😀. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu 2 minuty temu, AudioTube napisał: Od 50 sekundy Metallica/Nothing Else Matters. Sprężyste i wypełnione ogromną energią huknięcie. Wyraźna krecha jako początek, mięsem w środkowym wypełnieniu i precyzyjnym, kontrolowanym wyhamowaniu. I to przy 75 dB Spl z 2.5 metra. Kolejny przykład to pierwszy kawałek Bym Poszedł/Taxi - Łona Konieczny Krupa. O prawie oktawę niżej aniżeli patrz Metallica. Już od 20 sekundy, jeszcze słyszalne jakby tąpnięcie. Mikrosekundowa kreska początku i 2-3 sekundowa „chmura” wypełniona energią. Ciepłe brzmienie , jakby w slow motion i zakończone pewnym, natychmiastowym hamowaniem. Przykładów setki. I to z 3 watowych monobloków napędzających duże midwoofery. Wspomaganych ogromnym driverem na subbasie napędzanym estradowym wzmakiem za 700 złotych. Clou takiego brzmienia to synergia audio komponentów i zapanowania nad zastałą „akustyką”. To działanie, którego efekt jest słyszalny, a na wykresie widzialny w swojej masie. Chlopaki, ja wiem o czym Wy rozmawiacie. Wymianą jednego elementu niczego nie zdziałacie. A gd już czytam o kabelkach, to mamusiu… Ten wątek będzie istniał i będzie aktywny do końca tego forum. Jeszcze jakiś czas będę się przyglądać😀. Nie no fajnie piszesz i masz dużo racji,tylko nie wyłapałeś chyba jednej rzeczy ( bez urazy sympatyczny kolego🙂),piszemy tutaj z kolegą SIN,że nie tak to powinno wyglądać bo: 1) Skoro wsiadam do auta i jest w miarę ok. 2) Kupuję głośnik bluetooth za 2000zł i również wszystko się zgadza. No to powiedz mi czemu wydaję 10x2000zł i nie mam zadowolenia i ciągle czegoś brakuje, przecież istnienie tego forum i odwiecznych poszukiwań jest namacalnym dowodem na to ,że jest ogromna luka w brzmieniu sprzętu domowego. No bo jak ja mam zatrudniać fachowców od "rękodzieła" i zacząć studiować inżynierię dzwiekową,żeby posłuchać muzyki to chyba coś jednak jest nie halo.Sin wydał dwie i pół dychy po wielomiesięcznych poszukiwaniach i też do końca nie jest zadowolony,to to według ciebie jest normalne? Ja się zastanawiam czy jest jeszcze analogiczna branża z takimi problemami jak tutaj.Weżmy motoryzacyjną,chcesz to możesz wyścigówkę kupić,camorra i ciężarówkę Fotografia to samo,co tylko chcesz,a tutaj chłopak nie miże kupić głośników co mają kopa jak młody ogier,bo co ,bo nie ma takich,tylko na miarę,to trochę chyba nienormalne jest w dobie takiego rozwoju technologicznego.Inni zaraz napiszą,żeby Technicsa i Aktusów poszukał,albo,żeby do stolarza poleciał i czekał dwa lata,aż mu dostroją.A on (Sin)wziął 5 pensji robotnika,kupił dwa głośniki i nie jest do końca zadowolony,to z kim tutaj jest coś nie tak? Z branżą,podażą czy Sin jest upośledzony psychicznie ( bez urazy Sin🙂),jak niektórzy mu pośrednio sugerowali ? Odpowiedź jest prosta-brakuje sprzętu z wykopem,jak ktoś nie wierzy,mieszkam w Łodzi i zapraszam. Głośnik bluetooth Marshall Tufton ma większy bas,może nie niższy,ale większy niż dwie Heco Revolution 9 z dwoma Svs 2000 pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu @AudioTube Takich tematów z basem jest masa i wieczne szukanie - nie bierzesz pod uwagę tych, którzy słuchali zestawów w zaadoptowanych salkach i to nie grało. Bas jest różny u Ciebie podoba się Tobie, musiałbym usłyszeć jak brzmi , żeby ocenić czy gra to tak jak powinno (oczywiście nie jestem ekspertem, ale doskonale wiem jak to pasmo ma wybrzmiewać w moich gatunkach i proszę nie myśleć, że ma dudnić lub mnie wgniatać w fotel) pół życia pracowałem na słuchawkach i z basem jest duży problem, słuchałem dużych subów z potężnymi kolumnami i co z tego ,że pojawiał się mocny dolny bas, któy wypełnił cąłe pomieszczenie no fajnie ,ale tylko przez chwile, całościowo nie przypominało tego jak ma brzmieć. @pablo11Rozumiem, że konstruktorzy dążą do tego, żeby instrumenty był jak najbardziej zbliżone do prawdziwych no, ale nie oszukujmy się, zawsze jest jakieś odstępstwo i szkoda, że skupiają się tylko na tym bo muzyka jest różnorodna, niech nie będą hipokrytami, ze dana kolumna nadaję się do wszystkiego bo tak nie jest, proszę sobie włączyć szum morza, zawsze brzmi dziwnie jakoś kująco. Jeśli nawet już jakiś produkt powstanie i gitara brzmi na nim super hiper analitycznie na tylko jednym numerze i włączasz inny, który również postał na żywych instrumentach i się zastanawiasz kto to tak spierdolił, że nie ma stopy perkusji i świszczy na górze, a przełączasz przykładowo na głośnik blooth i wszystko jest na miejscu. Raz włączyłem sobie track na kolumnach, zapamiętałem dźwięk i szybko wyszedłem do auta i wpakowałem płytkę do cd i masakra, przepaść duża ,a grało cichutko i mega przyjemnie. Spotykam coraz więcej ludzi, którzy mają podobne odczucia i na forach oraz blogach i dokładnie tak samo opisują audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu „Słyszę” irytację. Albo conajmniej niezadowolenie. I do tego zaskoczenie, ponieważ 6 minut temu, pablo11 napisał: Głośnik bluetooth Marshall Tufton ma większy bas,może nie niższy,ale większy niż dwie Heco Revolution 9 z dwoma Svs 2000 pro. 7 minut temu, pablo11 napisał: istnienie tego forum To dodatek do pomysłu na zarabianie. 8 minut temu, pablo11 napisał: odwiecznych poszukiwań Powodem jest niezrozumienie rzeczywiste i intelektualne. 10 minut temu, pablo11 napisał: No bo jak ja mam zatrudniać fachowców od "rękodzieła" i zacząć studiować inżynierię dzwiekową,żeby posłuchać muzyki to chyba coś jednak jest nie halo Chciałbym żebyś był zadowolony, w pełni usatysfakcjonowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu 12 minut temu, AudioTube napisał: „Słyszę” irytację. Albo conajmniej niezadowolenie. I do tego zaskoczenie, ponieważ To dodatek do pomysłu na zarabianie. Powodem jest niezrozumienie rzeczywiste i intelektualne. Chciałbym żebyś był zadowolony, w pełni usatysfakcjonowany. Przecież wiesz kolego,że cię szanuję i broń Boże nie chciałem nikogo urazić,chodzi o to,że rzeczywiście brakuje sprzętu z dużym basem jak w klubie, mówię o takim domowym sprzęcie,no bo jak czytam,że Heco aurora to ma taki bas jak stąd do księżyca ( choć ja takiego nie szukam) , to czy ci którzy to piszą,byli kiedyś na dyskotece,co tu jest grane sobie myślę,przecież one nie mają wcale dużo basu,no może stosunkowo dużo,w porównaniu do reszty,która nie ma go wcale,to tak mają dużo,albo w 5 m². 20 minut temu, S!N! napisał: @AudioTube Takich tematów z basem jest masa i wieczne szukanie - nie bierzesz pod uwagę tych, którzy słuchali zestawów w zaadoptowanych salkach i to nie grało. Bas jest różny u Ciebie podoba się Tobie, musiałbym usłyszeć jak brzmi , żeby ocenić czy gra to tak jak powinno (oczywiście nie jestem ekspertem, ale doskonale wiem jak to pasmo ma wybrzmiewać w moich gatunkach i proszę nie myśleć, że ma dudnić lub mnie wgniatać w fotel) pół życia pracowałem na słuchawkach i z basem jest duży problem, słuchałem dużych subów z potężnymi kolumnami i co z tego ,że pojawiał się mocny dolny bas, któy wypełnił cąłe pomieszczenie no fajnie ,ale tylko przez chwile, całościowo nie przypominało tego jak ma brzmieć. @pablo11Rozumiem, że konstruktorzy dążą do tego, żeby instrumenty był jak najbardziej zbliżone do prawdziwych no, ale nie oszukujmy się, zawsze jest jakieś odstępstwo i szkoda, że skupiają się tylko na tym bo muzyka jest różnorodna, niech nie będą hipokrytami, ze dana kolumna nadaję się do wszystkiego bo tak nie jest, proszę sobie włączyć szum morza, zawsze brzmi dziwnie jakoś kująco. Jeśli nawet już jakiś produkt powstanie i gitara brzmi na nim super hiper analitycznie na tylko jednym numerze i włączasz inny, który również postał na żywych instrumentach i się zastanawiasz kto to tak spierdolił, że nie ma stopy perkusji i świszczy na górze, a przełączasz przykładowo na głośnik blooth i wszystko jest na miejscu. Raz włączyłem sobie track na kolumnach, zapamiętałem dźwięk i szybko wyszedłem do auta i wpakowałem płytkę do cd i masakra, przepaść duża ,a grało cichutko i mega przyjemnie. Spotykam coraz więcej ludzi, którzy mają podobne odczucia i na forach oraz blogach i dokładnie tak samo opisują audio. No więc właśnie,dla kogo są więc produkowane głośniki bluetooth? Więc odwróćmy zapotrzebowanie,trzeba napisać ,że słuchacze głośników bluetooth proszą o wdrożenie do produkcji, sprzętu do domu,albo estradowe firmy niech zejdą piętro niżej i zrobią sprzęt do domu,skoro audiofilskie firmy nie chcą sprostać oczekiwaniom klientów.No bo audiofilskich głośników bluetooth chyba nie ma,a dlaczego ,tutaj też jest luka,może ktoś przed domem chce słuchać jazzu i spoglądać w niebo😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Dokładnie to samo pisałem o heco, nie wiem jak można twierdzić, iż one mają dużo basu no chyba, że się przeskakuję z głośników od telewizora lub wbudowanych w monitor. P,S, Najdroższy wzmak jaki słyszałem kosztował ok, 60 tys. i byłem tym brzmieniem masakrycznie zmęczony, moja partnerka to się skrzywiła po paru sekundach, rozumiem , że komuś może się podobać dana barwa, ale kurczę liczyłem, iż za tyle kasy to mnie wyrwie z butów i na tym to już powinno grać dosłownie wszystko no i nie wyrwało i nie grało, było za bardzo analitycznie i do takiego stopnia , ze człowiek nie mógł się skupić na muzyce. @pablo11Dawaj znać co przetestujesz i jak odbierzesz daną konstrukcję - u mnie w planach na następny odsłuch proac oraz elac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu 3 minuty temu, S!N! napisał: Dokładnie to samo pisałem o heco, nie wiem jak można twierdzić, iż one mają dużo basu no chyba, że się przeskakuję z głośników od telewizora lub wbudowanych w monitor. P,S, Najdroższy wzmak jaki słyszałem kosztował ok, 60 tys. i byłem tym brzmieniem masakrycznie zmęczony, moja partnerka to się skrzywiła po paru sekundach, rozumiem , że komuś może się podobać dana barwa, ale kurczę liczyłem, iż za tyle kasy to mnie wyrwie z butów i na tym to już powinno grać dosłownie wszystko no i nie wyrwało i nie grało, było za bardzo analitycznie i do takiego stopnia , ze człowiek nie mógł się skupić na muzyce. @pablo11Dawaj znać co przetestujesz i jak odbierzesz daną konstrukcję - u mnie w planach na następny odsłuch proac oraz elac. Ok. będę dawał znać tylko trochę się w czasie rozejdzie,bo jednak jest jeszcze codzienne życie,ale będę po kolei przesłuchiwał ,mam nadzieję,że coś się trafi,żeby chociaż się zbliżyć bardziej,teraz już wiem,że największym problemem jest barwa basu,żeby taką trafić,no ale przynajmniej będzie cel i zajęcie 👍 15 minut temu, S!N! napisał: Dokładnie to samo pisałem o heco, nie wiem jak można twierdzić, iż one mają dużo basu no chyba, że się przeskakuję z głośników od telewizora lub wbudowanych w monitor. P,S, Najdroższy wzmak jaki słyszałem kosztował ok, 60 tys. i byłem tym brzmieniem masakrycznie zmęczony, moja partnerka to się skrzywiła po paru sekundach, rozumiem , że komuś może się podobać dana barwa, ale kurczę liczyłem, iż za tyle kasy to mnie wyrwie z butów i na tym to już powinno grać dosłownie wszystko no i nie wyrwało i nie grało, było za bardzo analitycznie i do takiego stopnia , ze człowiek nie mógł się skupić na muzyce. @pablo11Dawaj znać co przetestujesz i jak odbierzesz daną konstrukcję - u mnie w planach na następny odsłuch proac oraz elac. Ty też daj znać jak te ELAC i PROAC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu 43 minuty temu, AudioTube napisał: „Słyszę” irytację. Albo conajmniej niezadowolenie. I do tego zaskoczenie, ponieważ To dodatek do pomysłu na zarabianie. Powodem jest niezrozumienie rzeczywiste i intelektualne. Chciałbym żebyś był zadowolony, w pełni usatysfakcjonowany. Tak ten mały głośnik wypełnia basem niesamowicie tylko w pomieszczeniu brzmi to nie do końca dobrze,bo są momenty,że mody pomieszczenia się odzywają,ale na zewnątrz brzmi bardzo dobrze,mnie chodzi o to, że brakuje sprzętu domowego pasywnego z wykopem,bo ja akurat tak dużo basu nie szukam,ale to o czym pisaliśmy z Sin-em,że mogliby mieć w ofercie coś takiego z pełniejszym basem,bo tu gdzie w recenzjach piszą,że jest go dużo,to ciekawe co by napisali o takim małym głośniczku dopiero, przecież umówmy się,że on chyba nie został stworzony dla oddziałów zamkniętych,tylko dla normalnych ludzi .A jeśli chodzi o twój zestaw no to cieszę się,że jesteś zadowolony ze zaszytego na miarę,ale czy nie powinno być tak,że idę do sklepu i jest to czego dusza zapragnie,ja nie mam czasu,żeby szyć na miarę,jak dzwoniłem do Kisiela to on mówił,że takich na miarę nie robi,bo to kupa odsłuchów i on się w to nie bawi,z kolei sympatyczny pan z JAG electronics powiedział mi,że w swojej ofercie ma głośniki których strojenie trwało 5 lat !!! nawet,no to wybacz,ale musiałbym rzucić wszystko i tylko głośnikami się zająć,aż tak mnie nie ciśnie,poszukam czegoś na rynku,żeby nie drażniło ucha i zbliżę się na tyle,żeby nie drażniło i w miarę przyjemnie słuchało się każdego gatunku,bez jakiś wielkich kompromisów i tyle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowany) @pablo11 Dla mnie to jest po części miękki bas i powinien wybrzmieć nawet tak na twardych kolumnach jak masz słuchawki to później sobie przerzuć na nie: Edytowano 13 godzin temu przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 13 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 13 godzin temu 11 minut temu, S!N! napisał: @pablo11 Dla mnie to jest po części miękki bas i powinien wybrzmieć nawet tak na twardych kolumnach jak masz słuchawki to później sobie przerzuć na nie: Na słuchawkach lepiej ,pełniej i bardziej miękko ( słuchawki Sony linkbuds za 600 zł co prawda),słuchawki w eq aplikacji dostroiłem pod siebie tak jak lubię,no i na słuchawkach lepiej,na głośnikach z subami jakieś 70% całokształtu tego co na słuchawkach.No i utwór basowy jeden i drugi z pełnym głębokim basem,wiem o co ci chodzi,i teraz jak ktoś do czegoś takiego proponuje te nowe głośniczki no to przestań jak u mnie z dwoma subami dopiero jakoś to brzmi,ale z głośników i tak za mało pełny bas,za bardzo powściągliwy,za mało pełny . Słuchałem sobie na YouTube właśnie Pylon Jade 20 i 30 ,no i powiem ci ,że to może być to,tylko na żywo trzeba je przećwiczyć ,one naprawdę brzmią zjawiskowo,bo na słuchawkach można zarys złapać,wiem po swoich Heco no i po tych co już odsłuchiwałem,jest to jakiś punkt zaczepienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 40 minut temu, pablo11 napisał: bo na słuchawkach można zarys złapać,wiem po swoich Heco no i po tych co już odsłuchiwałem,jest to jakiś punkt zaczepienia. Też tak zawsze sprawdzam i na luzie słychać, iż kolumna jest jasna i sypie lub ma wokal za mocno wypchany i krzykliwy lub jest ciemna, bas również można mniej więcej ogarnąć po której jest stronie,zawsze jak później jechałem potestować to mimo, że to YouTube wiedziałem czego się spodziewać i wszystko się potwierdzało. Jak sobie posłuchasz jadow to na pewno poproś o jaspery 18 żeby porównać obok siebie, zdziwisz się jak te karakany schodzą tylko, żeby Ci podłączyli do czegoś mocnego w podobnej kwocie x Osobiście też chciałbym posłuchać 30, mój znajomy opowiadał mi, że bardzo podobały mu się magnaty transpulsy te największe, był wręcz nimi oczarowany, ale mówił że miał do nich drugie podejście to coś już mu tam nie pasował, kiedyś znalazłem filmik, gdzie one grają obok drogich kipschow i te tańsze magnaty z tego video brzmią sto razy lepiej dla mnie, klipsche słuchałem i dokładnie takie prezentują brzmienie jak na filmie, jak gościu przełącza to jakby im ktoś jaja obcinał i jeszcze sypia góra: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu 19 minut temu, S!N! napisał: Też tak zawsze sprawdzam i na luzie słychać, iż kolumna jest jasna i sypie lub ma wokal za mocno wypchany i krzykliwy lub jest ciemna, bas również można mniej więcej ogarnąć po której jest stronie,zawsze jak później jechałem potestować to mimo, że to YouTube wiedziałem czego się spodziewać i wszystko się potwierdzało. Jak sobie posłuchasz jadow to na pewno poproś o jaspery 18 żeby porównać obok siebie, zdziwisz się jak te karakany schodzą tylko, żeby Ci podłączyli do czegoś mocnego w podobnej kwocie x Osobiście też chciałbym posłuchać 30, mój znajomy opowiadał mi, że bardzo podobały mu się magnaty transpulsy te największe, był wręcz nimi oczarowany, ale mówił że miał do nich drugie podejście to coś już mu tam nie pasował, kiedyś znalazłem filmik, gdzie one grają obok drogich kipschow i te tańsze magnaty z tego video brzmią sto razy lepiej dla mnie, klipsche słuchałem i dokładnie takie prezentują brzmienie jak na filmie, jak gościu przełącza to jakby im ktoś jaja obcinał i jeszcze sypia góra: No te transpulsy fajnie brzmią i są chwalone,kiedyś chciałem je wypożyczyć to też mi nie chcieli dać,bo się porysują,bo one są trudne do transportu itd Myślisz,że jaspery 18 mogłoby dać radę na moim metrażu z dwoma subami ,bo 25 trochę za drogie dla mnie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu @pablo11 One nagłośniły u mnie 35m2 ale to musisz posłuchać bo może być tak, że bas i barwa Ci się nie spodoba, niskie tony potrafią być bardzo obfite u mnie zdarzało się, iż aż za bardzo no i są ciemne:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu 47 minut temu, S!N! napisał: @pablo11 One nagłośniły u mnie 35m2 ale to musisz posłuchać bo może być tak, że bas i barwa Ci się nie spodoba, niskie tony potrafią być bardzo obfite u mnie zdarzało się, iż aż za bardzo no i są ciemne:) Najpierw muszę odsłuchać,ale nie bardzo wiem gdzie,bo tam gdzie ci pisałem to mówią,że pylon jade to oni dla jednego klienta nie będą wyjmować do odsłuchu,bo są nudne i na pewno mi się nie spodobają,oni chyba mają małą marżę na nich albo coś jest nie tak ,bo najzwyczajniej nie można u nich odsłuchać już nie mówiąc o wypożyczeniu pewnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts