RLC2 Napisano 26 lutego 2024 Napisano 26 lutego 2024 @Rega Roman niestety nie mam miejsca na takie sprzęty i muszę z tym jakoś żyć 😉 Swoją drogą dobra robota gratuluję 👍 Odpisz, cytując
Rega Napisano 26 lutego 2024 Napisano 26 lutego 2024 (edytowany) A myślisz, że ja mam? Na razie stoją w warsztacie. Potem będą wniesione na testy do pokoju odsłuchowego. Na kilka dni. Niestety wiąże się to z koniecznościa wcześniejszego wyniesienia wszystkich innych kolumn. Potem wrócą do warsztatu i zafoliowane będą czekały na potencjalnego nabywcę lub chętnego do posłuchania, który, wcześniej będzie musiał pomóc je wnieść. A nie jest to takie łatwe bo zestaw waży łącznie ponad 120 kg. Słuszna waga i rozmiar🤣. Jak to z vintage bywa. Edytowano 26 lutego 2024 przez Rega Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 26 lutego 2024 Napisano 26 lutego 2024 Wózek widłowy do takich ciężarów potrzebny 😉 Odpisz, cytując
Rega Napisano 26 lutego 2024 Napisano 26 lutego 2024 A żebyś wiedział. Czuję w kręgosłupie te skrzynie. Dlatego zrobiłem platformy na kółkach. Nie na moje 64 dźwiganie takich rzeczy. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 29 lutego 2024 Napisano 29 lutego 2024 (edytowany) 22 godziny temu, Marcysko napisał: Po prostu piękne.🤔 Tak jak Ayony🤔 ze stopki. Szczególnie na KT. Jednemu się podobają , a drugiemu niekoniecznie. Czasem trzeba utrzymać język . A nie wyjeżdżać z epitetami. No , ale to sprawa charakteru i wychowania. Pozdrawiam. Edytowano 29 lutego 2024 przez Rega Odpisz, cytując
desmodronik Napisano 2 marca 2024 Autor Napisano 2 marca 2024 Do listy dochadza jeszcze trzy sztuki : 11 .Kambodża Azur c 740a 12 . yamaha ax 397 13 . Kenwood ka 7010 -- ten jest na sankenach , 7020 jest na tranach toshiby. Odpisz, cytując
AutoPirat Napisano 14 kwietnia 2024 Napisano 14 kwietnia 2024 (edytowany) Dnia 25.02.2024 o 18:56, Rega napisał: 👍 Coś w tym jest. Miło oko zawiesić na takim sprzęcie. Dnia 24.02.2024 o 14:20, desmodronik napisał: Witam , mam u siebie na testach kilka wzmaków z tzw epoki nieoszczędzania przez księgowych Znalazłbyś trochę czasu i może fotki zamieścił? Wczoraj nabyłem do kolekcji końcówek mocy 2 sztuki M73. Zawsze chciałem to mieć i udało się trafić w idealnym stanie. Jakby kogoś interesowało, to również mogę coś opowiedzieć o niżej wymienionych: 1. Luxman 5m21 2. Sansui BA-2000 3. Sony TA-N80ES 4. Onkyo A-1VL 5. Pioneer M73 Urushi Edytowano 14 kwietnia 2024 przez AutoPirat 2 1 Odpisz, cytując
desmodronik Napisano 4 maja 2024 Autor Napisano 4 maja 2024 Dnia 14.04.2024 o 10:24, AutoPirat napisał: Znalazłbyś trochę czasu i może fotki zamieścił? troche mam jubel z tymi wzmakami i jakos skadrowac fotki bym musiał .. podłaczam co chwile inne piecyki by użyc dzwiekowo dzwieku . Dnia 14.04.2024 o 10:24, AutoPirat napisał: Wczoraj nabyłem do kolekcji końcówek mocy 2 sztuki M73. tzn dwie same końcówki ? czy preamp i końcówka ? U mnie doszły jeszcze dwa wzmaki NAD C 350 sony TA F 570 ES w/w na sankenach . I koncowka mocy ROTEL RB 1060 Odpisz, cytując
desmodronik Napisano 23 czerwca 2024 Autor Napisano 23 czerwca 2024 To moze juz czas na małe podsumowanie ....... Ostatnio ,mnie wzieło na winyle , dokupiłem gramofon a nawet dwa troche preampów , i postanwiłem katowac swoje wzmacniaczyki wlasnie dzwiekammi nagranymi na czarnym krążku . natychmiast wyszło ze specyfika dzwieku a własciwie roznica , pomiedzy cyfra a winylem jest zauwazalna natychmiast . miejsce pierwsze - zestaw urushi Pioneera c73 m73 , ze wskazaniem na koncowke mocy , bo przedwzmacniacz juz troche niedomagał dzwiekowo , jesli chodzi o preamp gramofonowy , musiałem zasilic jednak preampem zewnetrznym nowsza konstrukcją .przy dobrze zgranym zestawieniu mozna zamknac oczy i widziec solistów stojacych zamist kolumn . 800 W konsumption , prosze pamietać. Drugie miejsce --- ''sankenowcy'' --- sony es 570 , sony es 555 , kenwoood ka 7010 , i nad c 350 . Cóz ten dziewk z tych klocków bardzo mi odpowiada , polaczenie przestrzennosci i lekkkosci dziwku , bas mógłby byc nieco lepszy ale pominmy ten temat ......... Zaskoczył mnie ka 7010 kenwoda gra delikatnie lepiej od ka 7020 , natomiast nad 350 -tka bardzo dobrze kontroluje bas , Sony 570 tka ma taki nieco wywazony spokojny wydzwiek , kto słuchał ten wie o co chodzi , jest nieco słaba , takie miałem wrazenie . Sony taf 555es ---- kompletnie mnie zaskoczył , nie tylko dzwiekwo ale SUPER jakoscią wbudowanego preampa gramofonowego , myslalem ze najlepszym wbudowanym premp gramof ma denon pma 1560 , 555 tka zdeklasowała go kompletnie . Set 555-ka dali 104 i wkaldka at 120eag to superzestawienie do klasyki, tutaj nie da sie juz chyba nic poprawic- przepiekne wokale solistek operowych - pokój wypełnia muzyka a nie dzwieki . nadmienie tylko ze inne wzmacniacze miały preampy wbudowane tylko chyba do sprawdzenia czy działa patefon i nic wiecej , zresztą sekcje preampu gramofonowego wielkosci paczki zapałek , nie wroza by było dobrze . Mam cztery drogie i bardzo drogie preampy gramofonowe i , napisze z reka na sercu ze jesli ktos słucha klasyki , to 555 tka jest na pierwszym miejscu a liscie zakupowej . to fenomen jesli chodzi o reprodukcje dzieku z winyla . Denon pma 1560 - kolos nie rodyjski ale niby audiofilski , gra z podstawkowcami jakby były to podłogówki , dobitnie i z rozmachem ...... Kretynskie lustro pradowe i cyrk z ustawieniem pradow spoczynkowych , ale sie wszystko odwdzieczyło poprawnym dziwkiem . Onkyo 8870 integra , drugi kolos , duzy i ciezki , a brzmienie jak dla mnie poprawne bez fajerwerków , z cyfra lepiej niz z winylem , ale to moje odczucie , trzeba by znow pomeczyc sie z doborem kolumn ....... cdn..... 2 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 23 czerwca 2024 Napisano 23 czerwca 2024 Pierwsze miejsce Pioneer 73 jakoś mnie nie zaskoczyło. Ladny zestaw za psie pieniadze, a grajacy wybitnie szczegolnie w klA. Pisalem kiedyś o nim. Oczywiscie wybitnie za tą cenę i za cenę wiekszosci obecnych wzmacniaczy do 10kzł. 1 Odpisz, cytując
desmodronik Napisano 23 czerwca 2024 Autor Napisano 23 czerwca 2024 5 godzin temu, audiowit napisał: Pierwsze miejsce Pioneer 73 jakoś mnie nie zaskoczyło. Ladny zestaw za psie pieniadze, a grajacy wybitnie szczegolnie w klA. Pisalem kiedyś o nim. Oczywiscie wybitnie za tą cenę i za cenę wiekszosci obecnych wzmacniaczy do 10kzł. Nie bede ukrywał ze przełaczajac na kl A z koncówki robi sie niezły grzejnik , dla sw spokoju gram na kl AB , koncowka jest jednak chłodniajsza .--- prady spoczynkowe ustawione , teraz grzeja rowniusienko , na poczatku po zakupie jedna strona była chłodniejsza , taka ciekawostka. cena ok 3 tysiaki za koncowke i 2 tys za preamp no to jednak nie taka drobnostka , ale dobrze ze Kol Audiowit ten zestaw stawia w szeregu jednym z wzmakami do 10 tysiaków . nobilitacja . Odpisz, cytując
audiowit Napisano 23 czerwca 2024 Napisano 23 czerwca 2024 Pre, nie wiem czy polecac. Za mało je znam. Natomiast koncowkę doskonale. Znasz jakis wspólczesny wzmacniacz/koncowkè w klA za 3kzł? Nawet tandetne moduły w klD są w podobnej cenie + obudowa. A tu masz w pelni naprawialny, ladny dobrze grajacy amp. Jest duza róznica w dźwieku miedzy klA, a klAB. Z tego co pamietam jest regulacja głosnosci wiec mozna przeczekać na niej szukajac dobrego pre. Odpisz, cytując
desmodronik Napisano 28 lipca 2024 Autor Napisano 28 lipca 2024 Dnia 23.06.2024 o 21:32, audiowit napisał: Pre, nie wiem czy polecac. Za mało je znam. Natomiast koncowkę doskonale. Znasz jakis wspólczesny wzmacniacz/koncowkè w klA za 3kzł? Nawet tandetne moduły w klD są w podobnej cenie + obudowa. A tu masz w pelni naprawialny, ladny dobrze grajacy amp. Jest duza róznica w dźwieku miedzy klA, a klAB. Z tego co pamietam jest regulacja głosnosci wiec mozna przeczekać na niej szukajac dobrego pre. jesli ktoś cierpi na brak gotówki to ja bym sie skupił na koncówce mocy , preamp jest juz troche stary wiekowo i jak napisałem wczeniej ma kłopoty np z prampem gramofonowym , wspołczesne preampy gramofonowe , oferuja jednak lepszy jakosciowo dzwiek .............. Zatem moze jakis preamp lampowy i koncoweczkam73 i jest juz dobrze . miejsce trzecie --- Cambridge Audio 740a. ---- kambodża juz liczy chyba ok 20 lat , wykombinowana kl XD , ale z zewnetrzym preampem gramofonowym robi niezły spektakl muzyczny. Moj egzemplarz miał uszkodzone przekazniki, taki prezent od konstruktorów kambodzy . Miałem ochote na 840- tke ale cena dwukrotnie wyzsza . dzwiekowo zaskakuje , przynajmniej mnie , dobra dynamika i wigorem na srednicy co przy starych winylowych nagraniach znacznie pomaga. Muzyka wypełnia pokój w nie skrepowany sposób ......... Zeby tak połaczyc zalety akustyczne sankenowców z 740 tka ..... Odpisz, cytując
desmodronik Napisano 2 lutego Autor Napisano 2 lutego Onkyo 8870 - wzmak grajacy bardzo poprawnie , dzwiek zblizony do kenwodów Ka 7010 i 7020 , choc nieco bardziej powsciagliwym od serii KA . Dzwiek pod preampami znów uległ poprawie - energetyczne i przestrzenne granie , ogolnie mozee być ...... A teraz mała ciekawostka , wpadł w moje rece odtwarzacz dvd Sony dvp725d , troszke juz znudzony winylem , powrociłem do CD , i jakiez moje zaskoczenie , dvd ponad dwudziestoletnie, trafo kitamury , duza płytka z zasilaniem , po tym jak zagrał szybko kupiłem drugi egzemplarz > nieco rozmyty dól , ale srednica , cos znakomitego . miłej niedzieli .! Odpisz, cytując
Recommended Posts