RLC2 Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego @Rega Roman niestety nie mam miejsca na takie sprzęty i muszę z tym jakoś żyć 😉 Swoją drogą dobra robota gratuluję 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego (edytowany) A myślisz, że ja mam? Na razie stoją w warsztacie. Potem będą wniesione na testy do pokoju odsłuchowego. Na kilka dni. Niestety wiąże się to z koniecznościa wcześniejszego wyniesienia wszystkich innych kolumn. Potem wrócą do warsztatu i zafoliowane będą czekały na potencjalnego nabywcę lub chętnego do posłuchania, który, wcześniej będzie musiał pomóc je wnieść. A nie jest to takie łatwe bo zestaw waży łącznie ponad 120 kg. Słuszna waga i rozmiar🤣. Jak to z vintage bywa. Edytowano 26 lutego przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego Wózek widłowy do takich ciężarów potrzebny 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego A żebyś wiedział. Czuję w kręgosłupie te skrzynie. Dlatego zrobiłem platformy na kółkach. Nie na moje 64 dźwiganie takich rzeczy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 lutego Udostępnij Napisano 29 lutego (edytowany) 22 godziny temu, Marcysko napisał: Po prostu piękne.🤔 Tak jak Ayony🤔 ze stopki. Szczególnie na KT. Jednemu się podobają , a drugiemu niekoniecznie. Czasem trzeba utrzymać język . A nie wyjeżdżać z epitetami. No , ale to sprawa charakteru i wychowania. Pozdrawiam. Edytowano 29 lutego przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 2 marca Autor Udostępnij Napisano 2 marca Do listy dochadza jeszcze trzy sztuki : 11 .Kambodża Azur c 740a 12 . yamaha ax 397 13 . Kenwood ka 7010 -- ten jest na sankenach , 7020 jest na tranach toshiby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia (edytowany) Dnia 25.02.2024 o 18:56, Rega napisał: 👍 Coś w tym jest. Miło oko zawiesić na takim sprzęcie. Dnia 24.02.2024 o 14:20, desmodronik napisał: Witam , mam u siebie na testach kilka wzmaków z tzw epoki nieoszczędzania przez księgowych Znalazłbyś trochę czasu i może fotki zamieścił? Wczoraj nabyłem do kolekcji końcówek mocy 2 sztuki M73. Zawsze chciałem to mieć i udało się trafić w idealnym stanie. Jakby kogoś interesowało, to również mogę coś opowiedzieć o niżej wymienionych: 1. Luxman 5m21 2. Sansui BA-2000 3. Sony TA-N80ES 4. Onkyo A-1VL 5. Pioneer M73 Urushi Edytowano 14 kwietnia przez AutoPirat 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 4 maja Autor Udostępnij Napisano 4 maja Dnia 14.04.2024 o 10:24, AutoPirat napisał: Znalazłbyś trochę czasu i może fotki zamieścił? troche mam jubel z tymi wzmakami i jakos skadrowac fotki bym musiał .. podłaczam co chwile inne piecyki by użyc dzwiekowo dzwieku . Dnia 14.04.2024 o 10:24, AutoPirat napisał: Wczoraj nabyłem do kolekcji końcówek mocy 2 sztuki M73. tzn dwie same końcówki ? czy preamp i końcówka ? U mnie doszły jeszcze dwa wzmaki NAD C 350 sony TA F 570 ES w/w na sankenach . I koncowka mocy ROTEL RB 1060 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 23 czerwca Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca To moze juz czas na małe podsumowanie ....... Ostatnio ,mnie wzieło na winyle , dokupiłem gramofon a nawet dwa troche preampów , i postanwiłem katowac swoje wzmacniaczyki wlasnie dzwiekammi nagranymi na czarnym krążku . natychmiast wyszło ze specyfika dzwieku a własciwie roznica , pomiedzy cyfra a winylem jest zauwazalna natychmiast . miejsce pierwsze - zestaw urushi Pioneera c73 m73 , ze wskazaniem na koncowke mocy , bo przedwzmacniacz juz troche niedomagał dzwiekowo , jesli chodzi o preamp gramofonowy , musiałem zasilic jednak preampem zewnetrznym nowsza konstrukcją .przy dobrze zgranym zestawieniu mozna zamknac oczy i widziec solistów stojacych zamist kolumn . 800 W konsumption , prosze pamietać. Drugie miejsce --- ''sankenowcy'' --- sony es 570 , sony es 555 , kenwoood ka 7010 , i nad c 350 . Cóz ten dziewk z tych klocków bardzo mi odpowiada , polaczenie przestrzennosci i lekkkosci dziwku , bas mógłby byc nieco lepszy ale pominmy ten temat ......... Zaskoczył mnie ka 7010 kenwoda gra delikatnie lepiej od ka 7020 , natomiast nad 350 -tka bardzo dobrze kontroluje bas , Sony 570 tka ma taki nieco wywazony spokojny wydzwiek , kto słuchał ten wie o co chodzi , jest nieco słaba , takie miałem wrazenie . Sony taf 555es ---- kompletnie mnie zaskoczył , nie tylko dzwiekwo ale SUPER jakoscią wbudowanego preampa gramofonowego , myslalem ze najlepszym wbudowanym premp gramof ma denon pma 1560 , 555 tka zdeklasowała go kompletnie . Set 555-ka dali 104 i wkaldka at 120eag to superzestawienie do klasyki, tutaj nie da sie juz chyba nic poprawic- przepiekne wokale solistek operowych - pokój wypełnia muzyka a nie dzwieki . nadmienie tylko ze inne wzmacniacze miały preampy wbudowane tylko chyba do sprawdzenia czy działa patefon i nic wiecej , zresztą sekcje preampu gramofonowego wielkosci paczki zapałek , nie wroza by było dobrze . Mam cztery drogie i bardzo drogie preampy gramofonowe i , napisze z reka na sercu ze jesli ktos słucha klasyki , to 555 tka jest na pierwszym miejscu a liscie zakupowej . to fenomen jesli chodzi o reprodukcje dzieku z winyla . Denon pma 1560 - kolos nie rodyjski ale niby audiofilski , gra z podstawkowcami jakby były to podłogówki , dobitnie i z rozmachem ...... Kretynskie lustro pradowe i cyrk z ustawieniem pradow spoczynkowych , ale sie wszystko odwdzieczyło poprawnym dziwkiem . Onkyo 8870 integra , drugi kolos , duzy i ciezki , a brzmienie jak dla mnie poprawne bez fajerwerków , z cyfra lepiej niz z winylem , ale to moje odczucie , trzeba by znow pomeczyc sie z doborem kolumn ....... cdn..... 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 czerwca Udostępnij Napisano 23 czerwca Pierwsze miejsce Pioneer 73 jakoś mnie nie zaskoczyło. Ladny zestaw za psie pieniadze, a grajacy wybitnie szczegolnie w klA. Pisalem kiedyś o nim. Oczywiscie wybitnie za tą cenę i za cenę wiekszosci obecnych wzmacniaczy do 10kzł. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 23 czerwca Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 5 godzin temu, audiowit napisał: Pierwsze miejsce Pioneer 73 jakoś mnie nie zaskoczyło. Ladny zestaw za psie pieniadze, a grajacy wybitnie szczegolnie w klA. Pisalem kiedyś o nim. Oczywiscie wybitnie za tą cenę i za cenę wiekszosci obecnych wzmacniaczy do 10kzł. Nie bede ukrywał ze przełaczajac na kl A z koncówki robi sie niezły grzejnik , dla sw spokoju gram na kl AB , koncowka jest jednak chłodniajsza .--- prady spoczynkowe ustawione , teraz grzeja rowniusienko , na poczatku po zakupie jedna strona była chłodniejsza , taka ciekawostka. cena ok 3 tysiaki za koncowke i 2 tys za preamp no to jednak nie taka drobnostka , ale dobrze ze Kol Audiowit ten zestaw stawia w szeregu jednym z wzmakami do 10 tysiaków . nobilitacja . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 czerwca Udostępnij Napisano 23 czerwca Pre, nie wiem czy polecac. Za mało je znam. Natomiast koncowkę doskonale. Znasz jakis wspólczesny wzmacniacz/koncowkè w klA za 3kzł? Nawet tandetne moduły w klD są w podobnej cenie + obudowa. A tu masz w pelni naprawialny, ladny dobrze grajacy amp. Jest duza róznica w dźwieku miedzy klA, a klAB. Z tego co pamietam jest regulacja głosnosci wiec mozna przeczekać na niej szukajac dobrego pre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 28 lipca Autor Udostępnij Napisano 28 lipca Dnia 23.06.2024 o 21:32, audiowit napisał: Pre, nie wiem czy polecac. Za mało je znam. Natomiast koncowkę doskonale. Znasz jakis wspólczesny wzmacniacz/koncowkè w klA za 3kzł? Nawet tandetne moduły w klD są w podobnej cenie + obudowa. A tu masz w pelni naprawialny, ladny dobrze grajacy amp. Jest duza róznica w dźwieku miedzy klA, a klAB. Z tego co pamietam jest regulacja głosnosci wiec mozna przeczekać na niej szukajac dobrego pre. jesli ktoś cierpi na brak gotówki to ja bym sie skupił na koncówce mocy , preamp jest juz troche stary wiekowo i jak napisałem wczeniej ma kłopoty np z prampem gramofonowym , wspołczesne preampy gramofonowe , oferuja jednak lepszy jakosciowo dzwiek .............. Zatem moze jakis preamp lampowy i koncoweczkam73 i jest juz dobrze . miejsce trzecie --- Cambridge Audio 740a. ---- kambodża juz liczy chyba ok 20 lat , wykombinowana kl XD , ale z zewnetrzym preampem gramofonowym robi niezły spektakl muzyczny. Moj egzemplarz miał uszkodzone przekazniki, taki prezent od konstruktorów kambodzy . Miałem ochote na 840- tke ale cena dwukrotnie wyzsza . dzwiekowo zaskakuje , przynajmniej mnie , dobra dynamika i wigorem na srednicy co przy starych winylowych nagraniach znacznie pomaga. Muzyka wypełnia pokój w nie skrepowany sposób ......... Zeby tak połaczyc zalety akustyczne sankenowców z 740 tka ..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts