Dariusz Musiał Napisano 25 lutego Udostępnij Napisano 25 lutego Witam na forum Czy ktoś potrafi rozpoznać głośniki ze zdjęć - mam pewne podejrzenia.Na zdjeciach widac przetworniki full range.Jeden jest uszkodzony,lekko charczy na cewce.Może ma ktos do odsprzedaży? Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego @Dariusz Musiał internet coś podpowiada jednak może zdjęcie tylnej ścianki kolumny byś wrzucił są tam jakieś oznaczenia może od spodu coś nakleili. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Musiał Napisano 26 lutego Autor Udostępnij Napisano 26 lutego (edytowany) Na obudowach nie ma żadnych naklejek,opisów.Tylko na samych przetwornikach F07-1.Glośniki wygladają kobaltowe,alnico. Edytowano 26 lutego przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego Zdjęć podobnych w necie jest dużo ale takich samych nie znalazłem. Może to rzeczywiście jest kobaltowe alnico. Te głośniki są zepsute szukasz do wymiany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Musiał Napisano 26 lutego Autor Udostępnij Napisano 26 lutego (edytowany) Ja mam podejrzenie,że są to przetworniki Peerlessa.Szukam jednego lub dwóch.A to z racji tego ,ze jeden troche zniekształca. A poza tym grają tak,że mógłbym tylko na tych miniaturkach sluchać muzyki. Pozdrawiam Edytowano 26 lutego przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego (edytowany) Darek podaj wymiary tych przetworników poszukam na spokojnie ( dzisiaj mam sporo czasu) może coś znajdę dam znać. Edytowano 26 lutego przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego 21 godzin temu, Dariusz Musiał napisał: Jeden jest uszkodzony,lekko charczy na cewce. A myślałeś o tym, by dać ten głośnik który ma uszkodzoną cewkę do przewinięcia? Czy zawieszenie w obu głośnikach jest w pełni sprawne? Podaj przybliżone wymiary tych głośników, bo poza ich eliptycznym kształtem (i oznaczeniem F07-1 oraz 8 Ohm) to nic nie wiemy, a może ktoś z Kolegów na tej podstawie będzie mógł Tobie pomóc. Pozdrawiam PS. Witaj na Forum 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego (edytowany) Kolumienki są niszowe i co by tu nie wstawić to będzie grało tak sobie. Na szybko- trzeba zmierzyć rozstaw otworów, impedancję i można coś tam dobrać z epoki, Po taniości wstawia się przetworniki RFT a lepiej to elipsy robił Philips, Isophon, Telefunken, Grundig Edytowano 26 lutego przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Musiał Napisano 26 lutego Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 40 minut temu, RoRo napisał: A myślałeś o tym, by dać ten głośnik który ma uszkodzoną cewkę do przewinięcia? Czy zawieszenie w obu głośnikach jest w pełni sprawne? Podaj przybliżone wymiary tych głośników, bo poza ich eliptycznym kształtem (i oznaczeniem F07-1 oraz 8 Ohm) to nic nie wiemy, a może ktoś z Kolegów na tej podstawie będzie mógł Tobie pomóc. Pozdrawiam PS. Witaj na Forum 😎 Dzięki.Ale tak naprawdę chodzi tylko o orginał.Inne naprawy czy przewinięcia nie maja sensu.Wymiary wys 152 mm szer 100 mm otwory na śruby 93 x 117 mm pozdrawiam 4 godziny temu, RLC2 napisał: Darek podaj wymiary tych przetworników poszukam na spokojnie ( dzisiaj mam sporo czasu) może coś znajdę dam znać. Wymiary podałem na innej odpowiedzi. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
q-ku Napisano 2 maja Udostępnij Napisano 2 maja to jest lampowy "adapter" polskief Fonicy z kolumną mono i wzmacniaczem lampowym - Unitra Fonica Gramofon lampowy WG460 + kolumna miałem takie cudo kiedyś, super grało, potrafiło obsłużyć dużą zabawę:-) tu jest opis: https://unitraklub.pl/opis/6348 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts