michaudio Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia Może źródło jest zbyt ciche, czyli ma zbyt niski poziom napięcia, by go w pełni wysterować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia @Maciej H A głośność masz na fix w apce wiim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 19 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 3 godziny temu, Artur Charicki napisał: @Maciej H A głośność masz na fix w apce wiim? W którym miejscu się to ustawia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 19 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia Dobra wiem już. Streaming z Tidal zwyczajnie jest słaby. Przesłałem przez WiFi do Wiim amp z telefonu dwa pliki Flac. Jakość i głośność dźwięku zupełnie inna. Różnica jest diametralna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Dnia 19.04.2024 o 10:29, Maciej H napisał: Dokładnie w porównaniu do Sabaja gra sucho.Dam mu jednak szansę niech chwilę popracuje może się coś zmieni. A co do mocy sprawdzałem na tych samych kawałkach. Nie dam mu nawet 60W. Regulator jest na full przy niektórych utworach np Pink floyd Hey you remastered 2011 z Tidal i to i tak jest cicho. Nie zmieni się. W wzmacniaczach klasy D sygnatura sięnie zmienia lub symbolicznie. Ale z tą głośnością to aż tak? Dnia 19.04.2024 o 10:53, Tomasz S. napisał: Taką moc ma, potwierdzone wiele razu w pomiarach Dla 1 KhZ. Dodajmy to. Dla okreslonej impedancji. Gorzej bo pasmo się zmienia i impedancja tez. A tego już nikt nie mierzy/ Dnia 19.04.2024 o 15:40, Maciej H napisał: Dobra wiem już. Streaming z Tidal zwyczajnie jest słaby. Przesłałem przez WiFi do Wiim amp z telefonu dwa pliki Flac. Jakość i głośność dźwięku zupełnie inna. Różnica jest diametralna Streaming z Tidala słaby? Wydaje mi się że coś możesz mieć złe ustawione na apce kontrolnej. Jak je przesyłasz? Chromecastem? DLNA? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 22 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 20 minut temu, Piotr Sonido napisał: Nie zmieni się. W wzmacniaczach klasy D sygnatura sięnie zmienia lub symbolicznie. Ale z tą głośnością to aż tak? Dla 1 KhZ. Dodajmy to. Dla okreslonej impedancji. Gorzej bo pasmo się zmienia i impedancja tez. A tego już nikt nie mierzy/ Streaming z Tidala słaby? Wydaje mi się że coś możesz mieć złe ustawione na apce kontrolnej. Jak je przesyłasz? Chromecastem? DLNA? Bezpośrednio z telefonu aplikacja Tidal connect przez WiFi do wzmacniacza. W Sabaju między Flac z komputera a Tidalem nie było takiej różnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia (edytowany) 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Dla 1 KhZ. Dodajmy to. Dla okreslonej impedancji. Gorzej bo pasmo się zmienia i impedancja tez. A tego już nikt nie mierzy/ Chodzi o multitone ? jest zmierzone Cytat Jak widać z powyższego, przy niskiej mocy użyty sygnał testowy nie zmienia mocy wyjściowej. Jednak przy wysokiej mocy występuje około 33 watów straty mocy przy sygnale wielotonowym w porównaniu do pojedynczego sygnału 1 kHz. Dla porównania NAD C3050LE traci tylko 3 W więc tutaj Wiim wypada sporo gorzej. Jest to istotne jeżeli mamy mało efektywne kolumny albo bardzo duże pomieszczenie. Coś za coś jak zwykle Nie ma ideałów. Edytowano 22 kwietnia przez Tomasz S. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia 22 godziny temu, Maciej H napisał: Bezpośrednio z telefonu aplikacja Tidal connect przez WiFi do wzmacniacza. W Sabaju między Flac z komputera a Tidalem nie było takiej różnicy. Czyli connectem no to nie bezpośrednio w telefonu. Telefon jest wtedy jedynie pilotem. To jeszcze raz wytłumacz różnice miedzy dwoma podłączeniami. 21 godzin temu, Tomasz S. napisał: Chodzi o multitone ? jest zmierzone Dla porównania NAD C3050LE traci tylko 3 W więc tutaj Wiim wypada sporo gorzej. Jest to istotne jeżeli mamy mało efektywne kolumny albo bardzo duże pomieszczenie. Coś za coś jak zwykle Nie ma ideałów. A no właśnie o to chodzilo. Czyli ma stratę dość mocną nie przy testach (jednym tonie) tylko muzyce. zgadza sięto co uzytkownicy opisują. Co nadal nie tłumaczy aż takie różnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 23 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia Wiim amp gra zdecydowanie pełniejszym dźwiękiem puszczając muzykę z YouTube po optyku z tv niż streaming z Tidal connect. Nie wiem czy normalne? W innym wzmacniaczach które miałem zawsze było na odwrót. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia No moim zdaniem nie. Aczkolwiek zalezy od utworów. Na YT spotkałem się z tak wyśrubowanymi utworami które siępo prsotu ssłucha. Tam materiał jest czesto jak obraz w sklepach na telewizorach. Wyśrubowany, nienaturalny, ale przyuwający uwagę. Wyśrubowany nie mam na mysli jakości bo to jest 320kbps tylko podbicie odpowiednich pasm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts